Bloederige aanslag op metro in Sint Petersburg: 10 doden

Geen categorieapr 03 2017, 14:41
Nog onbekende daders hebben vanmiddag met dodelijk geweld toegeslagen in Sint Petersburg in Rusland: ze bliezen een metro op, waarbij ten minste tien doden zijn gevallen.
Het noodlot heeft vanmiddag toegeslagen in Rusland, waarbij een explosie in een metro een einde maakte aan het leven van tien passagiers in Sint Petersburg:

"In de metro van Sint-Petersburg heeft maandag een explosie plaatsgevonden. Hierbij zijn vermoedelijk tien doden gevallen, aldus het Russische persbureau TASS.

Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekend. In een wagon zou iets zijn geëxplodeerd. Het zou gaan om een aanslag met een fragmentatiebom, meldden Russische media."

Alle omliggende metrostations zijn door de Russische autoriteiten gesloten, en op het perron van halte Sennaja Plosjad waar de onploffing plaatsvond, liggen overal gewonden.
https://twitter.com/akihheikkinen/status/848867031130787841
Wie er achter deze aanslag zitten is nog niet duidelijk. Niemand heeft deze gruwelijke moord nog opgeëist. Realistisch gezien zou het kunnen gaan om ISIS of een andere terroristische organisatie uit het Midden-Oosten, maar wellicht zijn rebellen uit de afvallige regio Tsjetsjenië de daders van de aanslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten