Hilarisch: VVD-achterban huilt tranen met tuiten. ‘Regeren met GroenLinks-gekkies kan écht niet!’

Hoe dom ben je dan?

Hoe ongelooflijk onnozel moet je zijn om op de VVD te stemmen en je er vervolgens over te verbazen dat Mark Rutte maar wat graag zaken wil doen met de radicaal-linkse milieugekkie Jesse Klaver? Vandaag lopen dit soort types leeg in De Telegraaf, de krant die tijdens de hele campagne weinig meer was dan de propaganda-arm van de VVD:

Het doet VVD’ers bijna terugverlangen naar de tijd dat Femke Halsema nog aan het roer stond, met haar liberale inborst. „Daar viel mee te werken”, duidt iemand uit het VVD-team het probleem. „Maar die pacifistische geitenwollensokken zijn ronduit riskant.”

 

Uit het VVD-team? Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: er wordt vanuit de partijtop zelf gelekt naar de pers. Conclusie: of ‘team VVD’ wil echt niet GroenLinks samenwerken óf de nepliberalen willen dat wél, maar hopen dat ze er met dit soort lekken voor kunnen zorgen dat Klaver heel veel water bij de wijn doet.

En dus gaat het gehuil door:

Niet voor niets gaan gezinnen er bij het GroenLinks-programma het minst op vooruit, waar ze bij de VVD juist optimaal profiteren van alle voorgenomen lastenverlichtingen. Na ’Marx Rutte’ en ’nivelleren is een feest’ is er geen haar op de liberale hoofden die naar die krantenkoppen terugverlangt. Lagere lasten, is het devies. Met minder durven ze bij hun achterban niet meer aan te kloppen.

 

Met alle respect, maar je moet wel knettergek zijn als ‘VVD-kiezer’ (en al helemaal als actief lid van de partij) om geschrokken te zijn door het feit dat Rutte het toch wil proberen met GroenLinks. De man heeft nooit principes gehad. Als hij onderhandelt vraagt hij zich niet af ‘hoe kan ik Nederland liberaler maken’ maar ‘hoe kan ik zo lang mogelijk aan de macht blijven?’ Aangezien Alexander Pechtold van D66 bijna ten koste van alles zaken wil doen met GroenLinks zal Rutte zich daar gewoon naar schikken — tenminste, als hij ervan overtuigd is dat het nodig is om snel een coalitie in elkaar te zetten.

Hilarisch genoeg is het andere alternatief, met de ChristenUnie, niet eens zo heel veel beter. Natuurlijk is die partij wel veel minder radicaal-links dan GroenLinks, maar het is nou ook niet zo dat Gert Jan Segers en de zijnen geweldige rechtse politici zijn die onze problemen aanpakken en benoemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. jennifer

  En dan nog over kiezersbedrog durven te praten van Wilders tegenover zijn achterban als hij met de VVD zou gaan regeren wat gelukkig niet gebeurd. Rutte is in bedriegen en liegen toch heer en meester na al die jaren. Dit wisten de kiezers van de VVD toch, dat hem die achterban van hem geen reet interesseert nu de winst binnen is, Lachen dit boontje komt om zijn loontje in dit geval.

 2. corfo

  Alléén al het idee dat er een GroenLinks-figuur in de “regering” zal plaatsnemen waaronder een halve Marokkaan n.l. Yasser Feras, alias Jesse Klaver, doet mij huiveren. Zou toch onmogelijk moeten zijn ? Het is al héél vreselijk dat er Turken in de Kamer zitten, de gevolgen beginnen voelbaar te worden. Ben benieuwd wanneer de VVD weer tot zinnen komt ; verliezen tijdens de verkiezingen maar wél een grote broek aantrekken, typisch VVD-gedrag. Laat Rutte z’n beloftes nakomen, van al zijn “onderste stenen” kan inmiddels een huis gebouwd worden !!

  1. Top

   De inherente ondeugd, van het socialisme, is de gelijke verdeling van ellende!

   De inherente ondeugd, van de Islam? Dat is oorlog in ieder land, stad, dorp en huiskamer!

 3. corfo

  Ik vraag me wel eens af : welke “leiders” heeft de VVD eigenlijk voortgebracht ?
  Denk ik aan Loek Hermans : graaier van een zéér groot kaliber, iemand die denkt álles te kunnen maar nergens iets van terecht brengt, een jankbek.
  Ed Nijpels, zelfde figuur als Hermans.
  Camieleke Eurlings dan ? De z.g. “kroonprins” van de VVD., slaat vrouwen in elkaar en verkwanselt de KLM. Één en ander geeft wel aan waar deze VVD uit bestaat.
  Rutte dan ? Belooft links en rechts van alles maar komt helemaal niets na, vandaar z’n bijnaam : Pinokkio !
  En dan hebben we ook nog mevr. Jorritsma uit Almere. Liet illegaal warmtevoorzieningen in haar huis aanleggen, na ontdekking “wist zij nergens van”.
  Met zulke “leiders” redt je dit landje wel, lijkt mij.

  1. buitenbeentje

   Misschien kan je even opzoeken bij welke partij Camiel Eurlings kroonprins was. Hint: de VVD was het niet!

 4. hans-e-pans

  Mijn verkiezingsspreuk is “Je krijgt waarop je stemt”. Als je op de VVD stemt krijg je zelfs meer, maar wat dat blijft altijd een verrassing.

  Verkiezingen zijn te vergelijken met Sinterklaas en zwarte Piet, altijd een verrassing. Nadat je je verlanglijstje hebt ingedient krijg je niet dat wat je het kiefst zou wullen hebben. Na enige tijd krijg je in de gaten dat ze over Sinterklaas en zwarte Piet niet bestaan, daar is dus over gelogen.

 5. hans-e-pans

  Correctie doorgevoerd.

  Mijn verkiezingsspreuk is “Je krijgt waarop je stemt”. Als je op de VVD stemt krijg je zelfs meer, maar wat dat blijft altijd een verrassing.

  Verkiezingen zijn te vergelijken met Sinterklaas en zwarte Piet, altijd een verrassing. Nadat je je verlanglijstje hebt ingedient krijg je niet dat wat je het liefst zou willen hebben. Na enige tijd krijg je in de gaten dat ze over Sinterklaas en zwarte Piet hebben gelogen omdat deze dus niet bestaan.

  Correctie doorgevoerd.

 6. Syntha

  VVD is goed in traantjes drogen hoor.

  Ze zijn nu nog hun verlies aan het vieren. Groen links erbij zou voor het werkelijke doel van deze leiders:naar de afgrond voor eigen gewin, goed uitkomen. Ze kwebbelen zich er wel uit.

  Eerst tranen met tuiten huilen, dan ellenlange drooglappen uitdelen. Laten we hopen, dat die lappen niet groot genoeg zijn.

  Zo ja, dan gaan er hopelijk nog heel veel oogjes open.

 7. Ni28

  De VVD stemmers worden bedankt en opnieuw belazerd. Eerst met de PvdA en Nu snakt de VVD naar nog erger met GL. Hoe lang laat je je belazeren beste VVD’er. Rutte heeft de smaak te pakken met vroeger uitgeslotene partijen en als dit nu doorgaat, denk ik dat het de laatste kabinet met Rutte is en een van de VVD. Laten wij hopen dat het zeer voortijdig gebeurt.

  1. Gustaafff

   De PVV beloofde ook niet met de VVD samen te werķen. Hij bedriegt zijn kiezers dus ook.

   1. Christian Wouters

    Kijk Gustaaff, je persoonlijkheid komt echt door je schrijfsels heen schijnen. Goede stukjes desavoueren met een haatwoord.

    Weet je niet dat God juist degene het meest haat die zijn Naam voor hun eigen ijdelheid gebruiken? En dat Hij dan straft met eenzaamheid?

    Je bent een heel slecht mens Gustaaff. Ik voorspel binnenkort een vloek.

    Wartaal he? Dat kun jij niet eens beoordelen met je alpha verstandje. De eendagsvlinder die iets over de seizoenen zou weten.

    Kom op. Zoek een goede plek. Om je op te hangen.

    1. Beukman

     Gustaaf is wellicht een slecht mens, @Christiaan (welkom in de club). Maar jij bent een dikke vette trol, en op een plek als deze is dat toch echt erger.

     1. Christian Wouters

      Lieverd, ik trol niet want dit is een provocatieve site ter (cultureel ) rechterzijde.

      Daar hoor ik thuis.

      Ja, in de brede definitie ben ik, net als u, een trol.

      Maar dat is dan de definitie die links hanteert om de vrijheid van andersdenkenden te beperken.

   2. cmsuijkerbuijk

    Néé Gustaafff. Je liegt! Wilders heeft gezegd dat hij niet met RUTTE wil regeren, maar wél met de VVD. Dat heeft hij pas nog eens herhaald! Hij bedriegt dus helemaal niemand!
    Jij weet als Christen toch, dat je niet mag liegen hé? Of geldt voor Wilders een Goddelijke uitzondering?

    1. Gustaafff

     Ćmsuijkerbuijk! De VVD stáát nu onder leiding van Rutte! Én toch wil hij met de VVD sámenwerken! Ik lieg helemaal niet!!!

     1. DutchDropveter

      Gustaafff moet en zal gelijk krijgen 😉

      Voor het zelfde geld zegt Wilders dadelijk ik bied mn excuus aan voor de minder minder minder oproep (geen uitspraak) en dan als tegen prestatie werkt de VVD mark eruit.

      Jij doet net alsof mark al benoemd is als Minister President.

     2. Gustaafff

      @DutchDropveter, in principe ligt het voornaamste bezwaar van de beide partijen in zijn verkiezingsprogramma. Met het terugnemen van die uitspraak ben je er dus niet.

      Ik denk dat de VVD Rutte had doen terugtreden, als de PVV het voortouw had mogen nemen in de formatie: vermoedelijk was dit ook de tactiek. Als Wilders de grootste zou worden, en een samenwerking tussen VVD/PVV zou noodzakelijk zijn, moest Rutte er in elk geval uit.

      Deze truc komt nu als een boemerang terug. De VVD is voor de derde keer de grootste (dankzij Rutte) en zal hem waarschijnlijk niet lozen. Daarmee heeft de PVV zichzelf buiten het systeem geplaatst.

    2. Beukman

     @Suijkerbuijk
     Dus als Rutte had gezegd dat hij niet met WILDERS wil regeren maar wel met de VVD, was het wat jou en alle PVV-stemmers betreft goed geweest?

   3. jennifer

    Gebeurd toch ook niet Guustaaf, dus hij heeft niets bedrogen, ik heb op PVV gestemd, nou als ze meegeregeerd hadden had ik er als kiezer geen probleem mee gehad, het enige wat hiermee dan bevestigd zou zijn is dat het cordon sanitair schijnbaar niet doorgegaan zou zijn. Nu dus wel dus kan men niet van kiezers bedrog spreken. Bij de VVD wel hij heeft zijn kiezers totaal bedrogen om regeren met GroenLinks ineens mogelijk te maken.

    1. DutchDropveter

     Het enige wat Gustaaf kan doen is bij elk onderwerp de PVV betrekken in de hoop dat we niet op hem stemmen want ik zie geen enkele reden waarom hij moeite zal doen.. Een ding weet ik wel hij is niet helemaal lekker in zn boven kamer. Wijzen wijzen wijzen maar incasseren ho maar (ja wegrennen 😉 )

     1. Gustaafff

      Nee, ik wijs de dubbele maat aan die hier zoveel wordt gehanteerd.

   4. Ni28

    De PVV wilde niet met VVD zolang Rutte daar is. Verkeerd gegokt.

    1. Gustaafff

     Rutte is daar en toch wil hij met hem samenwerken. Trek je conclusies, @Ni28.

   5. DutchDropveter

    Gast het enige wat jij kan doen is wijzen…!!!!! kijk is naar je eigen club die krijgt helemaal niks voor elkaar. Jij weet elke woord wat uit die trolstrot komt te draaien naar de PVV heb je een fetish of wat? Ben je niet lekker in je bovenkamer? Of begin je dadelijk weer te zeiken dat wij niks verwerkt zouden hebben?

    Hij doet dit en hij doet dat je bent net een grote kleuter, grow up man trol!

   6. Anna

    Gustaaff Heeft de PVV niet gezegd. Jij liegt.

 8. Beukman

  Het is weer een hoop drukte om niks. Natuurlijk praat Rutte met Klaver. GroenLinks is immers vervierdubbeld, en groot genoeg om gesprekken mee te voeren.
  Uit die gesprekken zal zeer waarschijnlijk niks komen. Maar ze moeten wél worden gevoerd.

  Hier brult iedereen altijd over hoe erg het is dat de kiezers van de PVV door de VVD zouden worden uitgesloten door niet met Wilders te praten. Geldt dit dan niet voor kiezers van GroenLinks? Mogen die wél worden buitengesloten?

  Praten met GroenLinks is gewoon een integraal onderdeel van de paardans in deze eerste fase van de formatie, waarin nog niemand zijn kaarten laat zien. Rutte verkleint er bovendien de marktwaarde van andere coalitiegenoten mee, die wie hem ongelijk geeft, kan maar beter zelf nooit de politiek in gaan.

  1. Ni28

   Wat een vieze spelletje van Rutte toch en dat vindt u blijkbaar goed. Sluit dan GL net zo als de PVV uit als je niet mee wilt regeren.

   1. Beukman

    @N
    Dat vieze spelletje heet politiek. Formatie lijkt op een kaartspel. Iedereen probeert er de beste deal uit te slepen.

    De VVD heeft GroenLinks niet bij voorbaat uitgesloten én GL is vrij groot geworden. Praten is dus logisch.
    Als het nu niks wordt (en dat is waarschijnlijk), moet je niet raar opkijken als Rutte en Klaver in een later stadium opnieuw met elkaar gaan praten. In dat geval kan Klaver ook meer vragen dan nu.

    1. DutchDropveter

     Groot geworden… ja de linkse kliek van de PvdA overgenomen dat is gewoon een verschuiving maar werkelijk verdiend?

     En politiek speel je democratisch niet achter een deur (als je niks te verbergen heb) Dus nee zo werkt politiek helemaal niet zo doen ze het laten lijken dat het zo werkt.

     Jij bent dus ook iemand die zegt joh prima 297 dode Nederlanders maar dat is nou eenmaal politiek? Want hier wordt pas echt een smerig politiek spel op internationaal niveau gespeeld.

     1. Beukman

      @Dropveter
      Mag ik je uit de droom helpen? Achterkamertjes zijn een voorwaarde om politiek te kunnen bedrijven. Ook Wilders (die ik respecteer als door de wol geverfde parlementariër) maakt daar gebruik van. Onderhandelende partijen moeten nu eenmaal op een informeel met elkaar kunnen babbelen, want anders gaat het echt niet lukken.

      Wat de groei van het aantal zetels van GL betreft: “werkelijk verdiend?” is geen variabele die er toe doet.

     2. DutchDropveter

      @beukman
      Dus dat ons kabinet het prima vind hoe er bijvoorbeeld gehandeld wordt in de EU? over bepaalde verdragen? Daar hoort iemand zich gewoon over uit te spreken er gebeurd helemaal niks ze vinden het namelijk fantastisch om de burger buiten spel te zetten.

      en Beukman het juich aapje vind het helemaal fantastisch totdat er geen weg meer terug is mits je eerst een halve unie stil legt en gaat dreigen. Nee Beukman jouw aanpak leid juist tot extra onwrichting.

      Je hebt de achterkamer niet nodig als je eerlijk kan zijn. Over bepaalde “geheime” dingen kan het inkomen maar kennelijk moet er zoveel geheim afgesproken worden om maar een voorbeeld te noemen;
      de MH17. Doofpot achterkamertjes handje klap en daar hebben de meeste stemmers in dit land niet voor gekozen. Kun je na gaan wat je met jouw blinde aanname op je hals haalt.

     3. Beukman

      @Dropveter
      Dat achterkamertjes noodzakelijk zijn in de politiek, betekent uiteraard niet dat er niet ook dingen worden bekonkeld die eigenlijk openbaar zouden moeten.

  2. L. De Groot

   Helemaal waar. Moeten de stemmers van de partij voor de dieren zich inderdaad dan ook geschoffeerd voelen?

   Ik als VVD’er zou me ZWAAR BELEDIGD voelen als de VVD met die zeikers van de PVV (of SP want het zijn toch hetzelfde type mensen die op dat soort partijen stemmen) in zee zou gaan.

  3. LieverKipsLeverworst

   Het feit dat GroenLinks is vervierdubbeld en dùs groter is geworden zegt niets over dat je er nu gesprekken mee zou kunnen voeren. Het blijft immers GL. Alleen door soppende gleuven gekozen. Lees dat programma. GL spoort echt niet.
   #stelletjemalloten

 9. Ni28

  De VVD stemmers worden bedankt en opnieuw belazerd. Eerst met de PvdA en nu snakt de VVD naar nog erger met GL. Dat wordt opnieuw een feest van nivellering en migranten. Hoe lang laat je je belazeren beste VVD’er. Rutte heeft de smaak te pakken met vroeger uitgeslotene partijen en als dit nu doorgaat, denk ik dat het de laatste kabinet met Rutte is en een van de VVD. Laten wij hopen dat het zeer voortijdig gebeurt.

 10. Ni28

  Correctie: Gustaaf, Wilders zei niet VVD maar expliciet Rutte. Dat maakt onder pmstandigheden niets uit maar verdraai niet de feiten.

  1. DutchDropveter

   Gustaaf is gereformeerde trol die verdraaien standaard alles om maar een onderwerp te blijven bashen “want mijn wil is wet” Ik ken er nog zo eentje de zus van Gustaaf (denk ik) Ene Anne Fleur Dekker.

 11. HaZ

  Als die VVD achterban nu eens stopt met janken, want die hebben toch echt zelf gestemd voor deze waanzin besprekingen. Liever pakken ze hun leiders aan op het door hen niet gewenste gedrag. Die leden hebben toch zoveel invloed bij de VVD ? Nou laat dat maar eens zien dan en fluit je leider terug, watjes !

 12. HW

  Het probleem met de huidige elite is dat ze in hun eigen box zitten en niet meer weten wat er in onze maatschappij speelt.
  Maar ja wat wil je, allemaal dezelfde opleiding met een 6jes mentaliteit.

  Buiten de box denken vraagt iets extra als inventief, innovatief en ruimdenkend van de elite, maar dat blijkt teveel gevraagd. Dit zou ten koste van hun financiële c.q. machtspositie kunnen gaan
  Maar zij hebben een behoefte en die is “hoe bestelen we de rest, zodat wij ons luizenleventje kunnen voortzetten”, terwijl de rest van Nederland hiervoor krom ligt.

 13. nienke

  Je bent toch wel knettergek als je Groen- Links erbij haalt.
  Dat zou toch een ramp zijn als deze mafketels in de regering gaan zitten.
  Nooooit doen!!!!!! weg met Groen- Links.

  1. loritta

   Ja inderdaad, knettergek als je Groen- Links erbij haalt.

 14. Anna

  VVD en CDA achterban durven hun mond niet open te doen tenzij anoniem. Brussel beveelt dat ze meteen eruit moeten worden gegooid. Angst regeert.

 15. LieverKipsLeverworst

  De aanhef is:
  “Hilarisch: VVD-achterban huilt tranen met tuiten. ‘Regeren met GroenLinks-gekkies kan écht niet!’ Hoe dom ben je dan?”

  Kennelijk heeft niemand in de gaten dat er 15,7 miljoen dommerikken hebben gestemd op anderen dan de PVV. Ja, hoe dom kan je zijn?
  Laat ze maar janken. Eigen schuld.

 16. Nederland-op1

  De PVV staat, op papier dan, veel dichter bij de VVD dan GroenLinks. De PVV en VVD hebben het beide beter voor met het eigen werkende volk dan GroenLinks, die zijn er vooral op uit om het aantal allochtonen te laten groeien en de werkende Nederlander op een schandalige manier een poot uit te draaien zodat de uitkeringen van de bijstandtrekkers omhoog kunnen, zelfs tot boven het minimum loon. Wat een mongolen! Wat de GL stemmers niet begrijpen is dat met een groeiend aantal allochtonen ook het bedrag dat aan uitkeringen op tafel moet komen steeds hoger wordt. Als je de werkenden maar blijft uitknijpen verliezen die ook de zin om voor alles op te draaien en ook zij gaan dan lekker de bijstand in. Neerwaartse spiraal en voor je het weet is Nederland een tweede Griekenland.

  Regeren met de PVV is veel beter voor Nederland dan regeren met GL. En nu wil ik van Gustaafff en Beukman wel eens fatsoenlijke tegenargumenten horen. Waarschijnlijk blijft het stil.

  1. Gustaafff

   @Nederland-op1, de PVV is ook knettersocialistisch en op sociaal/economisch terrein, net zo links als de SP. Linkse kiezers kunnen zich daarom goed vinden in de PVV – de VVD staat daar weer een eind vandaan.

   Het is jouw mening dat regeren met de PVV beter is. Rutte heeft echter 2.238.351 kiezers achter zich staan. Deze heeft hij belooft niet samen te werken met de PVV. En zoals jij zelf al eens treffend aangaf: eigen kiezer eerst.

   1. Nederland-op1

    Toch denk ik dat de VVD stemmer liever PVV heeft dan GL. Waarschijnlijk zijn er een heleboel PVV stemmers op het laatste moment overgestapt naar de PVV vanwege het Turk trucje van Rutte.

    1. Nederland-op1

     herstel: naar de VVD.

    2. Gustaafff

     @Nederland-op1, de PVV is op voorhand al uitgesloten door de VVD en GroenLinks niet.

     Het is dus lood om oud ijzer.

     1. Nederland-op1

      Gewoon een verbod op het op voorhand uitsluiten van partijen, dan heb je al dit gedoe na de verkiezingen ook niet. Kan er ook eens eerlijk gestemd worden zonder dat gemanipuleer waarbij de dommen de verkeerde kant op gestuurd worden.

  2. Beukman

   @Nederland
   Ten eerste is er nog helemaal geen sprake van GL in de regering. Er is slechts sprake van een verkennend gesprek, als vast onderdeel in het voorprogramma van de paardans, ook wel “formatie” genoemd. Dat Rutte bereid is om Klaver de prijs te betalen die hij vraagt om straks een meerderheidskabinet mogelijk te maken, is uiterst twijfelachtig.

   Ten tweede heeft Rutte bij voorbaat de PVV uitgesloten. Moet hij die verkiezingsbelofte dan maar breken?

   Ten derde heeft de PVV de afgelopen vijf jaar vrolijk meegedaan aan het “uitknijpen” van diverse groepen Nederlanders, door op bepaalde dossiers met het Kabinet mee te stemmen.

   Ten vierde mag de kloof tussen VVD en GL dan bijzonder groot zijn, tussen VVD en PVV is ze onoverbrugbaar. Het verkiezingsprogramma van de PVV is dermate extremistisch, dat het alleen uitvoerbaar door zou zijn door enkele cruciale artikelen uit de Grondwet te schrappen. Wilders sluit zichzelf dus uit. Persoonlijk vermoed ik dat dit ook zijn opzet is, want hij weet dit zelf ook wel.

   Als Geert werkelijk zijn goede wil wil laten zien, dan staan hem twee dingen te doen: zijn programma grondig herschrijven, én zijn “minder-minder”-uitspraak terugnemen.
   Geert heeft echter nog nooit een woord teruggenomen. Dan moet hij het zelf maar weten.

   1. Nederland-op1

    Zoals gezegd denk ik dat de gemiddelde VVD stemmer liever de belofte gebroken ziet, dat zijn ze toch al gewend en blijkbaar maakt dat niet uit, dan dat ze gaan heulen met een grotere vijand. De VVD heeft m.i. altijd gestaan vóór de portemonnee van de werkende Nederlander en GL is daar duidelijk tegen. Daar is dus ook een onoverbrugbaar verschil tenzij mafkees Klaver een paar honderd liter water bij de wijn doet.

    En waarom zou de grondwet niet aangepast kunnen worden? Moet dat ding tot in de eeuwigheid hetzelfde blijven? Waar een wil is is een weg.

    En met de uitspraak “minder-minder” vind ik ook weinig mis. De tegenstelling van ‘meer’ is nou eenmaal ‘minder’. Heel veel politici willen blijkbaar meer Marokkanen, god mag weten waarom en Wilders toevallig niet. Vrijheid van meningsuiting heet dat, geen probleem. Politiek correct gezeik, daar zal Nederland uiteindelijk aan onder gaan tenzij het volk zijn kop nou eens uit het zand haalt en rechts gaat stemmen.

    1. Beukman

     @Nederland
     Voor je bewering dat de gemiddelde VVD-stemmer geen problemen heeft als Rutte ook deze verkiezingsbelofte breekt heb je geen enkel bewijs. Ik vraag me af of het klopt. Wilders zelf heeft het overigens al extra moeilijk gemaakt door vóór de verkiezingen al herhaaldelijk op te merken dat Rutte erop zou terugkomen.

     Ook ik ben heel benieuwd of de VVD en GL nader tot elkaar zullen komen. Ik verwacht er niet veel van. De enige wijze waarop er überhaupt een kabinet kan worden gevormd lijkt hoe dan ook, net als de vorige keer, via een program-akkoord, waarbij verlanglijstjes tegen elkaar worden uitgeruild.
     Rutte heeft aangegeven dat hij interesse heeft in een “groen-rechts” kabinet. Klaver wil natuurlijk veel verder gaan dan Rutte, maar een raakvlak is er beslist.

     Grondwet: het gelijkheidsbeginsel én de vrijheid van meningsuiting én die van godsdienst eruit slopen gaat echt niet gebeuren. We moeten dat ook niet willen. En als EU-lid zouden we het niet eens kunnen.

     Minder minder: Wilders moet maar eens heel duidelijk maken dat hij het niet zo had bedoeld met zijn generaliserende uitspraak. Laat hem maar zeggen dat het hem alleen ging om criminele Marokkanen én andere criminelen.
     Dat is geen politiek correct gezeik; de essentie van de uitspraak stinkt. Voor mijn part doet hij het als een teken van goede wil.

     Stel dat Geert in een later stadium alsnog mag aanschuiven bij de formatie, dan zal Rutte die eis ongetwijfeld op tafel leggen. Geert heeft echter nog nooit in zijn leven iets toegegeven of ergens zijn excuses voor gemaakt. Hij zal er dus een harde dobber aan hebben.

     Mijn stelling is en blijft dat Geert willens en wetens barrieres heeft opgeworpen om zichzelf buiten te sluiten, waarmee hij zijn kiezers in de maling neemt. Mogelijk realiseert hij zich dat hij in de oppositie veel effectiever is, al was het maar omdat hij zonder verantwoordelijkheid ook minder makkelijk brokken maakt.

     1. Nederland-op1

      Ik kan me herinneren dat Wilders tijdens het laatste tv debat zei dat hij niets heeft tegen allochtonen die willen integreren en ervoor kiezen om Nederlander te zijn. Die mogen blijven, maar de criminele allochtonen die zich afzetten tegen alles wat Nederlands is mogen vertrekken. Daarnaast de grenzen dicht. Lijkt me helemaal niets mis mee. De linkse kliek doet zo zijn best om hem te demoniseren en willen helemaal niets horen waaruit blijkt dat het allemaal wel mee valt met Wilders. Het is gewoon een aardige man die het beste voor heeft met Nederland. Erg he?

     2. Beukman

      @Nederland
      Als Geert werkelijk alleen iets heeft tegen criminele allochtonen, dan moet het voor hem een koud kunstje zijn om dit duidelijk te zeggen, en meteen zijn excuses aan te bieden aan niet-criminele Marokkanen. Die impliceerde hij immers met zijn minder-minder-uitspraak, wat hij ook nog bevestigde met het sinistere “dat gaan we dan regelen”. Het zou een blijk van goede wil zijn, en de kou uit de lucht nemen.

      De volgende stap is dat hij een rode streep zet door zijn gewenste verbod op de Koran en door zijn gewilde sluiting van moskeeën. Die opvattingen zijn dermate extremistisch, dat ze elke vorm van samenwerking met andere partijen in de weg zullen staan.

      Maar goed, het gaat niet gebeuren. Ik heb al uitgelegd waarom niet. Geert zet zichzelf willens en wetens buitenspel, daarvoor zijn er genoeg aanwijzingen.

 17. JackyH

  De achterban van de VVD moet niet zeuren. Jarenlang hebben ze meegewerkt aan het nivelleren. Zij zijn akkoord gegaan dat vooral de middengroepen de dupe zijn geworden. Ze hebben alles meegemaakt en toch hebben ze gezorgd dat de VVD weer de grootste werd. Ze maken zich nu zorgen omdat ze weten dat de VVD bij de eerstvolgende verkiezingen de klappen krijgt die de PvdA nu heeft gekregen. Het is jullie van harte gegund.

 18. Ome Ga

  Inderdaad, hoe dom moet je zijn VVDjer!!!!!??
  Je leert het ook nooit, en opnieuw stemmen op de Grootste Pinokkio Aller Tijden. En alternatieven op links? Nee geef mijn portie maar aan fikkie, met bijv. Segers, de grootste – holier than thou – Linkse Labbekak Kerk priester van deze armoedige tijd vol met halve zachte, roomboter ruggegraat landverraders hufters.

 19. FlorisDeVr1es

  Laat dit verschrikkelijke kabinet er maar komen. De VVD kiezers zullen misschien aan het einde van de rit eindelijk wijzer zijn geworden. Rutte zijn geloofwaardigheid zal ver onder het nulpunt eindigen. Zijn actie tegen Turkije zal ook en eenmalige “fluke” blijken.

  Dus die stemmen gaan dan voortaan naar PVV, FvD en CDA. Die eerste twee kunnen zich nu rustig bezinnen op hun plannen.

 20. Verlazques

  Wat doet overigens een Marokkaan (hij heet geen Jesse KLaver maar Yasser Feras) aan het hoofd van een politieke partij. En waarom gebruikt hij zijn echte naam niet?, bang om voor de waarheid uit te komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.