Nóg een 'VVD-wonderboy' de cel in: oud-staatssecretaris Linschoten vijf maanden de cel in

Geen categoriesep 29 2017, 16:00
Het is moeilijk om de smet van corruptie en criminaliteit van een partij af te krijgen. Toch lijkt het voor de VVD elke keer weer raak te zijn, als de rest eventjes de vorige politieke criminelen van de partij vergeten. Nu is het oud-staatssecretaris Robin Linschoten die de cel in moet vanwege belastingfraude.
Het is natuurlijk allemaal de schuld van de VVD'er zelf:

Allemaal de schuld van zijn boekhouder. Of tenminste, zijn blinde vertrouwen in de accountant, zegt hij zelf. Eens in de zoveel tijd leverde de oud-staatssecretaris en voormalig kroonlid van de SER een doos vol administratie af, waar hij zelf niet naar omkeek en naar eigen zeggen maar weinig van snapte. De boekhouder zegt dat hij zelden of nooit financiële gegevens kreeg. ,,Met administratie heb ik geen affiniteit, ik heb er ook geen verstand van. Door een professioneel bedrijf in te huren, dacht ik voldoende gedaan te hebben. Ik was bezig met 100.000 andere dingen.'' Uiteindelijk is dat ook het bedrag dat hij tussen 2010 en 2012 niet betaalde aan de belastingdienst, omdat er consequent te weinig omzet van twee bv's werd opgegeven.

Je kan mensen hier toch niet mee voor de gek houden? Maak je fouten, geef dan de fout toe. Zeker als het fouten zijn die je bewust gemaakt hebt. Je kan maar zo veel liegen als de structuur die je zelf kan ophouden. Politici, en het lijkt vooral VVD'ers, lijken het erg moeilijk te vinden in het algemeen om het spel te spelen naar de regels die er gesteld zijn.
De kloof tussen de politiek en de burger wordt alleen maar breder en dieper met dit soort berichten in de media en dit soort acties door politici. De VVD lijkt er electoraal gezien na al die jaren geen pijn van te ondervinden. Mensen maken elke keer de fout om, ondanks alles, toch hun stem te geven aan de 'liberalen'. Hoe veel meer van dit soort incidenten moeten er nog boven water komen voordat men echt eens nadenkt over hun stem aan de VVD?
Partijen krijgen, zeker als ze langer aan het roer staan, vaak last van opportunisten die gebruik willen maken van het bestuurlijke en politieke netwerk. Het is dus zeker niet alleen iets van de VVD. De politiek kan alleen haar functie goed vervullen, als ze types aantrekken die hart voor de zaak hebben en niet de zaak voor het hart. Opportunisten mogen geen kans krijgen binnen de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten