Trump: "Obama tapte mijn telefoon af vlak voor mijn verkiezingsoverwinning"

Geen categoriemrt 04 2017, 15:00
Als dit klopt -- en er is reden om aan te nemen dat dit het geval is -- heeft Obama zijn macht misbruikt om zijn opvolger te ondermijnen. Dit is totaal onacceptabel.
De afgelopen dagen en weken werd bekend dat de Amerikaanse inlichtingendiensten -- met hulp van hun Nederlandse collega's! -- verschillende leden van het campagneteam van Donald Trump bespioneerd hebben. Obama-bureaucreaten lijken daar zelfs trots op te zijn. Ze delen hun 'ontdekkingen' met iedere linkse nepjournalist die het maar wil horen. Vandaar dat er om de dag iets gelekt wordt wat weer een nieuwe controverse veroorzaakt.
Dat is op zich al bijzonder zorgwekkend, maar het wordt zo mogelijk nog erger. Volgens president Donald Trump werd hij in de laatste dagen van de campagne zelf namelijk ook afgeluisterd. En dat zou gebeurd zijn op gezag van Obama:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/837989835818287106
Als dit waar is betekent het zonder meer dat Obama op vreselijke wijze misbruik van zijn macht heeft gemaakt om Trump dwars te zitten. Zoiets is compleet en totaal onacceptabel. Zoals Afshin Ellian terecht stelt doet het denken aan tijden van weleer, bijvoorbeeld aan de knettergekke senator Joe McCarthy die iedereen als een vijand beschouwde en vervolgde:
https://twitter.com/AfshinEllian1/status/837997133844328449
Het doet ook denken aan WaterGate, toen Richard Nixon zijn macht misbruikte om de Democraten af te luisteren. Hij moet daardoor uiteindelijk aftreden. Aangezien Obama al weg is zal hij er wél mee wegkomen. Misschien is dat nóg erger.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/837996746236182529
En Trump was nog niet klaar:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/837993273679560704
Het is heel hip in Nederland om af te geven op Trump, maar als dit ook maar een beetje klopt heeft hij helemaal gelijk. Obama heeft zijn positie dan werkelijk misbruikt om Trump in de problemen te brengen. Zoiets wordt misschien als "normaal" beschouwd in een dictatuur, maar Amerika is hoegenaamd een vrij land. Daar kunnen dit soort praktijken écht niet.
Trump moet zijn rug nu rechten en onmiddellijk een vergaand onderzoek gelasten naar de afluisterpraktijken van Obama, de inlichtingengemeenschap, én het gelek uit de bureaucratie welke bevolkt wordt door Democraten die Obama nog altijd steunen. Het is ondertussen volstrekt helder dat alle lekker afkomstig zijn uit de linkse bureaucratie. Trump wordt dus actief tegengewerkt door zijn eigen ambtenaren.
Dat kan en mag hij niet accepteren. Links gaat zoals bekend over lijken, maar het is nu aan Trump om terug te vechten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten