Het gaat los! Politie houdt Turkse consul tegen, Nederturkse demonstranten scanderen: "Wij zijn Recep Tayyip Erdogan!'

Geen categoriemrt 11 2017, 19:48
Het dreigt vreselijk uit de hand te lopen bij het Turkse consulaat in Rotterdam.
In de straat voor het consulaat staat tientallen -- misschien wel meer -- Nederturken te demonstreren. Ze scanderen onder andere "Turkiye, Turkiye, Turkiye" (Turks voor Turkije) en "Wij zijn Tayyip Erdogan! Wij zijn Tayyip Erdogan!" Het lijkt erop dat de menigte steeds groter wordt, hoewel er een noodbevel heerst. Blijkbaar heeft burgemeester Aboutaleb zijn Turkse burgers niet onder controle en heeft hij de politie ondanks dit bevel geen toestemming gegeven om mensen op te pakken.
Maikel Coomans van RTL Rijnmond is er live bij. Hij zendt uit wat er gebeurt op Periscope:
https://twitter.com/maikelcoomans85/status/840631523153965056
Er staat een Nederturkse menigte. Ze scanderen pro-Erdogan leuzen en "Turkiye, Turkiye, Turkiye." Ze zwaaien met Turkse vlaggen. De boodschap is duidelijk: deze mensen beschouwen zichzelf eerst en vooral als Turken en beschouwen het als een persoonlijke belediging dat minister Cavusoglu en minister Kaya niet welkom zijn.
Ondertussen wilde de Turkse consul het consulaat verlaten, ongetwijfeld om de menigte toe te spreken, maar hij kreeg geen toestemming. De Rotterdamse politie stond pal voor het consulaat en greep in toen hij door dacht te lopen. Er werd enkele keren geschreeuwd, maar uiteindelijk ging hij weer naar binnen.
UPDATE:
De consul is nu wel buiten. Hij is gewoon via de andere kant van het consulaat naar buiten gelopen. Hier zie je hoe hij de menigte staat te filmen op zijn mobiel.
Screen Shot 2017-03-11 at 21.44.36
In gesprek met de al eerder genoemde Maikel laten de Turkse diplomaten weten "boos" te zijn. "Zou jij dat niet zijn als je gevangen wordt gehouden?" Hij staat blijkbaar op de stoep van het consulaat, en dat is officieel Turks grondgebied.
UPDATE II:
Er wordt nu ook geroepen: "TAKFIR, ALLAHU AKBHAR!" Voor de duidelijkheid: dat heeft niets meer met Turks nationalisme te maken.
UPDATE III:
Ze roepen nu ook: "Democratie, democratie, democratie, democratie!"
Ondertussen is het nog steeds wachten op de Turkse minister die, voor zover bekend, staande werd gehouden bij een Shell benzinestation.
UPDATE IV:
De consul is weer naar binnen gelopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten