Eindstrijd van slachtersgilde ISIS is begonnen: 'Er zijn nog 2000 ISIS-strijders in Raqqa; zij zullen daar sterven!'

Geen categorieaug 06 2017, 21:00
Zoals de fameuze rockband Europe al zong: 'It's the final countdown!'
Nog even, en de wereld kan op ISIS terugkijken als een inktzwarte bladzijde in de geschiedenis, maar desalniettemin als een bladzijde in de geschiedenis. Het zal niet lang maar duren totdat het bloedrode jihadistische bolwerk Raqqa valt en de moordlustige plaag die ISIS heet geen grootgrondbezitter meer is.
De Amerikanen zijn optimistisch over de voortgang van de strijd tegen ISIS - die momenteel meer een uitroeiing van ISIS is - en vermoeden dat het nog slechts een paar duizend getheedoekte AK47-schieters kost om terug te kunnen keren naar een relatieve vrede in Syrië en Irak.
Trumps speciale gezant voor de anti-ISIS-oorlog - Brett McGurk - ziet de zaken optimistisch in:

“We estimate there’s about 2,000 ISIS fighters left in Raqqa. I’m always hesitant to give numbers like that, because it’s – this is an inexact science. We think there’s about 2,000 ISIS fighters left in Raqqa, and they most likely will die in Raqqa,” the coalition envoy said.

Alhoewel die jihadistische gekken geen schijn van kans maken, kan het nog wel even duren voordat ze allemaal ook daadwerkelijk zijn uitgeroeid. Alhoewel bijna de helft van Raqqa bevrijd is, zijn er namelijk nog altijd 25.000 burgers in gebieden die ISIS wél onder controle houdt, en de islamistische terroristen zijn allesbehalve te beroerd om die mensen in te zetten als levend schild. Mochten deze burgers proberen te ontsnappen, dan worden ze door scherpschutters onder vuur genomen.
Des te meer reden voor de internationale anti-ISIS-coalitie om door te zetten en dat hele rot-ISIS van de bodem van de aarde te vagen. Dit is jullie verdiende loon na Brussel, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Ankara, Sydney en al die andere plaatsen die jullie hebben bestookt met aanvallen, stelletje moordenaars. Jullie gaan er nu lekker allemaal aan, en daarna zal de wereld feestvieren. Yee-hah!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten