Knettergekke Jesse Klaver eiste dat Nederland 25.000 Afrikaanse ‘asielzoekers’ EXTRA zou opvangen

Jesse Klaver heeft er alles aan gedaan om de gesprekken te laten mislukken. En dat is gelukt. Jesse, bedankt!

In De Telegraaf van vandaag een heldere uitleg over de mislukte formatiegesprekken tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Het meest opzienbarende aan het relaas van Wouter de Winther is dat het volstrekt helder is dat GroenLinks, niet de VVD of zelfs maar het CDA, de gesprekken bewust in het honderd heeft laten lopen. Iedere keer dat de onderhandelaars dachten dat een akkoord erin zat gooide Jesse Klaver een nieuwe eis op tafel. Hij ging steeds verder, eiste steeds meer toezeggingen, en brak uiteindelijk de gesprekken maar helemaal af. Ondertussen bleven Mark Rutte, Sybrand Buma en zelfs Alexander Pechtold verbaasd achter.

Bij aanvang van deze tweede ronde onderhandelde Rutte direct met Klaver; hij was daarvoor gemandateerd door CDA en D66. De twee mannen spraken maar liefst acht uur met elkaar, maar een oplossing voor het probleem kwam er niet. Achteraf legde Rutte in een conference call met Buma en Pechtold uit wat er gebeurd was: Klaver wilde dat Rutte nieuwe Turkije-deals, die erop gericht zijn om ‘vluchtelingen’ op te vangen in de eigen regio, zou afschieten. Voor de andere partijen was dat onacceptabel; het is voor VVD, CDA en D66 juist van groot belang dat die mensen in de eigen regio worden opgevangen zodat ze niet naar Nederland hoeven te komen.

Vervolgens kwamen de vier partijen bij elkaar om er alsnog samen uit te komen. Informateur Herman Tjeenk Willink had een topdiplomaat uitgenodigd die Klaver zou uitleggen wat de Turkije-deal precies inhoudt. Alle pijnpunten werden besproken. Uiteindelijk was iedereen het erover eens dat het een goed idee was. Ja, zelfs Klaver. Als dit het was, aldus de GroenLinks-leider, kon hij daar alsnog mee akkoord gaan.

De andere onderhandelaars begrepen er niets van. Waarom nu opeens wel? Er was werkelijk helemaal niets veranderd. Was Klaver een spelletje aan het spelen of is meneer bipolair? De volgende dag werd het antwoord duidelijk: toen de onderhandelaars de puntjes op de i wilden zetten om alles te regelen lieten Klaver en zijn secondant Kathalijne Buitenweg weten dat het allemaal toch heel anders moest.

GroenLinks legde naar verluidt toen een nieuwe eis op tafel, namelijk dat er tot 25.000 migranten extra in Nederland zouden moeten worden opgevangen. Dit zou gaan om oorlogsvluchtelingen uit Afrika, die altijd in Europa zouden moeten kunnen aankloppen.

Met andere woorden, Klaver eiste onbeperkte immigratie uit Afrika.

Iedereen was geschokt. Deze eis kon nooit ingewilligd worden. En wat bleek? Afgelopen zondag liet Klaver opeens weten dat hij die eis toch maar van tafel veegde. Daarom gingen de onderhandelaars gisteren (maandag) toch nog met iets van goede moed terug naar het Catshuis. Maar daar bleek dat Klaver opeens besloten had dat hij teksten die toch echt volkomen helder waren in hun betekenis “dubbel” wilde “interpreteren.” Voor GroenLinks was de hele gedachte achter de Turkije-deals — mensen opvangen in hun eigen regio en ze dus niet naar Nederland halen — volkomen onacceptabel. Het gedoe zou dus weer van voren af aan beginnen.

Dat is het moment waarop de gesprekken dan eindelijk klapten. Klaver weigerde om water bij de wijn te doen, en zelfs als hij dat wel wilde zou hij zijn partij (van, voor en door losgeslagen politiekcorrecte wegkijkers) niet meekrijgen.

En zo eindigde ook deze formatieronde dus in mineur; niet omdat de andere partijen er niet uit wilden komen, maar omdat Klaver het einde eiste van Nederland zoals we het kennen. Blijkbaar ging dat Buma, Rutte en zelfs Pechtold toch echt iets te ver.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. HaZ

  Hieruit blijkt dan toch duidelijk dat Klaver tijdens de onderhandelingen over migratie niet namens zijn achterban dealde. Het Klavertje is dus botweg terggefloten door zijn eigen achterban. Nee dan sta je er prima op bij je linkse vrienden.

 2. Nederlandse_Patriot

  Dus…minderheidskabinet? Ik denk niet dat arrogante Pechtold een coalitie zou willen vormen met de CU.

 3. Sniper666

  Ik wil vanaf deze plaats Jesse Klaver heel hartelijk bedanken voor zijn 25K/jaar zwarte import eis. Hij heeft zijn klaverhandje overspeeld en nu ligt-ie er af. Hulde!!

  1. DutchDropveter

   Kom maar op! PVV stemt vanaf nu op alles wat los en vast zit tegen en dient elke een een motie van wantrouwen in. Dit gaat nog geen 365 dagen goed dat wordt popcorn en chips inslaan 😀

   Zie je VVD ook jullie krijgen wat het verdiend!

 4. buitenbeentje

  Toch zijn er nog honderdduizenden Nederlanders die bereid zijn dit knaapje te kiezen vanwege zijn lieve koppie ipv deze kliek zelfmoordenaars uiterst links te laten liggen.

  1. Standaardbinnen

   Dat is een misverstand. De linkse politieke boodschap slaat aan bij grote kiezersgroepen, met name jongeren. Klaver zit in dezelfde electorale wave als Sanders, Corbyn en Macron. Links heeft de trend van deze tijd beter te pakken dan rechts. Populistisch rechts ligt in Europa nagenoeg op zijn gat.

   1. Sniper666

    @ Standaardhuttentrol

    Vertel ons eens, waar heeft u op gestemd?

   2. Sam C

    Er is maar één soort populisme en dat is Links. Dat gezeik altijd over rechts populisme. Dankzij Links zijn er aanslagen gepleegd op Shell is Fortuyn vermoord en ga zo nog maar even door.

   3. Sam C

    Ho ja voor ik het vergeet dat het Linkse politieke gedachtengoed onder de jongeren aanslaat komt omdat ze van jongs af aan gehersenspoeld worden op scholen.

   4. DutchDropveter

    Van te sociaal handelen krijg je een asociale reactie en dan zijn we weer terug bij af.

    Links is gewoon op kosten van rechts met de portemonee rond gaan dat is verkapt stelen en een ander onnodig zonder eigen gewin op kosten jagen (gelukzoekers vrij houden in de vorm van belasting)

   5. swetsnek

    idioot koop nieuw stel hersenen die je nu gebruikt zijn op .
    heb wim nog nooit zoveel wartaal uit horen slaan wat een randdebiel zeg

    1. Standaardbinnen

     Tante Betje is niet dood.

     😉

   6. Kees

    Noem je de voorstanders van het Vierde Rijk links?? Dan was Adolf toch een socialist!

 5. Anna

  Dat wil zeggen ook nog zeker 5 maal vermeningvuldigen. GroenLinks laat de bevolking de jaarlijkse miljarden ophoesten. Kuzu van DENK zal inderdaad niet over 20 jaar maar minder dan 20 jaar de macht veroveren. Jesse Klaver/GroenLinks zal zich wel aansluiten bij DENK. In heel Europa wordt in grote steden de ramadan al midden op straat en centrum gevierd. Omvolking is gaande met behulp politici en media.

  1. NoDoubt

   Kosten 25.000 x € 120.000 = 3 miljard en wat Anna zegt, dit keer 5 is 15 miljard wat het de samenleving gaat kosten en dus moet opbrengen, aldus onderzoeksdeskundige Jan van de Beek. Als Groenlinks/KlaverYassar het nu eens dat uit eigen zak betaalt of beter, neem deze mensen in huis. Zweden weet inmiddels wat het is als je gastvrij bent.

   https://www.youtube.com/watch?v=XhJaZLXy9DI

 6. Ni28

  En Rutte prijsde Klaver nog recent tot de hemel toe. Kennelijk durfde Klaver zelf deze avontuur niet aangaan en speelde alleen het spelletje mee maar het gaf wel bloot hoe ver andere partijen zouden gaan. Dat is hoogst verontrustend. Ook Klaver laat zien dat hij erg gevaarlijk is en vals in het echt. Met hem zou Nederland helemaal platgelopen worden door gelukszoekers. De asielpolitiek in Nederland zal wel moeten drastisch veranderen en dat kunt je niet met links regelen. Timmermans adviseert nu in verband met Brexit Nederland om nieuwe partners in de EU te zoeken bij de Baltische staten of Visegrad landen. Met de Nederlandse asielpolitiek zal Rutte bij deze landen weggehoond worden. En terecht. Deze worden nu door de EU berecht worden voor hun onwil om islamieten op te nemen. Nederland zou hun juist moeten bijstaan zoals Oostenrijk nu voorzichtig doet. De Merkel-Macron overheersing zal in deze weinig goeds brengen. De verhoudingen in de EU zijn volledig scheef en laten zien dat het geen unie is maar een samenraapsel onder Duitse(en Franse) controle. Een orkest met twee dirigenten.

 7. jowyajax

  Ipv het milieubeleid aan te pakken wil deze gek alleen maar vluchtelingen opvangen. Deze man is niet goed bij zijn hoofd

 8. Ni28

  Nu is “het motorblok” woedend dat zij weken aan het lijntje werden gehouden door de onbetrouwbare Klaver. Dat konden zij op dag 1 al weten als je zag wie op hem stemde. Je laat je toch niet leiden door een bende jongeren die een popsterretje kozen. Het zegt wel iets over deze motorblok die lijkt op zijn best uitgehaald is uit een oude Trabant.

  1. Ni28

   Correctie:op zijn best uitgehaald te zijn uit een oude Trabant.

 9. Top

  @ Anna,
  Kijk even op de site ‘de nieuwe realist’ van Joost niemoller! Daar wordt haarfijn uitgelegd, hoe dat in zijn werk gaat en wie de dit omvormen van de bevolking aanjaagt.
  Ik werd er ziek van in mijn maag.
  Als dit de toekomst wordt van Europa, dan ben ik blij, dat we geen kinderen hebben.

 10. poldi

  Activistische partij met een bakfietsende en pappadagen aanbiddende halve Maroc kleuter aan het hoofd.
  Gisteren dat enge spotje gezien voor het nieuws van 18.00. Allemaal jonge mensen, die nog te simpel zijn, dat zij een partij steunen, die als ze eens een keer gaan werken, € 0.80 van elke euro af moeten dragen aan de meest belachelijke belastingen.
  Er werd 4 weken geleden stellig nee gezegd tegen een nieuwe poging met het Creëren van Duyvendak 1.

  Deze moslimknuffelpartij is gelukkig voorgoed afgeserveerd.

 11. poldi

  Plagiaat
  ———
  Wat een goed nieuws! Klaver, kan nu ook rekenen op een cordon sanitair. Klavertje, die Nederland wilde verkopen aan de Noord Afrikaanse immigranten. Nauwelijks droog achter zijn oren, was hij van plan zijn wil erdoor te drukken.
  De volgende die moet verdwijnen is,de onbetrouwbare Pechtold die over de rug van Wilders stemmen gratis erbij kreeg.
  Pechtold, had in het parlement daarvoor de steun van Klaver nodig, en prees hem samen met het motorblok de hemel in.
  Dat de Nederlandse burgers in de hel zouden belanden daar lagen zij niet van wakker. Dat meer dan een miljoen kiezers de PVV wilde, werd om rancuneuze redenen door het motorblok van tafel geveegd. En deze amateurs partij bonzen, moeten de burgers beschermen tegen het moslim terrorisme, door nog steeds te weigeren om samen met de PVV te regeren.

 12. h_keur

  Los van het feit of je links of rechts georiënteerd bent, wat in de tweede poging met groenlinks opnieuw gebleken is, is dat deze partij volkomen onberrouwbaar is. Zij wisten bij beide pogingen vooraf heel goed wat ze wilden, maar hielden dat voor zich.
  Mijn overtuiging is, dat groenlinks europa zo snel mogelijk wil islamiseren en de europese waarden wil vervangen. Daarom verzwijgen zij hun werkelijke bedoeling, namelijk wanorde creëren ten koste van onze opgebouwde beschaving. Dit echt een gevaarlijke partij, een wolf in schaapskleren.
  Het heeft dan ook niets van doen met links gedachtengoed wat groenlinks beoogt.

 13. LieverKipsLeverworst

  Het is heel simpel:
  Klaver=Yasser Ferrat=Marokko=Afrika

  Ik was daar na 0,5 seconden achter. Bij (T)Rutte, Boeman en Peggold duurde het “ietsje langer” voordat dit kwartje viel.
  #eikels

 14. Kodi

  The DUTCH Green Party’s leader is a huge Idiot
  https://www.youtube.com/watch?v=QoGNdN50eMM

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.