"Superslap kabinetsbeleid": maar 1 jihadist raakt zijn Nederlandse paspoort kwijt

Geen categorieaug 23 2017, 11:00
Waarschijnlijk. Misschien. Hopelijk.
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Stef Blok (van de ruggengraatloze VVD natuurlijk) dat één Nederlandse Syriëganger zijn Nederlandse nationaliteit zal kwijtraken. Waarschijnlijk. Misschien. Hopelijk.
Sinds afgelopen maart kan Blok het paspoort intrekken van jihadisten, ja, ook als die nog niet veroordeeld zijn door een rechter. Een normale minister zou dankbaar gebruiken van die mogelijkheid om Syriëgangers massaal hun identiteit af te pakken, maar niet Blok. Nee, die ligt op koers om het in slechts één geval te doen.
Oh ja, en "in enkele andere gevallen" kijkt hij nog naar de mogelijkheden. Volgens RTL Nieuws ligt er "een stapeltje op zijn bureau."
Wat? Wat doet dat stapeltje daar? Houd eens op met vakantievieren en ga aan het werk man! Vandaag kun je dat stapeltje prima doorwerken. En dan, jawel, vervolgens alle namen op de lijst uit het burgerbestand van ons land flikkeren. Zo moeilijk is dat niet. Een beslissing, een bevel en klaar is kees.
Volgens experts zitten er nog steeds zo'n 190 Nederlandse jihadisten in Irak en Syrië. Een deel van die gekken heeft alleen het Nederlandse paspoort, maar er zitten ook nogal wat malloten bij die twee paspoorten hebben. Je mag het paspoort van iemand met slechts één nationale identiteit niet wegnemen, maar iemand met een dubbel paspoort mag prima op deze wijze bestraft worden.
Laten dat er eens, zeg, 125-150 zijn. Er is werkelijk geen enkel excuus dat Blok al deze extremisten hun Nederlanderschap nog niet heeft afgenomen. Geen enkel. Zoals PVV-leider Geert Wilders terecht tweet:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/900035598358126593
Maar ja, daar heb je een minister met ballen voor nodig. Dat is natuurlijk veel te veel gevraagd van een medewerker van Mark Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten