SPD-stalinist Martin Schulz haalt uit naar AfD, maar AfD’s Frauke Petry slaat terug: “De tijd van links is voorbij kameraad!”

SPD-video op Twitter. Martin Schulz maakt zich grote zorgen.
Foto: SPD-video op Twitter. Martin Schulz maakt zich grote zorgen.

“De AfD is geen alternatief, maar een schande voor Duitsland.” Zo begon Martin Schulz vandaag een Twitter-oproep aan Duitse kiezers om vandaag op de SPD te stemmen.

Martin Schulz, hoor ik u zeggen, ‘ken ik die niet ergens van?’ Ja, dat klopt. Meneer was jarenlang voorzitter van het Europees Parlement. In die hoedanigheid werd hij vooral berucht omdat hij Nigel Farage en diens UKIP partij de godganse dag beledigde. Farage en co. zouden vuile nationalisten zijn, vieze neo-nazi’s, ze zorgden voor een comeback van het fascisme, etc. en ga zo maar door. Waarom? Nou, omdat UKIP negatief was (en is) over de Europese Unie. Wat Schulz betrof (en betreft) is dat de grootst mogelijke zonde.

Vorig jaar verliet Schulz — gelukkig! — eindelijk de Europese politiek. Hij ging terug naar Duitsland waar hij de Duitse versie van de PvdA, de SPD, moest redden. De eerste peilingen gaven aan dat hij zowaar kans maakte om Angela Merkel van haar troon te stoten. Schulz was dan ook vol vertrouwen.

Nou, dat liep allemaal een beetje anders. De afgelopen maanden stortten zijn cijfers in elkaar. De achterstand ten opzichte van Merkels CDU werd alsmaar groter. Toen Duitsers vandaag naar de stembus mochten was vooraf dan ook al duidelijk dat Merkel gewoon nog een paar jaar door mag gaan en dat Schulz een heel slechte dag zou hebben.

En die dag zou alleen maar slechter worden door het succes van Alternative für Deutschland. De immigratie-kritische anti-EU partij stevende volgens de laatste peilingen namelijk aan op meer dan 10 procent van de stemmen. Dat zou voor AfD een geweldig resultaat zijn. Het betekent ook dat Duitsland eindelijk weer een partij in de Bondsdag heeft die rechts van het CDU opereert. Dat laatste is wel zo gezond voor die partij, aangezien Merkel daardoor zowaar weer rekening moet houden met de réchtse kiezer, en niet alleen met het midden.

Natuurlijk is Schulz daar veel minder blij mee. Daarom zette zijn partij vanmiddag — ja, vanmiddag! Toen de stembussen dus al uren open waren — een video online waarin hij AfD en daarmee dus miljoenen Duitse kiezers voor rotte vis uitmaakt… en linkse kiezers opdraagt om AfD ten koste van alles te stoppen.

Hoe? Nou, door op zijn partij te stemmen.

Hoe dat precies werkt is mij ook niet helemaal duidelijk, maar Schulz probeert het toch:

Meneer zegt dus:

“De AfD is geen alternatief, maar een schande voor Duitsland. We houden ze tegen.  Ondersteun ons daarbij met uw stem.”

Zijn oproep wordt ondersteund door de partij zelf die laat weten:

“De AfD is een rechts-extremistische partij. Ze hoort niet in de Bondsdag. Spreek met uw vrienden en familieleden. En ga stemmen!”

Mooi he, die tolerantie van links? Ja, ze zijn daar echt héél tolerant. Behalve als iemand nominaal rechts en tegen de EU is. Dan is het huis te klein en wordt alles opeens kort en klein geslagen.

Natuurlijk slaat de voorzitter van AfD, Frauke Petry, dan ook ongenadig hard terug. Op Twitter laat ze weten:

“De arrogantie van de SPD zal zich bitter wreken. Leer ermee leven, kameraden: de linkse hoogtijdagen zijn voorbij!”

Dahaaag Martin. Steek die lekker in je zak!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

32 reacties

 1.   

  Inmiddels is de AfD de derde grootste partij in Duitsland met waarschijnlijk 13,5%.

 2.   

  Inmiddels is de AfD de derde grootste partij in Duitsland met waarschijnlijk 13,5%. De AfD is het vrucht van de vorige coalitie. Zij hebben niets te zeuren.

 3.   

  Vreselijke vent, met z’n kampbeulenkop.

  1.   

   Deze man, Martin Schulz, is ongeveer 70 jaar te laat geboren, denk ik dan als ik deze uiotspraak van hem lees.

  2.   

   BREAKING! Booslims nemen EuroParlement over

   Welgodenallahverdomme. Voorzitter van het Europarlement Martin Schulz heeft vandaag de regie overgeheveld aan twee morsige booslims in een jurk. Het verspreiden van beledigende en/of godslasterlijke films gaat dus verboden worden. Want anders? Binnenkort heel internet op slot? Val eens lekker dood joh! En neem die middeleeuwers lekker mee! FUCK JULLIE! Update: hier volledige transcript + video.

   https://www.geenstijl.nl/3152651/mogen_we_aub_weg_uit_ep/

 4.   

  De AfD is inderdaad geen alternatief, dat alternatief is de linkse politiek van Corbuyn en Sanders dat gericht is op correctie van het rechtse neo-liberalisme en herverdeling van vermogen, inkomen en toegang tot huizen- en arbeidsmarkt. De stemmers op de AfD reageren op de enorme armoede onder de lagere inkomensgroepen in Duitsland. Dat heeft de SPD (net als de PvdA hier) schandalig laten liggen omdat de sociaal-democraten zich altijd lenen voor het herstel van een land in een economische crisis.

  De AfD gaat niet over islam of immigranten, it is the economy stupid!

  1.   

   Ga gewoon door met schelden, het hoort bij verlies.

  2.   

   Linkse politiek eindigt altijd in massamoord en dictatuur.
   Altijd.

  3.   

   De Duitse economie loopt prima, alleen jammer dat er zoveel geld uitgegeven wordt aan gelukszoekers ie Duitsland met cumulerende sociale, culturele, psychische, curatieve, juridische, huisvestings- en financiële kosten opzadelen. Daarnaast is er nog een kostenpost gelgitimeerd vanuit Brussel in de drastische waatdevermindering van de Euro door bijdrukken ervan in Zuid-Europa en de opkoop aldaar van waardeloze waardepapieren. Steeds meer Duitsers raken er in weerwil van gelijkgeschakelde media van overtuigd dat ze nagenoeg elke rekening vanuit Europa krijgen doorgeschoven en dat daarnaast de rekeningen en eigen problemen in Duitsland parkerende immigranten de zorg en sociale budgetten te ver overvragen.

  4.   

   Wie is Corbuyn?

   1.   

    wie ben jij steentje???

   2.   

    neuk jij met Anne Fleur of met Dopper? of beiden? kan ook natuurlijk.

    1.   

     Het niveau wordt er hier al met al niet beter op.

 5.   

  Duitsland wordt een beetje rechtser. Ik ben er blij mee. Hopelijk is dit een signaal aan de ‘linkse’ partijen dat ‘de wal het schip keert’. Of voor doppertje: het gevoerde beleid zorgt voor een omwenteling.

  1.   

   @ Nasrani.
   Goed verwoord en volkomen juist.
   De AFD is een goed alternatief voor mensen die verandering wensen. Dat er in die club personen huizen die wat vreemde uitspraken doen is niet goed maar wel begrijpelijk.
   In óns land was er ooit ene Willem Aantjes, lid van de Duitse SS, maar werd wél een “mastodont” van de ARP, als ik ‘t me goed herinner. In Bronbeek (Arnhem) staat een tehuis voor o.a. ex-KNIL-militairen, het KNIL, waar ons land zo trots op was, terecht overigens, maar in Indonesië denkt men daar héél anders over.

 6.   

  Merkel heeft gewonnen, volgende week hebben wij ook een kabinet.

  1.   

   yep, daar heeft ruttetje op gewacht, de vuile landverrader…

 7.   

  Uiteindelijk zal de CDU wel weer met de SPD gaan regeren. Schulz was en is een ware ramp voor de SPD. Het tekent de situatie in Duitsland dat partijleiders als Merkel, CDU en Schulz, SPD deze verkiezingen nog als zodanig mochten mee maken. Gezond verstand ontbreekt ten enenmale.

  1.   

   Zie je de overeenkomsten met NL??? Wel iets verloren maar aan de macht blijven….vele malen belangrijker

   1.   

    Het is maar de DSS, dagelijks dezelfde shit….

    1.   

     oeps DDS….anders laten ze het niet toe….sorry

 8.   

  Tijdens een debat in 2003 in het Europees Parlement noemde Berlusconi Schulz al de meest geschikte kandidaat om de rol van kampbeul of -chef te spelen in een Italiaanse film over de nazi-concentratiekampen. Als het aan Schulz zou liggen zou de EU een superstaat worden met hemzelf aan het roer. Deutschland Über alles.

  1.   

   De opmerking van Berlusconi in de richting van Schulz wat zeer onder de maat en het is pijnlijk dat Bloem die misselijke opmerking hier kennelijk als relevant en houtsnijdend opvoert.

   1.   

    De opmerking van Berlusconi in de richting van Schulz wat zeer treffend, ter zake doende en raak en het is juist dat Bloem deze frappante opmerking hier als relevant en houtsnijdend opvoert.

    1.   

     @ IJscoman.
     Helemaal mee eens.
     Figuurtjes als Schulz, Merkel, Rutte, Korsakov Juncker, Timmermans e.d. moeten er maar eens aan wennen dat er mensen bestaan die het niet met hen eens zijn en verandering willen; het aantal van die mensen is groeiende, gelukkig.

   2.   

    @ Dopje.
    bla bla bla !!!

 9.   

  Waarom mogen wij dan niet trots zijn op de prestaties van de Wehrmacht?

  Met dit soort schandalige partij hebben we hier te maken, Schulz slaat de spijker op de kop.

  1.   

   Ja waarom mag dat niet Guus. Hier zijn ze ontzettend trots op de jongens die uit Indië terug kwamen. Ze hebben er zelfs een museum voor Bronbeek.

   1.   

    Je bent een intelligent mens, Dries, ik hoef je dus niet te vertellen waarom trots zijn op de Wehrmacht een uiterst ongepaste suggestie is.

 10.   

  En zo’n partij als SPD incl. z’n Marxistische “leider” Schulz, noemt zich “democratisch”; in óns land presteren diverse partijen/partijtjes (o.a. PvdA) hetzelfde. Ze noemen zich te pas en onpas “democratisch” maar zijn in wezen een dictatoriaal clubje vanwege het feit dat zij andersdenkenden niet de mogelijkheden bieden die zij zichzelf met beide handen hebben toegeëigend ! Het hele “politieke” gebeuren is een smerig toneelstukje, opgevoerd door clowns.

 11.   

  Europese PvdA’s diep in de rode cijfers

  Na Nederland, Frankrijk, Griekenland, Polen en Spanje nu ook Duitse sociaal-democraten aan de beurt

  https://t.co/ZluKysJ7Du

 12.   

  Die man moet stil via de achterdeur weggaan, heeft nu op alle fronten aangetoond dat hij niet deugt voor het politieke vlak, kan alleen maar schelden naar een ieder die een andere mening heeft dan zijn linkse vrienden, maar de tijd is voorbij dat links de dienst uit kon maken!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!