16-jarige Duitse ISIS-puber opgepakt in Mosul. Hup, ga maar gewoon Breezers drinken in de tienerdisco!

Geen categoriejul 18 2017, 19:00
In de ruïnes van de op ISIS heroverde stad Mosul vond het Irakese leger één bijzondere gevangene: de 16-jarige Linda Menzel, die kort daarvoor nog een brave Duitse scholiere was maar nu een politie-agente voor de islamitische terreurbeweging ISIS.
Toen ik zestien jaar oud was, kon je als je alternatief wilde doen een 'gothic' of een 'alto' worden. Tegenwoordig gaat de afwijkende jeugd gewoon jihadistje spelen in het Midden Oosten en daar mensen onthoofden en weet ik het allemaal niet meer.
In de Irakese stad Mosul is aan die jihadistische speeltuin in ieder geval een einde gemaakt nu het nationale leger de stad weer heeft veroverd heeft. Dus jammer maar helaas voor de gestoorde Duitse scholiere Linda Menzel die naar die stad was afgereisd. Aan haar leven als shariarebel komt daarmee dus een einde:

"A German teenager who ran away to join Isis is believed to have been captured in the ruins of Mosul, Iraq. Identified only as Linda Wenzel, the 16-year-old was found in a tunnel with other women, some of whom were wearing suicide vests and had automatic weapons. It is believed that she may have been working for Daesh’s police force in the city."

Linda was een doodgewoon Duits meisje totdat ze verliefd werd op een islamiet, en zich bekeerde tot de islam. Ze nam de naam "Mariam" aan, leerde zichzelf Arabisch, vluchtte via Frankfurt naar Syrië en stal geld van haar moeders bankrekening om haar trip naar het ISIS-kalifaat te financieren.
In tegenstelling tot al haar oude klasgenootjes die straks gewoon met hun eerste vriendje de nieuwe Star Wars-film in de bioscoop gaan bekijken, zal Allah-Linda eerst een tijdje de bak in moeten om te boeten voor het feit dat ze zich heeft aangesloten bij een club maniakale onthoofdingsfreaks. Een harde, maar noodzakelijke les.
Ondertussen moeten wij ons in Europa toch ernstig afvragen wat er precies is misgegaan dat onze eigen jeugd zich aansluit bij middeleeuwse slagersgildes en vervolgens wegrent naar Aleppo en Mosul om daar eens een potje de islamitische dwingeland uit te hangen. Smaken de Bacardi Breezers in de tienerdisco's soms niet zoet genoeg, ofzo?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten