Ruggengraatloze Halbe Zijlstra maakt zich niet druk om lerarensalarissen

Geen categorieaug 21 2017, 11:00
Volgens de media liggen VVD en PvdA op ramkoers. Helaas denkt Halbe Zijlstra daar heel anders over.
Gisteren waren we nog heel opgetogen. Het had er namelijk alle schijn van dat het nachtmerriekabinet Rutte II alsnog kon vallen. De reden? PvdA en VVD liggen overhoop met elkaar over lerarensalarissen. De PvdA wil, natuurlijk, meer, meer, meer, terwijl de VVD het allemaal welletjes vindt.
Nou, helaas voor weldenkend Nederland lijkt de VVD opeens bereid te zijn om water bij de wijn te doen:

,,We moeten voorkomen dat in de laatste seconden dit kabinet nog in elkaar stort'', zei Zijlstra bij binnenkomst. Hij nam een taart mee met een foto van premier Mark Rutte en PvdA-leider Lodewijk Asscher. De bewindsmannen hebben vandaag het record gebroken van langstzittend kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar de coalitie dreigt met ruzie uiteen te gaan, nu ze samen nog een begroting voor 2018 moeten opstellen.

Zijlstra: ,,We vinden dat we het moeten afmaken zoals we begonnen zijn: in goede samenwerking, niet te veel gedoe. Ik hoop een partij aan te treffen die er op dezelfde manier inzit. Dat we op een nette manier, zoals het bij een demissionair kabinet hoort, de boel kunnen afsluiten.''

Let wel, nog maar even geleden noemde hij het dreigement van de PvdA om uit het kabinet te stappen nog "idioot." Nu is het dus opeens pappen en nathouden.
De reden laat zich raden. Rutte heeft Zijlstra ongetwijfeld laten weten dat hij de hele rit wil uitzitten, no matter what. Tegelijkertijd zijn D66, ChristenUnie en het CDA vrijwel zeker bereid om een akkoordje tussen PvdA en VVD te accepteren, en dus krijgt de partij die tegenwoordig volstrekt irrelevant is -- dat hobbyclubje van Lodewijk Asscher -- alsnog haar zin.
En wij maar betalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten