Het is officieel: kabinet zegt dat de islamisering van Nederland vrolijk door mag gaan

Geen categoriesep 07 2017, 16:00
De islamisering kan lekker, tot in den oneindigheid haar gang blijven gaan in ons land, als het aan de hoge heren in Den Haag ligt: ze gaan er in ieder geval niets tegen doen.
Wie nog een sprankje hoop had dat Den Haag ooit nog eens stappen zou gaan ondernemen tegen de islamisering van ons land, heeft zich de afgelopen jaren helaas veel te naïef ingesteld: er gaat niets, noppes, nada gebeuren. Daar zijn we inmiddels wel achter na de kamervragen die Geert Wilders' PVV onlangs stelde omtrent haatsjeik Fawaz Jneid, een beruchte imam die bekend staat om zijn extremistische, sharia-propagerende haatspeeches. Begin augustus werd bekend dat hij in de Haagse Cilliersstraat een illegale moskee runde, om zijn salafistische praatjes te verkopen. Geheel terecht stelde de PVV hierover vragen aan (vooralsnog) minister Asscher, en donderdag zijn de antwoorden hierop dan eindelijk binnen!
Niet dat je daar verder heel vrolijk van wordt. Asscher meldt - zoals de gemeente Den Haag dat eerder al meldde - dat Jneid inderdaad het recht niet heeft om daar te prediken. 'Mooi', zou je denken, maar helaas beroepen ze zich daarbij niet op zijn imago als haatimam, maar simpelweg op het bestemmingsplan dat religieuze activiteiten niet toestaat op die plek: als meneer de benodigde vergunningen in de wacht weet te slepen, is er dus geen probleem wil men eigenlijk zeggen.
Dat wegkijken en het niet benoemen van de échte problemen - en dan maar afschuiven op bijzaken als een bestemmingsplan - is natuurlijk typisch voor dit land. Het antwoord op de laatste vraag - "Bent u bereid het betreffende stuk islamitische infrastructuur per direct te ontmantelen en te sluiten en Nederland te deïslamiseren? Zo nee, waarom niet?" - is namelijk pas écht zorgwekkend. Het halfbakken antwoord op het eerste deel van die vraag hebben we inmiddels, maar dat op het tweede deel luidt simpelweg als volgt:

Tot slot, in Nederland bestaat vrijheid van godsdienst. Iedereen is vrij in zijn of haar keuze voor een religie. Dit is een belangrijk grondrecht in onze samenleving waar het kabinet pal voor staat. Van het deïslamiseren van Nederland kan dus geen sprake zijn.

Daarmee wordt nog eens héél erg duidelijk dat dit kabinet geen flauw benul heeft wat nu precies het onderscheid is tussen de Islam als religie, en als ideologie. Natuurlijk heeft iedereen in Nederland het recht op zich bij welke religie dan ook aan te sluiten: daar heeft niemand wat op tegen. Wat echter wél zwaar problematisch is, is dat de Islam een sterk ideologische component heeft die niét met onze (culturele!) normen en waarden verenigbaar is, en dan ook sterk bestreden zou moeten worden. Oftewel: zelf als moslim bepaalde religieuze voorschriften aanhouden is helemaal prima - we gaan hier niemand verplichten varkensvlees te eten ofzo - maar eisen dat ergens geen varkensvlees geserveerd wordt omdat jij dat 'aanstootgevend' vindt is niet acceptabel.
Het individu mag doen wat het wil, maar van onze samenleving blijf je af. Zolang je als kabinet dát niet inziet - en er is geen enkele aanwijzing dat Rutte III daar minder blind zal zijn dan Rutte II - is er inderdaad geen stoppen meer aan wat betreft de islamisering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten