Wilders gaat de boel weer eens op stelten zetten met Fitna-filmpjes

Screen Shot 2017-04-09 at 17.17.20
Foto:

Gewoon omdat het kan.

Geert Wilders heeft laten weten dat hij een reeks nieuwe films gaan maken. Voorlopig heten ze Fitna 2 tot en met 10. De idee achter de filmpjes is dat hij graag wil uitleggen waarom het noodzakelijk is voor Nederland en de rest van Europa om te “de-islamiseren.”

Fitna werd uitgebracht in 2008. Het vervolg, dat over het leven van de islamitische profeet Mohammed zou gaan, zou eigenlijk uitkomen in 2010, dus twee jaar later. Dat werd echter steeds uitgesteld, ongetwijfeld mede door druk van bovenaf én doordat Wilders op dat moment juist het kabinet Rutte I ging gedogen.

Nu wil Wilders dus toch doorgaan met zijn filmproject:

Het moge duidelijk zijn dat in Nederland iedereen het recht heeft om dit soort films te maken. Daar kan en mag niet aan getoornd worden. Wilders heeft dat recht dus ook, hoewel het misschien enigszins frappant is dat een parlementariër zich als een soort van hobby-filmmaker beschouwt. Maar goed, dat mag in principe natuurlijk gewoon.

Dat gezegd hebbende vraag je je wél af wat Wilders hiermee hoopt te bereiken, behalve dan meer aandacht voor hem persoonlijk. Er zijn Amerikaanse (en Nederlandse) denktanks genoeg die zulkje films al gemaakt hebben of dat ongetwijfeld best zouden willen doen. Daar hebben ze Wilders niet voor nodig.

Dus, tja, aan de ene kant heeft Wilders het volste recht om dit soort films te maken, maar aan de andere kant kan ik niet anders dan me hardop afvragen wat hij daar precies mee hoopt te bereiken, behalve dan wat gratis (wereldwijde) aandacht voor hem persoonlijk en wellicht voor zijn partij.

Wel een tip voor de zogenaamde ‘islamitische wereld': de beste manier om hierop te reageren is door het te negeren óf door rustig met Wilders in debat te gaan. Wat je vooral niet moet doen is roepen dat het allemaal niet kan, dat hem de mond gesnoerd moet worden, of erger.

Ja, dat is inderdaad een extragratis tip. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

24 reacties

 1.   

  Wilders gaat de boel weer eens op stelten zetten met Fitna-filmpjes, Ja wat kan Dhr. Wilders anders doen dan, het Absurdes Theater wat zich de volksvertegenwoordiging noemt wuift alle moties en oplossingen die de PVV biedt met twee vingers in de coke-neuzen weg.

 2.   

  “…bereiken, behalve dan wat gratis (wereldwijde) aandacht voor hem persoonlijk en wellicht voor zijn partij”.

  YEP! Prima toch? Moet meer (wereldwijde) aandacht tbv onze held!
  Zegt het voort! Predikt het van den daken, gij dapperen vanHollands Glorie!

 3.   

  Wilders weet waarover hij het heeft.
  Kunstzinnige manier om duidelijk te maken waar het gevaar voor ONS Nederland en het Westen huist.
  Beeld maakt duidelijker dan woord en is internationaal.
  Met vertaling in veel landen te bekijken.
  Genereert aandacht en het zou mooi zijn als daardoor veel schellen van ogen zouden vallen.

 4.   

  Ik vraag mij af wat bezielt Wilders om nog eens filmpjes te maken die niets nieuws inbrengen. De gevestigde politiek gaat het weer veroordelen en het cordon sanitair strakker aandraaien en de burger weet het al wat inhoud betreft. Ik vind het aanstaande wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van politieke correctheid in de menselijke hersenen van de Canadese professor eigenlijk veel belangrijker. Daarmee zou een hoop onzin verklaard kunnen worden.

  1.   

   Ni28

   De politieke elite en hun vriendjes in de media laten de mensen inslapen wat de islamisering betreft. Geert Wilders wil juist dat mensen bewust worden van het proces van sluipende islamisering.

   Wees blij dat er nog een politicus is die de moed heeft ( met gevaar voor eigen leven) voor deze islamisering te waarschuwen.

   1.   

    Beste Ritter, ik besef wel dat Wilders de enige is die islamisering wilt bestrijden maar hij zou een andere wijze moeten uitvinden voor zijn strijd en niet meer van hetzelfde want dat heeft geen effect meer. De reacties kunnen wij al raden. Bij elke vrachtauto die voorbij gaat denken wij langzamerhand aan de islamisering. De politiek wilt het niet bestrijden. De door mij aangehaalde aanstaande onderzoek naar politieke correctheid, als wij nog tenminste meer van zullen horen, zou misschien kunnen wijzen op deze ziekte die de eigenlijke oorzaak van zoveel ellende is.

    1.   

     @ Ni28: politieke correctheid is een uitvinding van de Frankfurter Schule. Een marxistische bende intellectuelen die erop uit was om het westen ineen te laten storten. We praten over de jaren voor WO2. De beweging was niet succesvol maar hun theorieën werden vanaf de jaren 70 overgenomen door linkse politici en intellectuelen.

     Inmiddels is het door indoctrinatie via onderwijs en media gemeengoed geworden en het lijkt erop dat die schurken van de Frankfurter Schule alsnog hun zin gaan krijgen: de complete ineenstorting van de westerse cultuur.

     En in Ankara, Riaad en Teheran zitten de haatbaarden te schuddebuiken van het lachen over zoveel westerse naïeviteit. Ook Poetin zal zich al vaak hebben afgevraagd hoe het mogelijk is dat het westen zich zo lelijk in de voet heeft geschoten.

     Maar ja, ook het Romeinse Rijk ging ten onder aan verwekelijking en massa-immigratie. Dat de geschiedenis zich gaat herhalen is in feite helemaal niet zo vreemd. Overal in het westen zijn dezelfde tekenen zichtbaar als in de eindtijd van hem Imperium Romanum.

     1.   

      Dank voor uitleg, interessant. Ik probeer meer over te lezen.

 5.   

  Zo lang er geen negatieve geluiden over moslims te horen zijn bij de NPO, NOS, RTL, Joop, Volkskrant, NRC om maar eens een fractie te noemen. Kan er niet genoeg gewaarschuwd worden tegen de islam. Gezien de teneur van dit artikel kan Wilders beter alvast nadenken over Fitna 11 t/m 20 .

 6.   

  Hij gaat er inderdaad weinig tot niets mee bereiken. Wie nu nog niet beseft dat de islam een kwaadaardige krijgersreligie is die in alles haaks staat op de normen en waarden van het westen zal zich door deze filmpjes niet wijzer laten maken.

  De policoristen en de linkse, naïeve dwazen hebben een psychisch schild waarop alles afketst wat ze niet willen weten.

 7.   

  Het is niet Geert Wilders die de “boel op stelten zetten”. Maar degene die geen kritiek op de islam kan verdragen. Het zijn die mensen die “de boel op stelten zetten” en moord en brand schreeuwen en geweld gebruiken.

  Er zijn talloze kritische films over b.v het christendom gemaakt en dat heeft niet geleid tot wereldwijde terreur. Het feit dat dat wel gebeurt als het de islam betreft geeft al het karakter van de islamitische religie/ideologie aan.

  Geert Wilders ziet het als zijn taak om te blijven waarschuwen voor de gevaren van de sluipende islamisering.

  Helaas doen de andere politici daartoe het zwijgen terwijl ze ook zien en weten dat Geert Wilders gelijk heeft.

  Geert Wilders wil voor dit islamisering proces bewustwording kweken.

  Het feit dat iemand ( wie dan ook) geen kritische film (of boek) kan maken over de islam geeft al het gelijk aan van Geert Wilders.

  1.   

   Ritter.
   Uw reactie is volkomen juist en terecht.
   Dat linkse gepeupel geeft altijd anderen de schuld als er iets faliekant mis gaat in NL.
   Hieruit moge blijken welk niveau die lui bezitten.

 8.   

  Als iemand in NL roept dat hij/zij “minder minder minder” van die parasiterende criminele moslims in dit land wil, smeren die linkse smeerpijpen hem/haar een proces aan de broek.
  Als er vervolgens ergens in Europa door een criminele moslim een aantal keurige Europeanen wordt vermoord, houdt dat gepeupel hun bek dicht.

  1.   

   Al genoeg Fitna filmpjes gezien in Parijs, Brussel en nu in Stockholm. Hoe vaak je het ook uitlegt of afbeeld met video,s het enigste wat er naar voren komt zijn debiele opmerkingen “Hoe heeft dit toch kunnen gebeuren in het gastvrije Zweden”?

 9.   

  Dat Wilders nieuwe filmpjes maakt is mijns inziens inderdaad overbodig. Het feit dat de PVV nog niet de eerste partij van Nederland heeft geworden heeft andere redenen, o.a.:

  – Wilders is niet diplomatiek en doet soms wat onnodige uitspraken
  – De PVV is geen ledenpartij
  – De PVV is slechts in 2 gemeenten vertegenwoordigd op dat niveau (al gaat hier verandering in komen)
  – De PVV heeft geen jongerenafdeling
  – De PVV bestaat voor veel mensen alleen uit Wilders, de rest van de leden is vrijwel onbekend
  – De PVV heeft nauwelijks een verkiezingsprogramma

  Vooral dat laatste punt zal doorslaggevend geweest zijn voor mensen die eerder tussen PVV en VVD twijfelden. Dat de islam een gevaar is voor Nederland is min of meer het enige waar Wilders op hamert en een beetje over de EU. Dat is in principe niet slecht maar als je alleen maar daar op hamert zul je geen verkiezingen winnen. Het gevaar van de islam nogmaals aanstippen zal dus niet helpen, de focus moet ergens anders op.

  1.   

   van Nederland is geworden*

  2.   

   Yato

   U schrijft: “Dat de islam een gevaar is voor Nederland is min of meer het enige waar Wilders op hamert”

   Niet het enige. O.a de zorg, ouderen en andere issue bespreekt de PVV. Alleen besteed de media daar geen aandacht aan als de PVV het over deze onderwerpen heeft. Dus krijgen veel mensen het idee dat het alleen om de islamisering gaat bij Geert Wilders.

   Daarbij is natuurlijk de islamisering van Europa een zeer belangrijk issue wat door andere politici word genegeerd. Deze islamisering zal Europa fundamenteel veranderen. Een verandering die al gaande is ; vooral in de grote steden van Noord/West Europa.

   En vergis u niet…………..veel jonge mensen hebben geen idee dat deze islamisering sluipend gebeurt. Omdat de z.g “mainstream media” daar geen aandacht aan besteden.

   Wees dus blij dat Geert Wilders daar iedere keer weer (met gevaar voor eigen leven) daar de aandacht op vestigt.

  3.   

   “Dat Wilders nieuwe filmpjes maakt is mijns inziens inderdaad overbodig.” Daar ben ‘k het n.m.m. niet mee eens, elke vorm van de islamitische walgelijke cultuur uitwassen die letterlijk op de koran zijn geïnsprireerd, mogen wat mij betreft breed uitgemeten worden en schudden zo een aantal nieuwe slaapkoppen wakker. Het zou beter zijn om een brede maatschappelijke discussie los te maken over de problemen die de islamisering van ons land elke dag opnieuw in het nieuws brengt, maar dat laat de godvergeten ‘democratische’ politiek absoluut niet toe, het is in die kringen vloeken in de kerk…

 10.   

  Wilders doet niet meer en niet minder dan de de-islam boodschap levend houden. Daar waar menig zichzelf respecterend tegenhanger van de islam allang zou zijn afgehaakt, zet Wilders onverdroten door. En als dat moet d.m.v. Fitna sequels, nou dan moet dat maar. Hulde !

 11.   

  Deheer Wilders acht de islam een groot gevaar voor Nederland. Hij is van plan filmpjes te maken, teneinde de Nederlandse bevolking, wakker te schudden. Dit is problematisch, want er liggen veel grotere gevaren op de loer. Gisteren dreigden Rusland en Iran met represailles jegens een wereldmacht dat raketten op een bondgenoot van het Rusland/Iran-blok deed regenen. Een schip met Amerikaanse raketten ligt ergens bij Noord-Korea – militaire acties niet uitgesloten.

  Gaat hij daar ook filmpjes over maken?

  1.   

   Altijd dezelfde tactiek van Guus: een ander probleem benoemen en naar voren halen en daardoor het werkelijke onderwerp bagatelliseren.

   Er zijn nog honderden andere problemen en gevaren Guus. Dat doet niets af aan het grote gevaar van de sluipende islamisering. En het is buitengewoon goed en verstandig dat Wilders daar de aandacht op blijft vestigen. Er is namelijk niemand anders die dat doet.

  2.   

   Guus G.
   Ik denk dat het niet nodig is om filmpjes te maken over de troepenbewegingen van Amerika, die staan immers breed uitgemeten in de pers en worden op t.v. getoond. Hoe anders is ‘t met die vermaledijde moslims ? Álles in ‘t geniep. Trouwens : ik mis uw reactie over de uitspraak van een Zweedse politica die n.a.v. het vermoorden van 4 burgers in Stockholm verklaart dat : de moslimproblematiek in Zweden, aan de Zweden ligt. U maakt zich zo druk omtrent de z.g. “weg-met-ons” mentaliteit omdat die volgens u aan de z.g. “nationalisten” zou liggen. U liegt, Guus !

 12.   

  Iemand die niet buigt
  De boodschapper die de Olifant in de kamer benoemt
  Geert die zichzelf op de knieën slaat wanneer hij de naakte keizer ziet maar tot zijn ontzetting ziet dat rondom heen iedereen doet alsof hun neus bloedt.
  De anti-christ van de bedorven MSM

  Ik mag de beste man.
  De enige die niet kruipt voor de nazi’s

 13.   

  Wilders heeft heel goed door dat zijn roep om te de-islamiseren ….geen gehoor vindt bij de slapende politici…….Daarom vindt hij het terecht een grote noodzaak om voor die wegkijkende en islam lievende politici en alle andere linkse gekkies…….er …..plaatjes….bij te tekenen. Dan zullen die onnozelaars het misschien …..wel….begrijpen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!