Hebben de media niets beters te doen? Trump vergeet een 'i' en het is meteen wereldnieuws

Geen categoriesep 21 2017, 18:00
Als ook jij nog nooit van 'Nambia' had gehoord was je niet de enige, maar als je niet wil accepteren dat dat 'Namibia' moest zijn en je hem daarom maar weer oliedom gaat noemen, ben je lid van het linkse mediakartel.
Donald Trump heeft in zijn luttele maanden als president al aardig wat kritiek geuit op de media in binnen- en buitenland. 'Fake news' is onder hem een enorm ding geworden, en de grappen over zijn anti-media-uitspraken rijzen de pan uit.
Hoewel hij af en toe best een dikkere huid zou mogen kweken, heeft hij absoluut gelijk wat betreft zijn bewering dat de media tegenwoordig niets liever doen dan elke scheet enorm uit te meten. De headlines donderdag zijn daarvan wel weer het levende voorbeeld.
De Amerikaanse president heeft namelijk een heuze zonde begaan: tijdens een speech over de gezondheidssituatie in Afrika haalde de man het zowaar in zijn hoofd om het over het land 'Nambia' te hebben. Elk weldenkend mens snapt - zoals het Witte Huis inmiddels ook bevestigd heeft - dat dat slechts een verspreking van 'Namibia' - Namibië dus - was, maar de mainstream, linkse media zijn er natuurlijk op gesprongen als hongerige tijgers. De BBC kopte bijvoorbeeld:

"Where is Nambia? President Trump 'invents' African country"

Waarna ze schrijven:

Nambia's health system is increasingly self-sufficient," said US President Donald Trump at a lunch with African leaders in New York on Wednesday, reeling off a list of their nations' achievements.
But no such country exists.

Wow: no shit. Moet ik daarvoor hun artikelen lezen? Enfin. Andere media doen het helaas niet beter, zoals ons eigen AD:

Trump verzint land 'Nambia' en Twitter moet weer lachen

Trump zaait verwarring met lof voor 'Nambia'

En ook RTL:

Trump vergist zich en prijst niet-bestaand land 'Nambia'

Ja heren en dames redacteuren, gefeliciteerd hoor: jullie hebben weer echt wereldnieuws te pakken!
Nee, ik kan me best voorstellen dat veel mensen, waaronder Trump zelf, dit soort media niet meer serieus nemen. Dat is ook vrijwel niet meer mogelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten