Undercover video CNN: nieuws over Donald Trump voornamelijk b*llsh*t

Geen categoriejun 28 2017, 9:00
Gisteren werd duidelijk dat CNN diep door het stof ging vanwege het feit dat een aantal journalisten met stukken over Donald Trump kwamen die niet voldeden aan de 'journalistieke standaarden'. Daarmee werd alles verwijderd met betrekking tot die stukken en de journalisten namen ontslag.
Het is ook duidelijk geworden dat het nog een stuk dieper gaat dan dit. President Trump van de Verenigde Staten is mede bekend geworden in de wereld met zijn frase 'you are fake news', gericht naar CNN. Het is duidelijk dat CNN niet objectief schrijft (wie doet dat wel en kan dat überhaupt) en dat ze zo veel mogelijk over Donald Trump wil schrijven als mogelijk is.
Sterker nog, een groot deel van de media in de Verenigde Staten lijkt gericht te zijn op zo veel mogelijk heisa creëren rondom de president. Het staat buiten kijf dat de media die vrijheid heeft en dat Donald Trump een extravagante persoonlijkheid heeft, maar het is wel de spuigaten aan het uitlopen.
Nu blijkt, met een verborgen camera door Project Veritas (een organisatie die corruptie en leugens wil bestrijden), dat John Bonifield (toezichthoudende producent van CNN) in een gesprek vertelt dat alles rondom Trump en Rusland ''op dit punt gewoon b*llsh*t is''. Bonifield geeft zelfs aan dat de CEO van CNN bewust blijft sturen naar verhalen over Trump en Rusland. ''Waarom?'' vraagt de andere persoon. ''Om de kijkcijfers, we hebben geweldige kijkcijfers'' legt Bonifield uit.
Zo kan men zien dat media wel degelijk met andere motieven het narratief proberen te beïnvloeden:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten