Bedankt, Merkel! Totaal mislukte 'wir schaffen das!' kost tientallen MILJARDEN per jaar

Geen categoriesep 21 2017, 19:00
En wie mag al die miljarden ophoesten? Precies.
De Duitse belastingbetaler mag de slingers weer uit de kast gaan halen, want de staats daar gaat binnenkort heel erg veel geldhonger krijgen. Dat is ook niet zo gek, als je meer uitgeeft dan je binnenkrijgt. En dat gaat binnenkort onvermijdelijk gebeuren, als je deze schokkende cijfers ziet.
Dat het opvangen van migranten en een handjevol echte vluchtelingen - in het gehele Arabische Midden-Oosten vervolgde minderheden als yezidi's - een aardige duit uit de staatsschatkist kost, kon iedereen zonder politiek correcte oogkleppen natuurlijk wel op zijn vingers natellen. Dat het echter zó veel gaat kosten - de schattingen liggen tussen de 20 en 50 miljard - slaat echter als een bom in. En dat allemaal door het oliedomme en veel te naïeve opengrenzenbeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die deze zondag met een zekerheid van 99,9 procent opnieuw verkozen zal worden voor die positie.
Waarom de Duitsers dat nog doen, is een raadsel.
Wat geen raadsel is, is waar al die kosten vandaag komen. Er lopen op dit moment zo'n anderhalf miljoen geregistreerde kansenparels rond in Duitsland, die vanwege hun hoge zieligheidsgehalte vrijwel nooit in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dat mogen de Duitse Henk en Ingrids dus ophoesten, want solidariteit enzo. Nog geen 15 procent van de nieuwkomers heeft werk, en niet elke baan zet natuurlijk genoeg brood op de plank om staatsonafhankelijk te kunnen leven. Zelfs al die zogenaamde ingenieurs en hersenchirurgen stellen teleur wat betreft hun arbeidsethos: wie had dat nou toch gedacht?
Grootse probleem: alleen al voor vluchtelingenopvang is dit jaar waarschijnlijk, net als vorig jaar, 21,7 miljard euro nodig. Dat laat ook meteen zien waarom het zo ontzettend dom is om die mensen in Europa op te vangen: niemand wordt er namelijk beter van. Solidariteit en hulpbehoevenden helpen is prima, begrijp me niet verkeerd. Je hoeft echter geen econoom te zijn om te kunnen beseffen dat je met hetzelfde geld véél meer mensen kunt helpen als je die in de regio opvangt dan hier, aangezien de prijzen daar nu eenmaal veel lager liggen. Dat bespaart ons een hoop geld, die mensen een levensgevaarlijke reis en hun herkomstlanden houden de mensen die straks de wederopbouw moeten leiden in de buurt.
Oftewel: een win-winstrategie voor iedereen. En toch zet onze overheid daar niet op in: dat krijg je als politieke correctheid de ratio vermoordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten