Knettergek! Hoogleraar gaat onderzoeken waarom autochtonen niet goed "integreren" in hun eigen wijk

Geen categoriemrt 28 2017, 11:00
Hef Nederland maar gewoon helemaal op. Dat is veel beter.
Dit is dus echt te gek voor woorden:

Hoogleraar Crul heeft een Europese subsidie gekregen van 2,5 miljoen euro. Met een team van acht mensen gaat hij in zes steden in Europa na wat het betekent voor bewoners dat ze in aantal langzamerhand zijn overvleugeld door mensen met een migrantenachtergrond...

Volgens Crul is het een "blinde vlek'' dat de situatie van deze groep niet eerder is onderzocht. "Onderzoeken richten zich al veertig jaar op de integratie van migranten en hun nakomelingen", zegt de socioloog.

Hoe de autochtone bewoners zijn geïntegreerd in de huidige, "super-diverse", samenleving is volgens hem niet goed in beeld gebracht.

Hoe geïntegreerd ze zijn in hun eigen wijk? Waar ze geboren en getogen zijn, net als hun ouders, grootouders, overgrootouders en ga zo maar door?
https://twitter.com/APleijter/status/846642717446852608
Wat is dit voor totale gekkigheid? Die mensen hoeven niet te integreren. De nieuwkomers moeten juist integreren. Zoals Sywert tweet:
https://twitter.com/Sywert/status/846616512634998784
Maar ja, zeg dat hardop en je wordt natuurlijk meteen verketterd als racist of hopeloos ouderwets. Zie deze tweet van Joshua Livestro, de voormalige conservatieve activist en columnist wiens denkbeelden tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden zijn van die van GroenLinks:
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/846631559268646912
Met andere woorden: autochtonen hebben zich maar aan te passen. Nederland is vanaf nu het buitenland. En zij die dat weigeren te accepteren zijn het probleem.
Je wordt met de dag gekker van dit soort achterlijkheden, maar helaas is dit tegenwoordig echt het debat dat we voeren: hoe moeten autochtonen zich aanpassen aan de nieuwe cultuur in Nederland, die feitelijk gewoon Midden-Oosters of Noord-Afrikaans is? Zeg dat dit de wereld op zijn kop is en je wordt ofwel verketterd of keihard uitgelachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten