Marianne Zwagerman gaat los op minister Schultz: 'Nee, de oorlog in Syrië komt niet door klimaatverandering'

Geen categoriesep 12 2017, 9:00
De politieke elite weet het zeker: de oorlog in Syrië is ontstaan door extreme droogte. Het enige probleem? Er wás geen extreme droogte toen de oorlog uitbrak. Oeps.
Gisteravond debatteerde Marianne Zwagerman in Pakhuis de Zwijger (jawel) over "de rol an de media in het klimaatdebat." Een hartstikke interessant onderwerp, natuurlijk, eerst en vooral omdat Nederlandse kranten er een handje van hebben om propaganda van klimaathysterici kritiekloos over te pennen.
Helaas zat er maar één journaliste bij... en die kwam ook nog eens uit België. Zwagerman vond dat bijzonder jammer "want een goede discussie met de Nederlandse hoofdredacteuren over dit onderwerp is urgent."
En nee, daar is geen woord van gelogen. Even later legt Zwagerman uit dat klimaatwetenschapper Leo Meye zich regelmatig verbaast over de manier waarop media de bevinden van wetenschappers 'vertalen':

De plank wordt nogal eens misgeslagen. Journalisten schrijven te vaak klakkeloos en kritiekloos de onzin op die politici en lobbyisten uitbraken. Zoals Minister Schultz vorige week op een conferentie op de Afsluitdijk, waar zij samen met Kofi Annan sprak. Ze herhaalde het fabeltje dat de burgeroorlog in Syrië is uitgebroken vanwege droogte. Onzin, een verhaal gebaseerd op verkeerde gegevens. Er was geen extreme droogte in Syrië, zegt ook Meyer. Een minister mag poep praten, sterker nog, dat is een onderdeel van het vak. Alleen moeten journalisten het eruit filteren, niet opschrijven! Dat deden kranten wel en zetten er ook nog als kop boven: Red de aarde. Nu!

Volgens Zwagerman komt dit doordat journalisten a) niet weten waar ze het over hebben en b) een latent schuldgevoel hebben (ongetwijfeld vanwege de rijkdom en het succes van het Westen waar zij natuurlijk deel van uitmaken). Hoewel die zaken vrijwel zeker een rol spelen negeert ze jammer genoeg één belangrijk punt: de meeste journalisten zijn keihard links. Die hele klimaathysterie is niets meer of minder dan een middel voor linkse raddraaiers, politici en activisten om hun plannetjes aan ons allen op te leggen. Het gaat niet om klimaatverandering, maar om 'herverdeling van de welvaart' op mondiale schaal.
Zwagerman moet dat gewoon benoemen. Jammer genoeg doet ze dat niet, misschien omdat haar mensbeeld uiteindelijk toch nog te naïef is. Nou, slecht nieuws voor haar: er is niets liefs, naïefs en onschuldigs aan de linkse beweging. Het zijn stuk voor stuk geharde idealisten die alles dat ze kunnen gebruiken ook daadwerkelijk gebruiken om hun walgelijke, desastreuze ideeën uit te voeren. Als ze daarvoor moeten liegen en bedriegen doen ze dat met alle liefde. Het doel heiligt de middelen immers.
Voor de rest natuurlijk een prima column waarin ze terecht de vloer aanveegt met Mrs. Political Correctness minister Melanie Schultz. Het is werkelijk ongelooflijk dat die laatste nog steeds niet geroyeerd is als VVD-lid. Ze past vele malen beter bij GroenLinks. Daar liegen en bedriegen ze er ook op los om hun groene doelen te verwezenlijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten