Dictatoriaal Brussel stelt bizarre eisen aan Britten: EU-rechters moeten Brexit controleren

Geen categoriejun 23 2017, 20:00
Ook wanneer het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten, moet het Europees Hof de Britten nog onder controle houden. Dat eist Brussel van de Britse premier Theresa May.
De eurofiele elite in Brussel is vastbesloten om de Britten zoveel mogelijk uit te persen tijdens de Brexit-onderhandelingen. Dat bleek vandaag uit de absurde eisen die de EU stelt aan het Britse vertrek uit de Unie. Premier Theresa May onderhandelde vandaag met haar Europese collega's over de kwestie van EU-burgers die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Nu mogen zij daar wonen op grond van het vrije verkeer van arbeid en personen dat in de hele EU geldt. Een Nederlander of Fransman kan als EU-burger zonder problemen in Londen gaan wonen. Dat is natuurlijk niet meer het geval zodra het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.
Theresa May stelde daarom voor dat EU-burgers die al langer dan vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk wonen, allemaal een permanente verblijfsvergunning krijgen. EU-burgers die korter dan vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk verblijven, kunnen zo'n verblijfsvergunning aanvragen zodra ze er vijf jaar wonen. Een alleszins redelijk aanbod. Dat vond ook Theresa May zelf, die het een eerlijk en genereus voorstel noemde.
Maar voor de EU-bazen in Brussel gaat het Britse voorstel niet ver genoeg. Volgens hen moet iedereen die ooit in Groot-Brittannië heeft gewoond het recht hebben om zich daar in de toekomst weer te vestigen. Een compleet belachelijke eis: waarom zou iemand die twintig jaar geleden in Schotland heeft gestudeerd het recht moeten hebben om over twintig jaar weer in het Verenigd Koninkrijk te gaan wonen? Waarom mogen de Britten dat niet gewoon zelf bepalen?
Dat is nog niet alles. Brussel wil namelijk ook invloed blijven houden over het Verenigd Koninkrijk ná hun vertrek uit de EU. De vraag is namelijk wie straks moet controleren of de Britten zich aan de gemaakte afspraken houden. Volgens Theresa May is dat een zaak voor Britse rechtbanken, maar de EU vindt dat het Europees Hof het laatste woord moet hebben. Zelfs ná de Brexit wil de EU de Britten dus nog binden aan uitspraken van het Europees Hof.
Dit tirannieke gedrag is precies de reden dat de Britten massaal hebben gestemd om de Europese Unie te verlaten. Het is dus te hopen dat Theresa May haar poot stijf houdt en niet toegeeft aan de ridicule eisen van Brussel. Het is zeer ruimhartig dat EU-burgers die vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk wonen een permanente verblijfsvergunning krijgen, en het is belachelijk dat Brussel daar 'nee' tegen zegt. En het is waanzin om de Britten zelfs ná de Brexit te willen onderwerpen aan het Europees Hof. Wanneer komt er een einde aan dit dictatoriale gedrag van de EU?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten