Fotobewijs: politieagentes in Marokko en Turkije dragen ook geen hoofddoek

5804735184_82b95709f8_b
Foto: Heel veel hoofddoekjes. Bron: Adam Jones / Flickr.

Waarom dan wel in Nederland? 

De Amsterdamse politie kwam eerder deze week met het bespottelijke idee om de islamitische hoofddoek deel te maken van het officiële politie-uniform. Moslima’s die bij de politie willen werken, moeten hun hoofddoek kunnen ophouden, meent de politieleiding in de hoofdstad. Het idee kwam uit de koker van Fatima Elatik, die in haar vorige functie als stadsdeelvoorzitter in opspraak kwam door torenhoge declaraties, en momenteel voor 12.000 euro per maand in dienst is als diversiteitsambtenaar.

De Amsterdamse politie vindt “diversiteit” in het politiekorps belangrijker dan de neutrale uitstraling die agenten dienen te hebben. Een agente met een hoofddoek? Dat moet gewoon kunnen, vindt de politiek-correcte politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Ook de NOS vertelt ons dat hoofddoekjes bij de politie héél normaal zijn: in Londen doen ze het ook! Wat echter opvalt, is dat er in islamitische landen helemaal geen sprake is van agentes met een hoofddoek. Uit deze twee foto’s blijkt dat politievrouwen in Turkije én Marokko er helemaal geen probleem hebben om zonder hoofddoek hun beroep uit te oefenen:

Als agentes in Marokko en Turkije geen hoofddoek dragen, waarom moeten we dan in vredesnaam in Nederland de hoofddoek invoeren als onderdeel van het politie-uniform? Het is doorgeslagen politieke correctheid waar niemand beter van wordt. Agenten dienen een neutrale uitstraling te hebben, en dat gaat niet als ze opzichtige religieuze symbolen voeren. Als islamitische vrouwen een hoofddoek willen dragen, moeten ze dat vooral zelf weten. Maar de neutraliteit van de politie is belangrijker dan de religieuze gevoelens van moslims. Stop dus onmiddellijk met dat onzalige plan om hoofddoeken in te voeren voor agenten.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

33 reacties

 1.   

  Zeer verontrustend is dat de Amsterdamse politie Fatima Elatik als adviseur gebruikt. Dat is te zot voor woorden. Zelfs de politie werkt dus mee aan de islamisering van Nederland

  1.   

   Alle instituties, ook de politietop, zijn geïnfiltreerd door linkse mafklappers.

   1.   

    Je ziet bij Floris dezelfde paranoia als bij Trump: ook al win je de verkiezingen de linkse demonen blijven rondspoken. Die angstgevoelens doven nooit uit en het duivelse cultuurmarxisme zal als een mantra blijven rondzingen.

    Dit lot zal de oude Floris tot zijn dood blijven kwellen.

    Ach!

  2.   

   Inderdaad de islam bepaalt tegenwoordig hier de boventoon. Het linkse correcte tuig dat meewerkt aan dit verachtelijke religie waren vroeger niet zo vies van het pesten van christenen. Een biddende christen in de kantine? O, dat wordt lachen! Maar hoofddoekjes en speciale bidplaatsen? Dat mag allemaal met respect.

   1.   

    @Van Urk
    Een snel: Here zegen deze spijzen, amen dat kón nog net. Kruisje slaan idem, maar meer dan een luttel aantal seconden nam dat niet. We zwegen even, wel zo beleefd.
    Maar no way dat het getolereerd zou worden dat men zich enkele malen terug zou trekken in een aparte ruimte om te bidden.

    @Artikel
    De beweringen van Aalbersberg rammelen op meerdere vlakken. In veel staten van de VS mogen hoofddoekjes helemaal niet. (zijn Amerika (( noord en zuid blijkbaar)), slaat al helemaal nergens op. In Australië loopt er voor wat ik weet eentje rond, en dat was de laatste. Singapore? Ehm nou in the office. (tot op heden, want ook daar neem ik een schrikbarende toename van islamitische uitingen waar. Niet handhaven levert vervelende zaken op).

   2.   

    “Inderdaad de islam bepaalt tegenwoordig hier de boventoon.”

    ————————————————————————

    Ik vrees dat van Urk dit werkelijk denkt. Daar is verder dan geen kruid tegen gewassen.

    1.   

     @Isolde
     Inzake uw bekwaamheid om te lezen wat er staat maak ik me ook geen illusies.
     Ga toch terug naar de Joop, kunt u fijn zandbakken met de rest van de filosofen die zo door zijn geslagen dat zelfs Stalin een extreem rechtse joker was.

    2.   

     Isolde@ Alleen het feit dat er overal wel een discussie gaande is over het doen en laten van moslims lijkt het er inderdaad op. Dat was vroeger niet zo. Toen werden er geen kerstbomen verplaatst, kruizen van muren afgehaald, lessen aangepast op scholen of een speciale dag verzet vanwege ramadan. Nu lijkt het net of links denkt dat moslims anno 2017 opeens een reden mogen hebben om te klagen.

     1.   

      De enige reden waarom kruizen van muren worden gehaald en kerstbomen verplaatst is het failliet van het christendom. De gedachte dat de moslims de neergang veroorzaakten is lachwekkend.

     2.   

      Isolde@ Het christendom is niet failliet maar groeit nog steeds hard op de wereld.

     3.   

      Zeker, van Urk, de christenen bombarderen nog elke dag in het Midden Oosten. Deze religie van vrede doet dat om het Midden Oosten nog veiliger te maken.

     4.   

      Isolde u bent een vals wicht met zo,n reactie! Kom eens met echte feiten en niet met islamitische leugens. Het christendom groeit door bekering en zelfs in China is er een grote opmars. En trouwens ik wist niet eens dat alleen christenen aan het bombarderen zijn boven Irak en Syrie. Durven de atheistische, islamitische, boeddhistische, communistische, socialistische, Hindoestaanse, progressieve piloten uit het westen dat soms niet? U bent werkelijk gestoord met zo,n flauwe opmerking.

 2.   

  Wat linkse westerlingen niet begrijpen is dat de hoofddoek een sterke symbolische waarde heeft. Atatürk wist dat als geen ander en drong die doek daarom zoveel mogelijk uit het openbare leven terug.

  “In Turkije wordt al sinds de geboorte van de Republiek in 1923 onophoudelijk over de hoofddoek gediscussieerd. De vader van het Turkse vaderland, Atatürk, zag een al te fanatieke beleving van de islam als een van de oorzaken van de ondergang van het Ottomaanse Rijk, dat aan de Republiek voorafging. In het nieuwe Turkije, dat niet meer de zieke man van Europa mocht zijn maar gelijke tred moest houden met de rest van het continent, moest de islam daarom onder controle worden gehouden. Een van de speerpunten voor Atatürk was de hoofddoek. Atatürk, die groot voorstander was van meer rechten voor de vrouw en van Turkije een moderne staat wilde maken, stelde harde grenzen aan de rol die de hoofddoek in het openbare leven mocht spelen.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2003/12/18/sinds-ataturk-geen-hoofddoek-7666608-a1129747

  In deze tijd van voortgaande islamisering kan het westen veel leren van Atatürk maar de policoristen luisteren liever naar types als Fatima Elatik à raison van 12.000 euro per maand. De dwazen.

 3.   

  Dat Turkse mens, Fatje Elastiek, heeft vast en zeker 2 paspoorten ! Pak haar NL-paspoort af en jaag haar op grond van haar ongepaste “gedrag en opruiing” z.s.m. Nederland uit.

 4.   

  Of die Turken aldaar wél of geen stofdoek op hun hoofd dragen, zal mij een worst wezen.
  Wij leven in Nederland en dat Turkse spul had zich hier al lang dienen aan te passen. Maar omdat dat nooit is gebeurd en ook niet zal gebeuren, dienen de onaangepaste parasieten te worden uitgewezen op grond van hun buitenlandse paspoort.

 5.   

  Diversiteitsambtenaar voor 12000 per maand. Moet dit niet onderzocht worden? De gemeente Amsterdam stikt kennelijk in het geld. Leven wij in een domme land?

 6.   

  In Iran stemmen vandaag jonge vrouwen voor Rohani in de hoop om van die waardeloze hoofdoeken af te komen en hier proberen ze in te voeren. Straks is Iran progressief en Nederland conservatief. Omgekeerde wereld, lachwekkend als het niet zo serieus was.

  1.   

   Daar is uiteraard een reden voor. In Marokko zie je zat vrouwen zonder hoofddoek en de eerste moslima’s die hier kwamen droegen er meestal ook geen.

   Europese moslims radicaliseren, DAAROM zie je steeds meer hoofddoeken en erger: niqabs en boerka’s.

   Het is een opgestoken vinger naar het westen en niets anders.

 7.   

  Welke pet draagt de agent(e)? de justitie of de islamitische pet?
  Is een agent(e), welke aan een neutraal uniform een geloofsymbool toevoegt nog neutraal?

  Een mooi voorbeeld van strikte uitvoering van een dresscode is de rechtbank, met name de toga van een advocaat.

  http://www.museon.nl/nl/toga-van-rechter-advocaat

  Ik denk echter dat je een geloof tussen de oren meedraagt en niet verweven is met een hoofdoek of kruis.
  De vraag moet zijn waar de onvoorwaardelijke prioriteit ligt.

  1.   

   Zo is het, ik maak me meer zorgen om de diender die in het geheim PVV stemt dan om de moslima die bij de politie wil werken.

   1.   

    Lekker belangrijk Wim waar jij als complete lul je zorgen over naakt!

   2.   

    Extreme uiting van geloof of overtuiging is zorgelijk, niet de Groenlinks stemmende agent welke de leiding heeft tijdens een patser controle.

   3.   

    Ow, een stem uitbrengen die te midden van miljoenen andere stemmen geen verschil maakt, afzetten tegen een paar duizend werkzame agenten (M/V).
    Kweenie hoor, maar volgens mij is Isolde de relativiteit van e.e.a. een tikkeltje bijster.

    1.   

     Wat Toetssteen hier bedoelt blijft voor mij volledig duister maar mogelijk begrijpt hij zelf wat hij schrijft.

     Om hem niet af te vallen beschouw ik het maar als experimentele poëzie van een diepzinnigheid die eenvoudige stervelingen onmogelijk kunnen doorgronden.

     Ik vind het overigens een goede zaak dat Alzheimer-patiënten hier ook een podium wordt gegund.

     1.   

      @ Isolde

      Weer aan het beledigen? Stop daar eens mee!

     2.   

      Isolde is een sadistische psychopaat die er groot genoegen in schept om anderen neer te halen en te kleineren. Dat daar een enorm minderwaardigheidscomplex aan ten grondslag moet liggen is
      evident.

     3.   

      @ IJscoman

      We noemen Isolde voortaan Margreet Dolman. OK?

     4.   

      IJscoman en sniper,

      In hoeverre neem jij afstand van de bedreiging die Isolde gisteren naar het hoofd werd geslingerd en de manier waarop mij werd verzocht euthanasie te plegen? Of dat er gisteren werd verkondigd dat de zwaarst mogelijke repurcussies op mij en mij geloofsgenoten nodig waren?

      Hypocriete types hier.

 8.   

  Ik zou inderdaad niets met de Mutaween (=Saudi Religious Police) te maken willen hebben. Als ik echter zwaargewond, buiten bewustzijn, of zoiets ben?
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/865804086490402816

 9.   

  Allochtone sollicitant voorgetrokken, agenten boos

  Politie in de fout met voorkeursbeleid

  Gisteren, 20:32

  De diversiteit moet een handje geholpen…….
  Allochtone sollicitant voorgetrokken, agenten boos.
  Politie in de fout met voorkeursbeleid.
  De Rotterdamse politie heeft in een sollicitatieprocedure mensen met een allochtone achtergrond extra punten toegekend. Door dat hogere puntenaantal zouden ze eerder in aanmerking komen voor een functie binnen het korps. Een woordvoerster van de korpsleiding bevestigde dit vrijdagavond.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28203557/__Blunder_met_voorkeursbeleid_politie__.html

 10.   

  Ze zijn goed in debat
  Vooral de dames
  In het vrije westen alleen ;)

  Tja de westerse man die geilt op een hoofddoekje moet nog geboren worden

  En als dat echt zo is . Wat Fatima beweert
  Is dat alleen een reden om zeker geen hoofddoekjes te doen

  Het framen Daar is ze goed in
  En wordt door een infadel goed betaalt
  Zo raar werkt het

  Een symbool van onderdrukking van vrouwen framen als standaard bij de politiek

  Vrouwen met FEM. Krijgen ook vast voorrang
  Diversiteit is natuur altijd te laag
  En als de diversiteit straks 10% Nederlanders is , dan zullen we Fatima niet meer horen

 11.   

  Leuke reacties hier ;)

  Ongelofelijk eerst is de schuld van de christenen

  Als dat wordt ontkracht
  Dan zijn het de christenen die bombarderen

  Waarom bombarderen we
  Omdat Saudi smeekte Mekka en Medina te beschermen tegen Sadam Hoessian
  2 moslims die elkaar afmaken
  En Sadam deed landje pik
  Dus de Saudi geholpen

  Waarom Syrië
  Omdat de moslims en de wereld schreeuwde over het onrecht dat daar geschiede

  Westen had geen zin zijn handen in een wespen nest te steken en wachte heel heel lang

  Want waar 2 moslims vechten en het westen helpt of wil militair op hun verzoek omdat letterlijk het onrecht van de aarde tot de hemel schreeuwt

  Maar bemoeit een infadel zich met deze 2 moslims
  Krijgt de duivel ( Westen ) altijd het mes in hun rug .

  Daarom geen grond troepen
  Want moslim land is drijfzand

 12.   

  Die doek van die dames is zodanig geknoopt dat het voor de aangehoudene niet moeilijk zal zijn de dame in kwestie op te knopen. Leiden in last.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!