Eurofiele Dijsselbloem staat nog net niet te huilen bij de PvdA-uitslag: "We leggen ons er niet bij neer!"

Geen categoriemrt 15 2017, 22:19
Elke verkiezing kent winnaars en verliezers, maar Jeroen Dijsselbloem zou wellicht weleens de grootste verliezer van allemaal kunnen zijn. En dat kon hij niet bepaald makkelijk verbergen.
Ja, we hebben al eerder geschreven dat de PvdA aardige klappen heeft gekregen. Maar laten we eerlijk zijn: die klappen zijn zó zwaar - de partij is bijna vier keer zo klein geworden! - dat je daar best wat langer bij mag stilstaan, toch? Jeroen Dijsselbloem deed dat in ieder geval wel alvast, toen hij de moed had om zijn zwaar teleurgestelde aanhang te woord te staan bij de partijbijeenkomst van de socialisten.
En hoe: het verdriet was van zijn gezicht af te lezen. Natuurlijk had elke willekeurige Nederlander met een minimaal politiek besef wel kunnen aanvoelen dat de PvdA na jaren wanbeleid flink afgestraft zou worden, maar dat het zó erg zou worden had vrijwel niemand verwacht. 9 zetels! Au, dat doet pijn, en zeker bij Dijsselbloem, die zijn ministerspost nu definitief kan afschrijven. Toch sprak hij het groepje PvdA'ers dat nog wél genoeg hoop had om te komen toe met een vurige speech: "We leggen ons er niet bij neer!", was de kernboodschap. Nou: ik waardeer zijn doorzettingsvermogen - vooral om zijn eigen hachje te redden waarschijnlijk - maar dat gaat hem echt niet worden. Sorry Jeroen: ik zou maar snel sollicitatiebrieven gaan schrijven richting één van de vele financiële instellingen waar je vast al een voet tussen de deur hebt. Tot ziens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten