Wilders veegt de vloer aan met de elite: "Zwakke EU-leiders zijn verantwoordelijk voor terroristische aanslagen!"

Geen categoriemrt 23 2017, 12:00
De verkiezingscampagne zit er weliswaar alweer meer dan een week op, maar dat betekent niet dat Geert Wilders nu dan een blad voor de mond neemt.
Sterker nog, de PVV-leider blijft er recalcitrant met gestrekt been in gaan. Op Twitter maakt hij duidelijk dat hij vindt dat de Europese elite verantwoordelijk is voor terroristische aanslagen zoals die van gisteren in Londen, waarbij maar liefst vier mensen omkwamen en tientallen anderen (zwaar) gewond raakten.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/844639600035418116
Ook heeft Wilders niets met Mark Rutte en diens reactie op de vreselijke aanslag:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/844636360694738946
Eerder liet Rutte weten de beelden uit Londen "afschuwelijk" te vinden. Daar voegde hij aan toe dat "de stad in het hart geraakt [is]." "We leven mee met de Britten," besloot hij.
Volgens Wilders zijn dat leuke woorden, maar hebben het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa er niets aan. In zijn ogen gaat dit namelijk niet om "terreur" (sowieso een vreemde benadering; terreur is een strategie, niets meer, niets minder), maar om de islam. Natuurlijk valt daar wel degelijk het één en ander op aan te merken. Je kunt stellen dat immigratie- en integratieproblemen gerelateerd zijn aan die religie, maar terrorisme zelf is een strategie gebruikt door radicale moslims (en anderen). Dé oorzaak van dit soort religieus geweld is dus niet 'de islam,' maar 'de radicale islam': een hatelijk gedachtegoed dat verspreid wordt door verschillende extremistische organisaties én door zogenaamde bondgenoten van het Westen als Saoedi-Arabië.
Wilders gaat dus te ver, maar Rutte en co. gaan juist weer niet ver genoeg. Zij hebben het over "het terrorisme" alsof dat een gedachtegoed is. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Terreur is een strategie gebruikt door mensen die bepaalde ideologieën aanhangen. Tegenwoordig zijn de meeste 'terroristen' aanhangers van de radicale islam. Wilders heeft een punt dat Rutte dat om wat voor reden dan ook nog steeds niet benoemt. En ja, dat is een probleem. Je kunt je vijand immers niet verslaan als je hem weigert te identificeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten