Yes! Vanaf 26 mei in de winkel: de beste editie ooit van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Geen categorieapr 19 2017, 14:00
Het is een klassieker -- zelfs voor Beatles-maatstaven en binnenkort ligt de beste versie ooit in de winkel.
Weinig muziekalbums hebben zoveel indruk gemaakt op het publiek én op artiesten als Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van de Beatles. Toen de vier Britten dit album schreven waren ze echt op de toppen van hun creativiteit. Noem alle klassiekers maar op: With A Little Help From My Friends, Lucy In The Sky With Diamonds, She's Leaving Home, Lovely Rita, A Day In The Life, en natuurlijk het nummer Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band zelf. Het ene nummer is nog creatiever en mooier dan het andere.
Klinkt dat gek, komende van een man die theoretisch (net) een Millennial is? Misschien. Desondanks is dit de muziek waarmee ik ben opgegroeid. Mijn ouders speelden LP's toen ik klein was -- en hun grote favoriet was: The Beatles (gevolgd door Queen en Meat Loaf). En, tja, als je opgegroeid bent met een bepaald soort muziek luister je daar zelf ook naar. Wat dat betreft heb ik ook nog eens mazzel aangezien mijn vrouw een enorme Beatles-fan is en letterlijk elke dag naar Beatles-nummers luistert.
Daarom ben ik vandaag dan ook dolblij: het is namelijk bekend geworden dat er vanaf 25 mei een gloednieuwe versie van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band in de winkel ligt. De reden? Het is dit jaar 50 jaar geleden dat dit album voor het eerst uitkwam. Giles, zoon van de legendarische producer George Martin, heeft de nieuwe versie gemixt. Zijn doel was niet om er veel aan te veranderen, maar om de kwaliteit te verhogen zodat het lijkt alsof het album in 2017 is opgenomen. De kwaliteit van het geluid is in de tussenliggende decennia immers nogal verbeterd.
Het gevolg? Volgens het AD is Giles geweldig in zijn missie geslaagd:

Sgt. Pepper klinkt vertrouwd, maar tegelijk was het geluid nog nooit zo rijk en krachtig als nu. Vooral het kleine She's Leaving Home is kristalhelder. Maar het indrukwekkendst blijft A Day in the Life, dat mysterieuzer klinkt dan ooit.

Ik kan écht nauwelijks wachten. Wat een fenomenaal album, en wat geweldig dat het opnieuw wordt uitgebracht maar dan in een geupdate versie.
Hier een live versie van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band door de beste Beatle van allemaal, Paul McCartney (en ja, dat vind ik ook omdat hij net als ik jarig is op 18 juni).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten