jan roos

Jan Roos woedend nadat Eerste Kamer Associatieverdrag Oekraïne steunt: "Dit is de democratie in Nederland"

Geen categoriemei 31 2017, 13:00
"Dit is handjeklap geweest tussen CDA en VVD."
Jan Roos heeft het terecht helemaal gehad met de antidemocraten in de Eerste Kamer die gewoon voor het associatieverdrag met Oekraïne hebben gestemd terwijl het Nederlandse volk daar juist tegen stemde in een referendum vorig jaar. Bij "Dit is de Dag" van Radio 1 legde Roos gisteren uit dat hem dit niet verraste, maar dat dit natuurlijk niet betekent dat hij niet witheet van woede is.
Op de vraag van Tijs van den Brink wat hij ervan vindt dat de Eerste Kamer het associatieverdrag tóch steunt antwoordde Roos op heldere wijze:

"Dat verbaast mij niets. Dit was al bekend voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat het CDA heel hard ging roeptoeteren, van jongens wij zijn en blijven tegen, het zogenaamde geitenpaadje, en tussen haakjes stond 'maar het CDA in de Eerste Kamer zal dat wel even allemaal teniet doen. Dit is een handjeklap geweest tussen het CDA en de VVD. En dit is de democratie in Nederland."

Daar is natuurlijk geen woord te veel aan gezegd. Nederlandse politici hebben continu kritiek op buitenlanders regeringsleiders, maar in elk ander land nemen die leiders de uitslagen van referenda in ieder geval wél serieus. De Haagse kaasstolp niet. Nederlandse kiezers worden om hun mening gevraagd, maar vervolgens wordt hun antwoord pardoes in de prullenbak gegooid als het Haagse establishment er niet blij mee is.
Vervolgens reageerde Van den Brink door te stellen dat het een raadgevend referendum was, en dat politici er dus mee konden doen wat ze wilden. Roos:

"Dan kun je zeggen 'raadgevend,' maar dat betekent dus gewoon dat het Nederlandse volk geen trek heeft in verdere uitbreiding, en al helemaal niet met zo'n corrupt land als de Oekraïne waar wij als Nederlandse bevolking niets, maar dan ook niets aan hebben."

En wat betreft het beruchte inlegvel van Rutte:

"Dat is daadwerkelijk een farce. Op dat inlegvel staat wat niet in het associatieverdrag staat."

Met andere woorden, het voegt werkelijk niets toe en is dus op geen enkele wijze een echte tegemoetkoming aan de wensen en ideeën van de kiezer:

"Daar hadden ze net zo goed de songteksten van Marco Borsato op kunnen zetten, want die staan er inderdaad ook niet in. Het is een totale nonsens. En dat de Nederlandse politiek hier dan zogenaamd mee akkoord gaat, dat zegt alleen maar over de schijndemocratie waar we in leven."

Zo, die mogen de dames en heren Haagse anti-democraten in hun zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten