Oh nee, verkenning Schippers is klaar: VVD, CDA, D66, GroenLinks gaan écht onderhandelen voor nachtmerriekabinet

Jeroen Stans/Twitter
Foto: Jeroen Stans/Twitter

Als dit kabinet er komt gaan heel veel VVD-kiezers zich afvragen waarom ze in vredesnaam niet op VNL of Forum voor Democratie gestemd hebben. Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand: omdat jullie dom zijn. Daarom niet. 

Onze nachtmerries lijken werkelijkheid te worden. VVD, CDA, D66 en de ultralinkse partij GroenLinks gaan volgende week namelijk serieus met elkaar onderhandelen om een nieuwe coalitie te smeden.

Klaver laat weten dat hij wil praten om te kijken “of de grote inhoudelijke verschillen die er zijn, te overbruggen zijn.” Natuurlijk zou het antwoord daarop ‘neen’ moeten luiden, maar helaas is met name de VVD tegenwoordig zo wars van principes dat alles tot de mogelijkheden behoort. Een coalitie met de wegkijkers van politiekcorrect GroenLinks inbegrepen.

Natuurlijk verpakt Klaver de aankomende onderhandelingen zelf als een soort van gunst aan zijn kiezer. “We hebben de plicht naar onze beweging en naar de kiezers of we onze idealen kunnen realiseren,” aldus de GroenLinks-leider.

Ook Mark Rutte heeft achteraf laten weten dat de gesprekken (oftewel: onderhandelingen) wat hem betreft kunnen beginnen:

Let wel, GroenLinks had een verkiezingsprogramma dat alleen maar in het financiële bankroet van Nederland kan resulteren. Toch wil Rutte wél met die club om tafel zitten, maar niet met de PVV (een partij die veel dichter bij de VVD staat qua officiële standpunten) en Forum voor Democratie. Het is te gek voor woorden, maar het is jammer genoeg ook hoe Rutte al jaren rolt. Van de PvdA rent hij nu gewoon naar GroenLinks. En de domme VVD-kiezer maar ‘geschokt’ zijn dat hij hen nu wéér verraadt.

Als dit kabinet er komt ga ik me echt helemaal kapot lachen. Niet omdat het zo’n geweldige coalitie is, maar omdat de VVD-kiezer er gewoon weer met open ogen ingetrapt is. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar VVD’ers wel. Sterker nog, die doen dat — grijnzend! — niet slechts twee, maar drie, vier, en zelfs vijf keer. En iedere keer weer roepen ze verbaasd dat het pijn doet.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

49 reacties

 1.   

  Een Pro-islamisme, Pro Open-Poorten, Pro-Jihadisten, Pro-Middeleeuwen, Pro-Eurofiel, Pro-Staatsmediapropaganda, Pro-Vrouwenbesnijdenis, Pro-Kinderbruidjes, Pro-Weg-Met-Ons, Pro-Miljarden-Naar-Griekenland, über-Belastinggeil, Blind-Eurofiel en Anti-Nederland kabinet

  Nog meer vleermuis/vogel-shredders in NL !!

  Gefeliciteerd VVD stemmers !

 2.   

  Is dit dan het begin van het einde van de democratie..?

  1.   

   Nee dit is het begin van het einde hier na is iedereen wel wakker denk ik

 3.   

  Had liever een linkse combinatie maar dat is helaas niet realistisch.
  Dit is een prima alternatief.

  1.   

   Ik had liever een rol ducktape en een schakelketting met slot om jou vast te ketenen aan joop.nl want daar hoor je thuis (maar je zal wel een ban hebben)

   1.   

    Ben je hier als links mensch niet welkom?

    1.   

     Jawel….
     Geloof niet dat men bij DDS mensen of groeperingen of politieke partijen uitsluit van deelname aan discussies….!!!

     1.   

      Moet je wel deelnemen en niet gaan lopen trollen natuurlijk.

     2.   

      Ja ja een andere politieke overtuiging en wordt gezien als een trol.

     3.   

      @mees en zo ben je weer een links trolletje jij weet als geen ander dat je in andere topics continue over prive onderwerpen aan de gang bent.

      natuurlijk altijd over de onderwerpen heem praten (ben ook niks anders gewend van onze linkse trollen Gustaafff, Mees en Pollewop)

      Wij zouden allemaal gefrustreerd zijn, wij zouden nog door de zure appel moeten bijten. Maar kennelijk weten jullie het dus echt beter.

      Ik krijg sterk het idee dat je op een aantal linkse blogjes gebannen bent en hier maar de zielige droeftoeter gaat uithangen.

     4.   

      Beetje stoer doen met je zogenaamde Greencard en ja daar reageer ik op.
      En de vraag hoe het kan dat je hier dag en nacht te vinden bent, normaal toch .

     5.   

      Evenals Beuktrol weet Meestrol niet wat een trol is. Of hij houdt zich van de domme, dat kan natuurlijk ook.

    2.   

     Als je zonder argumentatie loopt te ‘krijsen’ vind ik persoonlijk dat je op mag rotten ja. Ik snap het je hebt een andere mening maar je maakt eigenlijk elke keer van je mening een feit.

 4.   

  De speerpunten van kabinet Rutte III worden:
  -belastingverhoging
  -nivellering
  -onbelemmerde immigratie
  -miljarden naar windmolens
  -meer EU
  -pushen voltooid leven met pil van Drion.
  Welkom in het land van de onbegrensde democratie !

 5.   

  Ik kan me geen betere coalitie wensen dit is zon geweldige trek pop.

  CDA stemmers denken een soort PVV-light te hebben met Buma terwijl deze het dubbele paspoort gewoon weer in takt laat

  VVD gaat met alle wind richtingen mee en kijk nu de VVD naait de VVD-er! dit gaat ze dus vertrouwen kosten en niet zon klein beetje. Om over de situatie met Turkije maar te zwijgen.

  D66 wil de overwaarde van een huis in BOX3 plaatsen dit vinden VVD-ers leuk! Verder is het een vriendje van GroenLinks dus we gaan allemaal flink meer belasting betalen!

  GroenLinks kan niet te veel buigen want de SP en PvdD staan klaar om de zetels over te nemen als niet na komen wat ze gezegd hebben.

  Wat er ook gebeurd de partijen lopen toch echt een flinke deuk op door deze keuze. Dit is dus geen kabinet dat de rit gaat uitzitten.

  Ik zet mn geld in op 14 a 16 maanden dan is de boel als een kaartenhuis in elkaar gestort (eigenlijk 6 maanden) maar rutte weet alles weer als een echte gladde aal te lijmen.

  1.   

   Vier jaar geleden hoorde je hetzelfde gekrijs.

   1.   

    Mees ik denk dat het eens tijd wordt dat jij je gaat verdiepen in het stemgedrag van de individuen van het CDA, hier heerst namelijk wat meer democratie.

    CDA deed de afgelopen jaren niet mee, maar begrijp als ze deel uit maken van het kabinet dit behoorlijk grote problemen gaat opleveren.

    Kun je gekrijs noemen Mees maar rot anders lekker op met je kul argumenten en gekrijs

    1.   

     Vier jaar geleden hoorde je hetzelfde gekrijs.

     Dus je gaat beweren dat hier op dit blog geen gekrijs losbarstte bij de combi VVD-PVDA,
     Men gaf het maar een paar maanden

     1.   

      Zeg Mees kun je rekenen

      2012 – 2 partijen VVD – PVDA
      2017 – 4 partijen VVD – CDA (nummer 2) – D66 en GroenLinks

      Dat is dus 3x meer afstemmen 3x moeilijker onderhandelen, daarnaast in 2011 was het VVD CDA PVV, ook toen deed het CDA moeilijk en waren de Kamerleden alles behalve eensgezind, hoe zal dat nu zijn?

      Dat is geen krijsen dit is gewoon logisch de situatie proberen in te schatten. Daarnaast wat een ander heeft gedaan 4 jaar geleden moet je niet met mij gaan vergelijken.

      Dus meneer duimzuiger gaan we nog met echte argumenten komen of praat je alles recht wat slinks en krom is?

   2.   

    Jou gekrijs hier is al erg genoeg voor nu, dus wie boeit het nog wat 4jaar terug was.

 6.   

  In de aanbieding leuke flatwoning, pas opgeknapt op mijn kosten in een nette en rustige buurt, uitermate geschikt voor een asielzoeker met verblijfstatus. Tevens een mooie Honda Jazz met weinig kilometers. Dit alles moet weg omdat ik dat niet meer kan betalen als VVD, CDA, D66 en Groenlinks aan de macht komen. Wat een prachtig land is Nederland. (sarcasme).

  1.   

   Is het groter dan de zolderkamer waar ik nu met mijn gezin op woon? Wil me best even voordoen als asielzoeker… kleurtje en verblijfsstatus heb ik al! De koopwoning (onder water), BMW-3 touring, Fiat Panda van mevrouw Alekzander zijn allemaal de deur al uit. Of zouden ze wel wat over hebben voor een kale kip en wordt het echt sociaal? Jammerdebammer dat ik nu uit principe nog steeds weiger uit de staatsruif te vreten. De verleiding om het wel te doen wordt echter steeds groter.

 7.   

  We kennen allemaal GroenLinks in onmin met Pim Fortuyn en wie kent niet de RaRa aanhangers van deze verkeerde Groenlink partij.

  PVV wordt verstoten door Rutte en Buma omdat ze kritiek hebben op islam, moskee, meer immigratie,veiligheid en ondemocratisch EU.
  VVD,CDA en GroenLinks meer islam, meer moslimmannen,meer islamisering, meer onveiligheid, vernietiging verzorgingsstaat, meer en meer ellende met onderwerpende islam.

 8.   

  Zo dan moeten die partijen flinks wat beloftes laten vallen. Maar dat is niet erg ,het gaat er om dat ze elkaars handje kunnen vasthouden tegen de PVV. Kleuterschool niveau.

  1.   

   Vroeger was er ook altijd iemand de klos bij gym die als laatste overbleef beetje sneu gedrag, dat wel. Zijn we anders gewend? Nee. Gaat dit veranderen? Nee.

   Worden de mensen wakker? heel misschien als de voordeur in de fik vliegt omdat de straat al afgebrand is. Nee dit word lekker een enkeltje VS.

 9.   

  Ik twijfelde om nog op rutte te stemmen, maar ik vond dat hij zowat alle verkiezingsbeloftes heeft gebroken, door de turkije rel dacht ik he toch ruggegraat, maar durfde het niet aan, en wat blijkt ik had gelijj, rutte gaat gewoon met groenlinks regeren, waaaaaaaattttttt ja het maakt rutte geen reet uit als tie maar mp wordt

 10.   

  nou mees dat gekrijs komt omdat niemand verwacht had dat beide partijen hun beloftes zouden breken en daardoor dus de rit uitzaten

  1.   

   En maar afgeven op Wilders dat hij zijn verkiezing beloftes zou breken als hij met de VVD zou samen werken, kijk nou eens wie weer de grootste leugenaar is van Nederland. Alle VVD kiezers krijgen wat ze verdienen en hoop dat het hun flink in de portemonnee gaat raken.

 11.   

  Michael , wij kunnen nog harder gaan lachen als die truthola Femke.Halsema haar herintreden gaat doen binnen de fractie van GroenLinks en ineens doorstoot naar minister , dan Jolande.Sap nog en komedie kan beginnen.

  lachen gieren en brullen gaat dat worden ,tot over vier jaar mits dat wij dan nog internet hebben .

 12.   

  “We hebben de plicht naar onze beweging en naar de kiezers of we onze idealen kunnen realiseren”,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  maar toen Geert deze woorden sprak was er niemand thuis…………….

 13.   

  @Mees: Heb jij een uitkering of een baan?

 14.   

  Met de vorige kabinet hadden wij het ergste achter de rug, dachten wij. Fout! Het kan nog erger. Dankzij de popsterretjes kiespubliek zitten wij opgescheept met GL. Samen gaan wij terug naar de stenen tijdperk. Inclusief de sharia natuurlijk. Waar is het verstand gebleven, vraag ik mij af.

 15.   

  1.   

   Ongelooflijk dat Ruttogan het communistisch clubje van RaRa boven die van de PVV verkiest! Ik hoop dat ze volgende week er niet uit zullen gaan komen en dat CU het plaatsje van GL zal gaan innemen.

   1.   

    Hiermee geeft Rutte duidelijk aan waar hij zelf voor staat toch. Terug denkend wat GroenLinks op hun geweten hebben met de moord op Fortuin,zou dit de laatste club moeten zijn waar de VVD mee in zee zou moeten gaan, maar laat ze maar doen,hoop dat hun wankel kaarthuis in korte tijd al in elkaar stort dan.

   2.   

    Dat gezeur over de PVV, houdt dat dan nooit op.
    Geert heeft het er zelf naar gemaakt dat ie niet aan mag schuiven.

    CU is ook behoorlijk links, maar christelijk en dat heeft natuurlijk bij Urk een streepje voor.
    Als D66 niet teveel gaat inleveren is het mij best.

  2.   

   Ik mag hopen dat er voldoende beveiliging is voor de burgers daarginder….

 16.   

  Net goed voor die kleine club die nog op de VVD gestemd heeft,minstens 10 ervan zijn volgens mij allochtonen die van de PVDA afkomen die wilders eruit willen houden zodat ze hun lekkere leventje hier kunnen voortzetten

 17.   

  Geen paniek, mensen. De 4 partijen gaan alleen maar praten. Vooralsnog is alleen D66 enthousiast over deze combi. VVD en CDA willen GL liever niet. En GL wil eigenlijk niet met de VVD. Maar het spel vereist dat er toch eerst met elkaar wordt gesproken.

  ChristenUnie zit rustig op de achterhand. Segers heeft het slim gespeeld door GL de eerste kans te gunnen. Als dat mislukt, dan zit de CU in een zetel.

  1.   

   Zo is dat, @viertel, maar DDS doet voortdurend alsof alles al in kannen en kruiken is. Edith Shippers zou al de “formateur” wezen.

 18.   

  Als deze coalitie werkelijkheid wordt welk volk vertegenwoordigen zij dan nog. De achterban van de VVD krijgt de klappen te verwerken want Groen Links gaat ze te grazen nemen. D66, Groen Links en het CDA willen plotseling van de flex banen af maar niets aan de ontslagvergoedingen doen. Alle kosten bij de werkgevers die VVD stemmen. D66 wil de Drion pil er door drukken en daar zijn de VVD en het CDA niet erg gelukkig mee. M.a.w. de VVD krijgt terecht wat ze hebben verdiend. Rutte is nog even MP maar wordt daarna uitgekotst. Zelfs geen plaats meer in de 2e Kamer.

  1.   

   @JH, De arrogantie en hooghartigheid van Rutte zal hem er niet van weerhouden om zichzelf in dit (eventuele) vechtkabinet uit te roepen tot de oppergod van de nederlandse politiek, de Mr.Know It All, bin there done that figuur. Ook tegenover het CDA,GL en D66.
   En laten dat nou net partijtjes zijn die absoluut geen raad weten met zo’n starre houding. Een vechtkabinet zeg je? jazeker wel, maar helaas zijn de meer dan 80% kiezers die op 15 maart in de volle overtuiging hun stem hebben uitgebracht de grote verliezers en dan vraag ik me af; zijn die verkiezingen nou voor de bevolking van het Koninkrijk der Nederlanden of voor de individuele omhooggevallen politici, wiens enige opdracht is het volk te vertegenwoordigen ?

 19.   

  Mocht er toch een kabinet komen met GL (mocht er een god bestaan, god verhoede ons), dan is één ding zeker dat het een vechtkabinet wordt van hooguit 1 tot 2 jaar en vele gefrustreerde VVD’ers en CDA’ers weer terugkeren naar de PVV.
  En dan zal onze @Mees flink gaan krijsen !

  1.   

   Ach Poldi, de frustratie druipt er weer af.
   Na elke verkiezing is het weer vermakelijk om je reaguursels te lezen.
   Zo zeker voor de verkiezing en weer de deksel op de neus.
   Vijf zetels winst en nog niks.

 20.   

  Feitelijk kan deze combinatie niet, totaal niet! Wanneer die er toch van komt zijn alle kiezers van die vier partijen bedrogen!
  Maar ach, dat is gewoonte daar in Den Haag, liegen en bedriegen om de macht. Maar eerlijkheid duurt het langst en dus zal uiteindelijk de PVV zegevieren.

  Wat wel de kiezers tegemoet zou komen is een kabinet bestaande uit de vier grootste partijen die het dichts bij elkaar staan wat standpunten betreft. Maar onze premier met zijn maatjes heeft besloten in al zijn leugenachtige wijsheid dat hij gewoon maar even een enorme bevolkingsgroep uitsluit! Zijn collega verwijten dat deze bevolkingsgroepen uitsluit, wat niet eens waar is maar een verdraaing van de feiten, doet hij het zelf in een veel ergere en grotere mate. Democratie? Hij, onze premier heeft er lak aan. Ik vrees voor ons land en bevolking.

  Redding kan een snelle val zijn van dit rampen kabinet wat het altijd zal zijn, een ramp, in welke samenstelling dan ook. Het zal ze heet onder de voete worden met PVV en FVD in de oppositie! Heerlijk en het kan me niet snel genoeg gaan. En deze twee partijen ook niet want die weten nu heel zeker dat ze alleen nog maar kunnen en zullen groeien!

 21.   

  Als ons Klavertje toch met de VVD in zee gaat heeft hij nu al zijn kiezers bedrogen.
  Weet U het nog wat hij uit volle borst riep “Nooit met de VVD” ik wil een links kabinet.
  En nu? mocht hij het toch doen heeft hij een keuze gemaakt tussen PRINCIPES en MACHT.
  Dan laat dit heerschap z’n principes vallen en kiest voor de macht.
  Ben zeer benieuwd?

 22.   

  Als dit kabinet er echt komt dan zal dat de doodsteek worden van de VVD in de volgende verkiezingen, à la het CDA. Dus ik vind het prima want daar zal het FvD garen bij spinnen. Als VVD met GL gaat regeren wordt het FvD dankzij stemmen vanuit de PVV en VVD hoek de grootste partij van Nederland.

  1.   

   En dan??? Wordt de FvD de grootste Partij!!!
   Met zetels van de PVV en VVD, is allemaal lood om oud ijzer!
   Geert heeft het vuile werk opgeknapt en Baudet mag met de eer gaan strijken,
   dacht het niet! Laat ze eerst maar eens zien wat ze waard zijn!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!