snapshot6

Hilarisch: VVD-achterban huilt tranen met tuiten. 'Regeren met GroenLinks-gekkies kan écht niet!'

Geen categoriemrt 22 2017, 11:00
Hoe dom ben je dan?
Hoe ongelooflijk onnozel moet je zijn om op de VVD te stemmen en je er vervolgens over te verbazen dat Mark Rutte maar wat graag zaken wil doen met de radicaal-linkse milieugekkie Jesse Klaver? Vandaag lopen dit soort types leeg in De Telegraaf, de krant die tijdens de hele campagne weinig meer was dan de propaganda-arm van de VVD:

Het doet VVD’ers bijna terugverlangen naar de tijd dat Femke Halsema nog aan het roer stond, met haar liberale inborst. „Daar viel mee te werken”, duidt iemand uit het VVD-team het probleem. „Maar die pacifistische geitenwollensokken zijn ronduit riskant.”

Uit het VVD-team? Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: er wordt vanuit de partijtop zelf gelekt naar de pers. Conclusie: of 'team VVD' wil echt niet GroenLinks samenwerken óf de nepliberalen willen dat wél, maar hopen dat ze er met dit soort lekken voor kunnen zorgen dat Klaver heel veel water bij de wijn doet.
En dus gaat het gehuil door:

Niet voor niets gaan gezinnen er bij het GroenLinks-programma het minst op vooruit, waar ze bij de VVD juist optimaal profiteren van alle voorgenomen lastenverlichtingen. Na ’Marx Rutte’ en ’nivelleren is een feest’ is er geen haar op de liberale hoofden die naar die krantenkoppen terugverlangt. Lagere lasten, is het devies. Met minder durven ze bij hun achterban niet meer aan te kloppen.

Met alle respect, maar je moet wel knettergek zijn als 'VVD-kiezer' (en al helemaal als actief lid van de partij) om geschrokken te zijn door het feit dat Rutte het toch wil proberen met GroenLinks. De man heeft nooit principes gehad. Als hij onderhandelt vraagt hij zich niet af 'hoe kan ik Nederland liberaler maken' maar 'hoe kan ik zo lang mogelijk aan de macht blijven?' Aangezien Alexander Pechtold van D66 bijna ten koste van alles zaken wil doen met GroenLinks zal Rutte zich daar gewoon naar schikken -- tenminste, als hij ervan overtuigd is dat het nodig is om snel een coalitie in elkaar te zetten.
Hilarisch genoeg is het andere alternatief, met de ChristenUnie, niet eens zo heel veel beter. Natuurlijk is die partij wel veel minder radicaal-links dan GroenLinks, maar het is nou ook niet zo dat Gert Jan Segers en de zijnen geweldige rechtse politici zijn die onze problemen aanpakken en benoemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten