Nepliberale Pechtold: 'We moeten iets doen aan doorgeslagen flexcontracten!'

Geen categoriesep 05 2017, 8:00
Huh?
En ik maar denken dat D66 zogenaamd een liberale partij was:

De formerende partijen blijven wel de hand uitsteken. We blijven hopen op een constructieve inzet van vakbonden en werkgevers. Er liggen grote kansen voor win-win oplossingen. Oplossingen waarbij werkgevers weer vaste banen durven te geven. Waarbij we iets doen tegen doorgeslagen flexcontracten. Waarbij de lonen omhoog gaan. Waarbij we investeren in kansen voor mensen die nu ongewild langs de kant staan.

Hartstikke leuk, allemaal, maar wat is dat voor gezeur van Pechtold (het is zijn Facebook-post) over "doorgeslagen flexcontracten"? Heel gek, maar zo'n flexcontract kán niet doorgeslagen zijn; het zorgt er aan de ene kant voor dat werknemers werk hebben, maar aan de andere kant dat werkgevers weten dat ze niet ellenlang vastzitten aan mensen die overbodig zijn. En ja, dat laatste kost een werkgever gewoon bakken met geld, niet alleen bij ziekte, maar ook bij veranderende economische omstandigheden.
De enigen die dat niet begrijpen zijn de vakbonden. Die blijven vasthouden aan oude afspraken -- afspraken die werkgevers bakken met geld kosten en daardoor niet alleen bedrijfsgroei beperken, maar zelfs de hele economie in gijzeling houden.
Dé oplossing voor dit soort problematiek is dan ook simpel: de vakbonden opheffen. Die staan elke vorm van ontwikkeling in de weg. Dat moet maar eens afgelopen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten