Pechtold in paniek: "Hoe nu verder? Ik weet het even echt niet meer"

Geen categoriejun 13 2017, 11:00
De man die de ChristenUnie zonder pardon wegschopte bij onderhandelingen weet niet hoe het nu verder moet.
Alexander Pechtold was er in zijn eentje verantwoordelijk voor dat VVD en CDA tóch nog een keer om tafel gingen zitten met GroenLinks. Dat wilden die partijen liever niet omdat Jesse Klaver knettergek is, maar hé, er moet uiteindelijk toch een regering gevormd worden. Daarom probeerden ze het tegen beter weten in toch nog maar een keer. Pechtold stond er immers op.
Nu weten we dat die tweede gesprekken ook faliekant mislukt zijn. Klaver wilde onbeperkte immigratie, VVD en CDA konden daar natuurlijk niet zomaar even mee akkoord gaan. Wat nu? Zelfs Arrogander Pechtold weet het even niet meer:

"Je kunt een punt zo groot maken als je wilt. Het is politiek onvermogen om de bredere context van de mogelijkheden van deze coalitie te zien. Ik vind het uiterst frustrerend dat we drie maanden na de verkiezingen geen stap verder lijken. Dat we ons hebben ingegraven op één thema. Als je ziet wat er binnen deze coalitie allemaal mogelijk was...

"Hoe nu verder? Ik weet het even echt niet meer."

Natuurlijk ligt het antwoord voor de hand: gewoon sorry zeggen en Gert Jan Segers van de ChristenUnie uitnodigen om toch nog een keertje aan te schuiven. Maar ja, dat wil Pechtold natuurlijk niet. Hij is immers degene die een coalitie met de CU vakkundig om zeep heeft geholpen door zich als een soort van Stalin Jr. te gedragen. Hij is het die allemaal eisen op tafel legde waarvan hij wist dat Segers er nooit mee akkoord kon gaan, en zeker niet in een dag of twee tijd.
Door Segers onderuit te schoffelen wilde Pechtold VVD en CDA dwingen om toch nog een keer om tafel te gaan zitten met Klaver. Maar wat bleek? Klaver wil helemaal niet regeren. En dus zit Pechtold nu opeens met de gebakken peren. Hij gedroeg zich als de arrogantie zelve, heeft zich vreselijk misdragen en vijanden gemaakt bij VVD, CDA én CU, maar ziet zijn plannetje om GroenLinks het kabinet in te rommelen alsnog mislukken. Geen wonder dat hij het even "niet meer ziet." Hij heeft zijn hand gewoon op vreselijke wijze overspeeld. Blijkbaar beseft meneer de wannabe minister dat nu zelf ook en is hij even helemaal de weg kwijt.
Net goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten