Geenstijl heult met links, maakt tegenstanders genderneutrale waanzin uit voor “fascisten”

Schermafbeelding 2017-07-28 om 18.08.25
Foto: Een 'genderneutraal' persoon. Screenshot De Volkskrant / Twitter

Vind je het onzin dat de NS de term “dames en heren” in de ban doet? Dan ben je een fascist, schrijft het roze weblog. 

Een petitie tegen het nieuwe ‘genderneutrale’ beleid van de NS en de gemeente Amsterdam wordt door Geenstijl-blogger Constanteyn Roelofs (‘Zentgraeff’) weggezet als ‘fascistisch’. Mensen die het maar raar vinden dat de term ‘dames en heren’ in de ban wordt gedaan vanwege een kleine minderheid die zich gekwetst voelt, zijn nazi’s volgens de linkse blogger.

Volgens haatblogger Roelofs gaan de initatiefnemers van de petitie, de redactie van de Batavierenpodcast, terug naar het Derde Rijk:

“Allemaal heel jaren dertig, die angst dat de homeopathisch aanwezige bouwpakketjes de kracht van Das Volk ondermijnen.”

Het zal wel weer allemaal “ironisch” en grappig bedoeld zijn, maar het is natuurlijk dieptriest dat zo’n haatstuk gepubliceerd wordt. Het genderneutrale beleid van de NS en de gemeente Amsterdam is compleet waanzinnig. Verzet daartegen is niet ‘fascistisch’, het is gezond verstand. De NOS, Volkskrant, NRC en de rest van de mainstream media doen hun uiterste best om politiekcorrecte onzin tot de nieuwe norm te verheffen. Geenstijl doet daar vrolijk aan mee en demoniseert tegenstanders van genderneutraal beleid. Triest!

Vind je dat genderneutrale gedoe ook onzin? Teken dan hier de petitie.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

49 reacties

 1.   

  Ik heb die Batavierenpodcast eens bekeken. Ze noemen zich conservatief liberaal, zijn pro FvD. Ik kan er niets bruins aan ontdekken.

  Die columnist van GS lult uit z’n nek.

  En wat die gender-bullshit betreft, dat staat uiteraard niet op zichzelf, maar past naadloos in de feminisering van de samenleving waar links al decennia mee bezig is. Het is de zoveelste stap in het afbraakproces van onze cultuur. Precies zoals Martin Bosma dat vandaag omschreef.

 2.   

  De linkse activisten en de zg social justice warriors voeren alsnog de agenda van de Frankfurter Schule uit. Vanaf 4:00 zie je letterlijk een pleidooi voor transgenderisme. Zoals Martin Bosma al zei: het past is een patroon. Ondermijning van de westerse cultuur. Daar is Sylvana Simons ook mee bezig.

  https://youtu.be/c7as0pFxPYc

  1.   

   Alleen oude mannen als Floris denken dat er nog zo iets bestaat als een programma van de Frankfurter Schule dat wordt uitgevoerd.

   Opa zou eens een actuele krant of een meer recent boek moeten lezen. Dit is gênant.

   1.   

    En jij bent hier nog steeds omdat ?
    https://www.youtube.com/watch?v=7RilQw4BH38

   2.   

    Iedereen die het filmpje bekijkt kan zien dat het zo is, trolletje. Links heeft het cultuurmarxisme vanaf de jaren 60 opgepikt en sindsdien vergiftigt dat perverse gedachtengoed het westen.

    1.   

     Wat een arme paranoïde sukkel ben je toch Floris.

     Ik snap wel dat het domheid is maar je zult maar met die ingebeelde angst zitten.

     1.   

      Inhoudelijk heeft de trol totaal niets in te brengen dus probeert hij het op de man.

     2.   

      Tegen de bewering dat in de genderdiscussie het programma van de Frankfurter Schule wordt uitgevoerd is geen inhoudelijk weerwoord mogelijk. Het is zo’n stompzinnige bewering dat ik daar verder geen woorden aan vuil maak.

      Als Floris er nochtans een inhoudelijke discussie over wil voeren zou hij kunnen beginnen dit inhoudelijk te onderbouwen in plaats van debiele borretafelbeweringen uit te braken.

     3.   

      Floris@ Als er eigenlijk een kern van waarheid in zit dan spelen ze het inderdaad op de man. Elk ideologie of programma laat zijn sporen nu eenmaal na in elke samenleving. Noem mij een politici of bevolkingsgroep die zich niet ingelezen heeft in bepaalde theorieen, ideologieen of stromingen? De EU heeft zijn bestaansrecht te danken aan zaken als de Frankfurt schulle en o.a. de ideologie van Richard Coudenhove-Kalergie.

     4.   

      De Frankfurter Schule pleitte voor:

      – multiculturalisme

      – diversiteit

      – het bevoordelen van minderheden

      – feminisering en transgenderisme

      – afbraak van patriottisme

      – het zich afzetten tegen het christendom

      – het ondermijnen van traditionele waarden als het gezin

      Dat is opgepikt door links in de jaren 60 en allemaal uitgevoerd. Dat je dat niet kan bevatten en de verbanden niet kan leggen verbaast niet. Je hebt nu eenmaal het zwarte garen niet uitgevonden.

     5.   

      De Frankfurter Schule werd in 1924 geopend en in 1933 gesloten. Dat dit gedachtegoed in andere vormen werd doorgezet is net zo waar als dat het nationaal-socialistische gedachtegoed in allerlei varianten tot op de huidige dag in cultuur en politiek is aan te treffen.

      Het is echter paranoïde waanzin om te spreken van de uitvoering van een programma waarvan de gendediscussie een element zou zijn. Zo’n programma is er nooit geweest, laat staan dat er nu politici of activisten zijn die zich op een programma van de Frankfurter Schule beroepen. Ik denk dat Sylvana en Anne Fleur (om een paar angstoproepende opinieleiders op dit punt te noemen) er zelfs nog nooit van gehoord hebben.

      Als je de Europese Commissie gelijkstelt met de Gestapo is het niet zo vreemd als je werkelijk denkt dat er krachten zijn die actief bezig zijn met de uitvoering van een programma van de Frankfurter Schule. Je bent dan namelijk volledig de weg kwijt.

     6.   

      Als je midden in zo,n experiment zit dan heb je dat ook niet zo snel in de gaten. Net als de Duitse burger in nazi Duitsland die pas na de oorlog uit hun droom beseften wat ze gedaan hadden.

     7.   

      Trollemans kan zich niet voorstellen dat links het cultuurmarxisme in de jaren 60 oppikte en nieuw leven in blies. Onder welke steen leeft Trollemans? Hij hoeft maar om zich heen te kijken om te zien dat zowat alle speerpunten van de Frankfurter Schule tot uitvoering zijn gebracht.

      Wat Trollemans zich dan weer wél voor kan stellen is dat Adolf Hitler de antisemitische ideeën van Luther oppikte en daardoor tot de Holocaust werd bewogen. En dat terwijl er toch veel meer tijd tussen Luther en Hitler zat dan die paar decennia tussen de Frankfurter Schule en de generatie van 68. Trollemans bakt ze bruiner dan bruin.

     8.   

      @ Van Urk. Ik begrijp de weerstand niet. Het valt simpelweg niet te ontkennen dat de idealen van de Frankfurter Schule vandaag de dag realiteit zijn.

      Maar ja, ontkenning van allerlei dingen is op links tegenwoordig tot kunst verheven.

     9.   

      Als een prominent figuur en vertegenwoordiger van de Frankfurt schule als Jurgen Habermas overal prijzen voor krijgt dan is het duidelijk dat zijn filosofie nog steeds leeft op de wereld en dus niet ontwortelt is.

     10.   

      Ik ontken niet dat in de zestiger en zeventiger jaren er een heropleving was van linkse ideeen die ook wel aansloten op die van de Frankfurter Schule maar ik acht het in de eerste plaats waanzin om in dat verband van de uitvoering van een programma te spreken en in de tweede plaats om 50 jaar later net te doen alsof die ideeen nog onverminderd van kracht zijn.

      Dit is een idee van de rechtse borreltafel dat vooral toont dat men daar al decennia geen boek of krant meer inkijkt.

     11.   

      Ik heb nooit beweerd dat Hitler door de antisemitische ideeen van Luther werd ‘bewogen’. Ik beweerde slechts dat Hitler in een eeuwenlange traditie van christelijke antisemitisme staat en als zodanig, zoals Suss aantoonde, je het antisemitische nationaal-socialisme van Hitler in een historische lijn kunt plaatsen waarin Luther een spraakmakende stem was.

      Mensen worden in de regel niet bewogen door ideeen van anderen. Ze worden bewogen door een eigen ideeen gericht op macht en roem en zoeken daar legitimerende theorieën bij. Hitler kon zich daarbij beroepen op Luther, hij werd er niet door bewogen.

     12.   

      In reactie op uw tegel dat de Frankfurter Schule gesloten werd.

      Dit in Duitsland gevestigde instituut werd in 1933 gesloten. Het instituut hield zich bezig met maatschappijkritische, neomarxistische, kritische theorie. De meeste leden, veelal communistisch/marxistisch en joods, vertrokken uiteindelijk naar de VS. Het instituut werd heropgericht aan de Columbia universiteit in New York. Veel leden kregen accreditatie en konden lesgeven aan universiteiten.

      Adorno en Horkheimer schreven “The Authoritarian Personality (1950)”.
      Dit boek, op basis van zeer betwist en aanwijsbaar frauduleus onderzoek, werd en wordt op iedere universiteit gebruikt. Het boek valt het gezin aan, ondermijnt de rol van de vader, het christelijke geloof en de (blanke) westerse maatschappij. Methoden van de omvorming zijn het actief bevorderen van hedonisme en slachtofferbeginsel.

      Zij wilden een revolutie; deze kon alleen tot stand komen als de maatschappij volledig ontwricht en afgebroken werd. Op de puinhopen kon de “nieuwe werkelijkheid” worden gevestigd. Het Utopia kenmerkt zich door de staat die de rol van de vader heeft overgenomen.

     13.   

      U weet niet waar u over praat. Het boek van Adorno en Horkheimer is een obsoleet curiosum en absoluut niet meer een serieuze wetenschappelijke bron. Geen enkele universiteit zal dit, anders dan als curiosum, opnemen in het colloquium.

      Het is welhaast aandoenlijk hoe dit soort fantasieën voortleven en in leven worden gehouden.

    2.   

     Nu heb je het ook over het culturele marxisme wat hier onze keel in wordt geduwd??
     Haha. Ik heb jou dit ook al eens gezegd, weet je nog? Maar toen was ik een domme antisemiet, fascist en een nazi… hahaha!
     Kromme kromme floris

  2.   

   @Floris
   Ik heb dat filmpje een tijdje terug bekeken, en vervolgens zelfs dat avondlandboek van Lukkassen aangeschaft. Het filmpje volgt de traditionele wijze van cherry picking en associatieplakkerij om de “bewijsvoering” rond te krijgen.

   Van Lukkassens boek heb ik pas een tiende gelezen. Van hem had ik meer verwacht, maar helaas rijgt ook hij de ene na de andere als waarheid verkochte stelling aaneen.
   Gelukkig heeft de man een vlotte pen. Ik ga er nog wel een keer in verder.

 3.   

  test

 4.   

  Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat onze huistrol met “GerGroot” aan de zoveelste schuilnaam kon beginnen? Uit zijn regelmatige verbanningen kunnen we wel opmaken dat de beheerder van DDS deze man (?) liever ziet gaan dan komen, maar waarom lukt permanente verbanning niet? Heeft de trol iedere keer een ander IP-adres?

  1.   

   @ Ali: het is bijvoorbeeld met een Ziggo-account (VPN) mogelijk om onder de radar te blijven. Het beheer kan wel bezig blijven met bannen maar het heeft geen enkele zin.

   1.   

    Verdiep je er toch eens in, @Floris. Je hebt helemaal geen Ziggo-account nodig om met een vpn te werken.

    Los daarvan is de grootste zonde die jouw vriend in deze draad begaat dat hij jou met argumenten te lijf gaat. Dat hij hierbij soms ironie als extra wapen gebruikt: het zij hem vergeven.

    1.   

     Welke argumenten, Beukman? Ik heb ze niet gezien. Wel de persoonlijke aanvallen en daarna een heleboel mist.

     En als jij kwalificaties als “paranoïde sukkel”, “je domheid”, “ingebeelde angst” en “debiele borretafelbeweringen” om er maar eens een paar te noemen als ironie betitelt dan ben je ver van het padje als, beste man.

     Dat je vervolgens een megalomane opmerking als “ze worden zo zenuwachtig van andersdenkenden, zeker als die hen in argumentatiekracht overvleugelen” laat passeren maar in plaats daarvan de trol” blijft verdedigen, is helemaal van de ratten besnuffeld.

     Ik zal niet meer op je reageren, Beukman, want je deugt evenmin als dat stuk stront waar je het voor op blijft nemen.

     1.   

      Welkom op DDS, @Floris. Op DDS wordt er inderdaad flink wat afgescholden. Ik zelf hou er niet van, zelfs nog een stuk minder dan jij. Alleenn mietjes laten zich er door afschrikken; anderen halen er hun schouders over op.

      Ik merk dat je erg je best hebt gedaan om alle kwetsende woorden bij elkaar te schrapen. Ger schrijft gelukkig echter nog wel meer dan dat. Je zou zijn reacties #8, 16 en 17 nogmaals kunnen bestuderen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar deze reacties vallen beslist niet onder de noemer “getrol”. Sterker nog: Gert is een van de weinigen die met argumenten komt.
      Een mooie avond, Floris.

   2.   

    Wat is VPN.

   3.   

    Gebruik Opera 40+. daar is gratis een VPN mogelijkheid ingebouwd.
    Op mijn geografische locatie mag ik bepaalde streamings (NPO) niet bekijken, terwijl ik wel gewoon in NL belasting dus ook de NPO mag betalen. Een Nederlands IP adres is dan wel zo makkelijk. Trouwens, als je je router reset verandert je IP adres ook.

  2.   

   Als de discussie inhoudelijk wordt beginnen Ali Yas en Floris weer over trollen en bannen.

   Ze worden zo zenuwachtig van andersdenkenden, zeker als die hen in argumentatiekracht overvleugelen.

  3.   

   @Ali
   De trol is idd al tig keren weggetrapt hier middels een ban, maar blijft als een schurftige zwerfhond terugkomen. Er is al diverse malen aangegeven dat uit de reacties van hem blijkt om wie het gaat, maar de moderatie zit er gewoon niet kort genoeg op. Als iemand 1x een ban krijgt blijft diegene weg, maar dit vunzige figuur heeft geen leven buiten DDS schijnbaar en leeft van provoceren , uitdagen en trollen dus. Zolang DDS de moderatie op het 2e plan houd, zal de trol blijven komen. het is dus niet zo ingewikkeld om hem ban op ban te geven, maar DDS laat dat na. Daar gedijt deze trol dus bij, helaas.Ik heb wel een idee hoe hij te werk gaat en zal dit op vraag van de moderatie kenbaar maken.

   1.   

    @HaZ, ik kan me van jouw hand geen enkele inhoudelijke bijdrage herinneren die ergens op leek.

    Ik beschouw je dus als een trol en het is een gotspe mij voor trol uit te maken.

    1.   

     De trol beschouwt een ander als een trol. Hahaha. Die truc is al zo oud als het internet.

     Waar de psychopaat niet op ingaat (nu niet en nooit) is het verwijt dat hij ten enen malen het fatsoen ontbeert om zich te schikken naar de besluiten van de moderatie. Wat ben je dan voor een rioolrat?

     En Beukman, die zich ten onrechte afficheert als het toppunt van beschaving, blijft z’n linkse makkertje steunen, hetgeen Beukman tot hetzelfde lage rattenniveau doet zakken.

     1.   

      Ik laat me niet wegsturen door NSB-ers die ongemakkelijk worden van de inhoudelijke discussie.
      Jij hebt een nare reputatie op het internet als stalker en bedreiger van mensen tot in hun werk- en privé-situatie, Floris? Dat is laag en kleingeestig gedrag en jij bent echt de laatste die mij op mijn moraliteit moet aanspreken.

     2.   

      Wim Hutten maakt de eigenaar van dit blog uit voor NSB’er, je moet maar durven…..als notoire landverrader zijnde.

     3.   

      Ik zie dat Rob ook al weer een nieuwe nick heeft.

      Zal Floris hem nu ook uitkafferen voor schurftige hond?

     4.   

      Ik ben het dan ook niet eens wim met die benaming, honden zijn mij dierbaar, jij bent ongedierte wat moet worden uitgeroeid.

    2.   

     GerGroot duikt plotsklaps op DDS op en plaatst vervolgens reacties of zijn leven ervan afhangt. Hij laat daarbij blijken dat hij al heel lang op DDS komt. Als dat geen typische (en zeer domme) trol is, dan is niemand dat.

  4.   

   Een optie is om nieuwe reageerders automatisch onder moderatie te zetten, totdat ze aangetoond hebben dat ze serieus en zonder op de man te spelen kunnen discussiëren. Want om even een paar citaten te geven:

   “Alleen oude mannen als Floris denken dat er nog zo iets bestaat als een programma van de Frankfurter Schule dat wordt uitgevoerd.
   Opa zou eens een actuele krant of een meer recent boek moeten lezen. Dit is gênant.”

   en

   “Wat een arme paranoïde sukkel ben je toch Floris.
   Ik snap wel dat het domheid is maar je zult maar met die ingebeelde angst zitten.”

   Dat is geen manier om te “discussiëren” met een mede-reageerder, en zo zijn er talloze voorbeelden. Zeker, Floris zegt ook weinig vleiende dingen tegen de troll, maar dat is duidelijk als reactie, doordat deze voortdurend treiterende opmerkingen maakt en zich hiermee steeds maar weer opdringt, hoewel het duidelijk is dat hij hier niet welkom is. Als je een ban krijgt, zeker bij herhaling, is het nogal kinderachtig om op slinkse wijze maar steeds weer terug te komen.

   Het doet me denken aan de pesters die ik op de lagere school heb gekend: steeds maar weer treiteren en jennen, totdat het slachtoffer in woede uitbarst en van alles en nog wat gaat roepen. Dan hebben ze de grootste lol, want dat is precies waar ze op aansturen. Sommige mensen schijnen dat leuk te vinden. Misschien is het voor een keertje grappig, maar dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit, jaar in jaar uit? Steeds maar anderen op geniepige wijze afzeiken, en dan quasi-verbaasd zijn als die ander eens uit zijn slof schiet, en dan beweren dat je toch zo inhoudelijk bezig bent? Geeft dat soms een gevoel van superioriteit?

   Wim

   1.   

    Een optie is om nieuwe reageerders automatisch onder moderatie te zetten, totdat ze aangetoond hebben dat ze serieus en zonder op de man te spelen kunnen discussiëren.

    —————————————–

    Ik vind dit een uitstekend voorstel.

   2.   

    De trol reageert niet. Ook z’n maat Beukman niet.

    Dat is veelzeggend want Phoenix heeft voor 100% gelijk. Dank voor je post, Phoenix.

    1.   

     Ik heb elders in deze draad al gereageerd, eitje @Floris. Hopelijk heeft jouw maatje Phoenix dat wél gelezen. Wie niet van blaren houdt, moet niet naar het bos gaan.

  5.   

   Ziggo/Vodafone is your friend, zo werkt het als je mobiel vanaf verschillende plekken inlogt.

 5.   

  Mensen in de omroeptekst onderverdelen naar geslacht is welbeschouwd net zo onlogisch als ze onderverdelen naar etniciteit. “Beste mensen” is bondiger dan “Beste dames en heren”, en als bonus pak je er meteen ook de aanwezige kinderen mee.

  Persoonlijk heb ik hier en daar ook wat moeite met die oprukkende genderneutraliteit, maar deze stap van de NS lijkt me gewoon een logische.

  1.   

   Dan hébben de transgenders en hoe ze ook heten of genoemd worden, zo hun best gedaan om van geslacht te veranderen, worden ze niet eens meer genoemd, terwijl toch juist dát hun missie was, na alle doorstane medische handelingen, zoals hormonen en operaties.
   Er is niéts kwetsends aan “Goede morgen/middag/avond, dames en heren”, etc. Dat bevestigd nou juist het slagen van hun jarenlange doorstaan van psychisch en lichamelijk lijden. Dan komt er zo’n gesjeesde en omhoog gevallen D66’er, die maar even vindt, dat dit allemaal maar onder de mat geveegd moet worden!
   Het is in één woord schandálig, om hen het plezier van hun nieuwe hoedanigheid te ontnemen!

  2.   

   Het komt mij voor als een vorm van depersonificatie, omkerend gebracht als tegemoetkomend aan specifieke wensen van individuen. Hoe meer verward(gemaakt)e mensen, hoe meer behoefte aan aansturende en zonodig bevoogdende leiding. Precies daar zit het rendement voor een politieke stroming die even haar momentjes moet ontberen. De stroming op wiens maatschappelijke netwerk vooral van productie vrijgesteld interim management, communicatietraining en organisatie-advies zichzelf opdrachten weet te genereren.

   1.   

    @sjun
    Treinreizigers “reizigers” of “mensen” noemen ipv “dames en heren” is volgens jou een vorm van depersonificatie? You must be kidding. De enige juiste stap zou dan zijn als de omroepstem iedere reiziger afzonderlijk ging opnoemen: “Beste Sjun, beste Beukman, Beste GerGroot, beste Suijkerbuijk”, etc. Tgen de tijd dat de stem klaar is, zou de boodschap al niet meer relevant zijn.

    1.   

     Wel eerlijk blijven Beukman.
     “Beste Sjun, beste Beukman, Beste GerGroot, beste Suijkerbuijk”, etc. Tegen de tijd dat de stem klaar is, zou de boodschap al niet meer relevant zijn.
     De boodschap is bij het begin van “Beste” al niet meer relevant.

     1.   

      @ayreo
      Je hebt gelijk. Slechte mensen zouden met deze tekst zwaar worden gediscrimineerd. Dus toch maar beter: “Sjun, Beukman, GerGroot, Suijkerbuijk”, etc. Iedereen moet dan maar voor zichzelf uitmaken wie er goed is en wie slecht. Dat kan en mag niet de taak van de NS zijn.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!