Brussel wil 120 miljoen euro weggooien aan "gratis wifi" in 8.000 Europese gemeenten

Geen categoriemei 30 2017, 8:00
Toegang tot het internet is tegenwoordig blijkbaar een mensenrecht.
Begrijp me niet verkeerd: voor De Dagelijkse Standaard is het natuurlijk fantastisch als iedereen de hele dag op het Internet is. Dat maakt de kans immers groter dat mensen onze site bezoeken, en dat betekent voor ons: meer €. Hartstikke leuk.
Maar wat hebben de Europese Commissie, de Raad van Europa en het Europees Parlement daar in vredesnaam mee te maken?

Er komen gratis openbare wifihotspots in zesduizend tot achtduizend gemeenten in landen in Europa. De Europese Commissie, de Raad van Europa en het Europees Parlement hebben een politiek akkoord bereikt over de financiering van deze hotspots. Ze trekken er 120 miljoen euro voor uit.

Volgens Juncker past dit in het plan "om tegen 2020 in elk Europees dorp en in elke Europese stad gratis WiFitoegang aan te bieden in de buurt van de belangrijkste centra van het openbaar leven." Het is de bedoeling dat die gratis WiFi-hotspots op openbare plaatsen als ziekenhuizen en bibliotheken komen. Gemeenten die dat willen kunnen zich aanmelden waarna ze subsidie kunnen krijgen. In mijn Friese dorp zal er dus een hotspot worden opgezet bij het dorpshuis; kan iedereen daar lekker 'gratis' internetten.
Maar wacht eens: gratis? Die hotspots moeten gecreëerd en in stand worden gehouden. Daar is "subsidie" voor nodig. Die "subsidie" bestaat natuurlijk uit... belastinggeld. Met andere woorden: wij Europeanen betalen er dus alsnog voor (plus een mooie heffing voor de bureaucratie). Dit is niet gratis, het is een door de belastingbetaler betaald project om de parasieten van de samenleving van 'gratis' internet te voorzien.
Helaas hoeft Juncker zich geen zorgen te maken dat de oude media die waarheid aan het licht brengen. Kijk maar naar de headline bij De Telegraaf. De zogenaamde rechtse krant is werkelijk aan het juichen:
Screen Shot 2017-05-30 at 08.33.53
Ja hoor, 'gratis' Wifi... betaald met 120 miljoen euro belastinggeld. Zo onnozel zijn ze dus bij de grootste krant van het land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten