Bij bizar antisemitisch hotel in Zwitserland moeten alleen Joden extra douchen voor het zwemmen

Geen categorieaug 15 2017, 20:30
"Aan onze Joodse gasten: neem alstublieft een douche voor het zwemmen, en na het zwemmen. Als u de regels breekt, ben ik genoodzaakt om het zwembad voor u te sluiten."
In Zwitserland is een hotel dat diens Joodse gasten op een nogal... aparte wijze behandeld. Aparte regels voor het zwembad- en koelkastgebruik zijn heel normaal in Hotel Paradies Arosa.

"Een joods gezin op vakantie in het Zwitserse stadje Arosa kwam voor een nare verassing te staan. Hotel Paradies Arosa attendeerde – door middel van bordjes – joodse gasten op extra regels die alleen zij moeten naleven.

Het charedische gezin dat met de vreemde regels geconfronteerd werd, heeft foto’s van de bordjes gemaakt. Op één van de afbeeldingen worden joodse gasten gevraagd een douche te nemen voordat ze gaan zwemmen. Deze oproep is alleen aan joden gericht, gezien het in rood gekleurde To Our Jewish Guests."

Ook waren er speciale regels rondom die koelkast die alleen voor Joden golden: die mag alleen geopend worden tussen 10 en 11 's ochtends, en tussen half 5 en half 6 's middags. Ook over die regel was het gezin natuurlijk uitzonderlijk verbaasd.
[caption id="attachment_172321" align="aligncenter" width="800"]Het desbetreffende zwembad waar voor Joden andere regels gelden.. Bron: Hotel Paradies Arosa. Het desbetreffende zwembad waar voor Joden andere regels gelden.. Bron: Hotel Paradies Arosa.[/caption]
De hoteleigenaar ontkent overigens dat er kwade opzet in het spel is. Hij beweert simpelweg dat er in het verleden Joodse gasten geweest zijn die een puinhoop maakten van het zwembad, en daarom het discriminerende bordje heeft opgehangen. Gevraagd naar waarom hij gewoon niet aan alle gasten heeeft verzocht om goed te douchen voordat men te water zou gaan, wist de man zich geen raad. En de beperkte tijden van de koelkast, zo beweede de baas van Paradies Arosa, dienden slechts voor het verminderen van de overlast. De man hield zelfs vol deze speciaal voor zijn joodse gasten geplaatst te hebben, zodat zij hun koosjere eten daar konden stallen. Voor zover mensen zich beledigd voelen, beroept de eigenaar zich op een "verkeerde woordkeuze".
Ik weet het allemaal niet. Het klinkt allemaal bijzonder onwaarschijnlijk, en dat vonden enkele Joodse organisaties ook. Het Simon Wiesenthal Centrum eist dat Booking.com het hotel schrapt van de website, en de Israëlische overheid noemt het hotel "antisemitisme van het ergste soort".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten