SPD-stalinist Martin Schulz haalt uit naar AfD, maar AfD's Frauke Petry slaat terug: "De tijd van links is voorbij kameraad!"

Geen categoriesep 24 2017, 18:00
"De AfD is geen alternatief, maar een schande voor Duitsland." Zo begon Martin Schulz vandaag een Twitter-oproep aan Duitse kiezers om vandaag op de SPD te stemmen.
Martin Schulz, hoor ik u zeggen, 'ken ik die niet ergens van?' Ja, dat klopt. Meneer was jarenlang voorzitter van het Europees Parlement. In die hoedanigheid werd hij vooral berucht omdat hij Nigel Farage en diens UKIP partij de godganse dag beledigde. Farage en co. zouden vuile nationalisten zijn, vieze neo-nazi's, ze zorgden voor een comeback van het fascisme, etc. en ga zo maar door. Waarom? Nou, omdat UKIP negatief was (en is) over de Europese Unie. Wat Schulz betrof (en betreft) is dat de grootst mogelijke zonde.
Vorig jaar verliet Schulz -- gelukkig! -- eindelijk de Europese politiek. Hij ging terug naar Duitsland waar hij de Duitse versie van de PvdA, de SPD, moest redden. De eerste peilingen gaven aan dat hij zowaar kans maakte om Angela Merkel van haar troon te stoten. Schulz was dan ook vol vertrouwen.
Nou, dat liep allemaal een beetje anders. De afgelopen maanden stortten zijn cijfers in elkaar. De achterstand ten opzichte van Merkels CDU werd alsmaar groter. Toen Duitsers vandaag naar de stembus mochten was vooraf dan ook al duidelijk dat Merkel gewoon nog een paar jaar door mag gaan en dat Schulz een heel slechte dag zou hebben.
En die dag zou alleen maar slechter worden door het succes van Alternative für Deutschland. De immigratie-kritische anti-EU partij stevende volgens de laatste peilingen namelijk aan op meer dan 10 procent van de stemmen. Dat zou voor AfD een geweldig resultaat zijn. Het betekent ook dat Duitsland eindelijk weer een partij in de Bondsdag heeft die rechts van het CDU opereert. Dat laatste is wel zo gezond voor die partij, aangezien Merkel daardoor zowaar weer rekening moet houden met de réchtse kiezer, en niet alleen met het midden.
Natuurlijk is Schulz daar veel minder blij mee. Daarom zette zijn partij vanmiddag -- ja, vanmiddag! Toen de stembussen dus al uren open waren -- een video online waarin hij AfD en daarmee dus miljoenen Duitse kiezers voor rotte vis uitmaakt... en linkse kiezers opdraagt om AfD ten koste van alles te stoppen.
Hoe? Nou, door op zijn partij te stemmen.
Hoe dat precies werkt is mij ook niet helemaal duidelijk, maar Schulz probeert het toch:
https://twitter.com/spdde/status/911934243978252288
Meneer zegt dus:

"De AfD is geen alternatief, maar een schande voor Duitsland. We houden ze tegen. Ondersteun ons daarbij met uw stem."

Zijn oproep wordt ondersteund door de partij zelf die laat weten:

"De AfD is een rechts-extremistische partij. Ze hoort niet in de Bondsdag. Spreek met uw vrienden en familieleden. En ga stemmen!"

Mooi he, die tolerantie van links? Ja, ze zijn daar echt héél tolerant. Behalve als iemand nominaal rechts en tegen de EU is. Dan is het huis te klein en wordt alles opeens kort en klein geslagen.
Natuurlijk slaat de voorzitter van AfD, Frauke Petry, dan ook ongenadig hard terug. Op Twitter laat ze weten:

"De arrogantie van de SPD zal zich bitter wreken. Leer ermee leven, kameraden: de linkse hoogtijdagen zijn voorbij!"

https://twitter.com/FraukePetry/status/911963679175868416
Dahaaag Martin. Steek die lekker in je zak!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten