Wow! Forum voor Democratie is niet te stoppen en stijgt zowaar WEER in de peilingen

Thierry Baudet kan voor Sinterklaas spelen.
Foto: Thierry Baudet kan voor Sinterklaas spelen.

Begint Nederland steeds verder klaar te stomen voor een échte anti-establishment-aanwezigheid in de Tweede Kamer?

Het was dé bom die insloeg bij het partijkartel bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart: niet alleen verloor de PvdA massaal zetels – zo’n kolossaal verlies (29 van de 38 zetels eraf!) kun je gerust een historische nederlaag noemen – maar er kwam iets prachtigs voor in de plaats: Forum voor Democratie.

Oké, vooralsnog heeft de partij slechts twee zetels – wat precies genoeg is om voormanduo Baudet en Hiddema een plek in de Tweede Kamer te geven – maar als we de peilingen mogen geloven dan gaat daar een enorme verschuiving in plaatsvinden bij de volgende verkiezingen.

De partij deed in de afgelopen peilingen al zeer goede zaken: aan het begin van de zomer, in juli, stond de partij al op vijf virtuele zetels en eind vorige maand waren dat er alweer zeven. Nou, daar blijft het dus niet bij: inmiddels zou volgens Maurice de Hond de Nederlandse kiezer Baudet inmiddels acht zetels geven, wat maar liefst het viervoudige is van wat hij nu heeft!

Bron foto: Maurice de Hond
Bron foto: Maurice de Hond

Bijzonder is dat wel: normaliter gebeurt er niet zoveel tijdens de – deze keer nogal lange – formatieperiode. Dat kan enkel betekenen dat Baudet en Hiddema ondanks de beperkte activiteit in Den Haag zich toch weten te onderscheiden van de rest, en wel op een positieve manier. Dat belooft wat voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Minder vrolijk worden Rutte en zijn formatiekompanen waarschijnlijk: hoewel ze deze week netto geen zetels verliezen (het CDA verliest er één en D66 krijgt die weer terug – staan ze nog steeds op een verlies van vijf zitjes ten opzichte van de verkiezingen, waarmee zelfs deze viertaktmotor geen meerderheid meer zou hebben. Het is dan ook hopen voor ze dat ze die vier jaar – waarvan er al zeven maanden verbruikt zijn – niet helemaal gaan vullen met formeren, want dan kunnen ze weer van voor af aan beginnen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

48 reacties

 1.   

  En ja hoor dan plaats je er een foto bij van een IS koppensneller.
  Man man ze zijn en blijven kleiner als de PVDA , waar hebben we het over.
  Onbegrijpelijk dat enthousiasme van DDS.

  1.   

   “FVD zal nooit groot worden!”, zei de steeds nerveuzer wordende man voor de achttiende keer vandaag.

  2.   

   Aldus, een gefrustreerde Neworder.

  3.   

   Voor blind molletje Sarko Newspeak worden de druiven steeds zuurder. Nog 3 zeteltjes erbij en de FvD is groter dan de halfdode tomaatjespartij SP. De tijd van links is definitief voorbij. Er gloort hoop.

   1.   

    Tijd van links is voorbij?
    Op dit forum is D66, VVD CU enz ook links :)
    Alleen PVV en PvD zijn hier rechts.

    1.   

     Ha ! Dat zal Marianne Thiemen deugd doen, dat ze als rechts bestempeld wordt.
     Ik hoor de hondjes al blaffen en de poesjes al miauwen….

    2.   

     Newby, ik bedoelde natuurlijk extreemlinks, de PvdA en SP. Maar ook voor gematigd links -alle overige establishment partijen- ziet het er op termijn slecht uit. Wie wil er nu nog links zijn in deze veranderende tijden? Welke oplossingen biedt links? Geen, niets, nothing, nada. Steeds meer mensen schamen zich er voor te zeggen dat ze links zijn. En terecht!

    3.   

     Nou ja ze bedoelen eigenlijk de tijd van de SP is voorbij.

    4.   

     hahaha ik mag dit ventje wel kun je goed om lachen ga zo door druiloortje van me

  4.   

   Ja dan willen de zeikertjes van ons wel happen he hahahaahaha eat your hart out asshole

  5.   

   Dat duurt niet zo lang meer!

 2.   

  Ja allemaal leuk hoor dat FVD er zetels bij krijgt maar als het zetels van de PVV zijn en de vvd de grootste blijft schiet je er weinig mee op waarschijnlijk.

  1.   

   Daar ben ik het mee eens. Ik zie het Wow gehalte eigenlijk helemaal niet. Die enthousiasme. Het begint er namelijk op te lijken dat het Forum zich in een vijver gaat bevinden waar hij niet hoort te zijn, namelijk in de PVV vijver. En dat is geen wow maar eerder zorgelijk. Want het slechtste voor Nederland zou zijn als die de PVV en het Forum straks oppositie gaan voeren tegen elkaar. Dan versplintert die boel en de VVD wordt de lachende derde.

 3.   

  Neworders lichaamssappen in de war.

  1.   

   Blijkt maar weer dat burgers het Linkse antidemocratische demonisering tegen FvD zat beginnen te worden.

 4.   

  Thierry en ome Theo winnen er 6
  PVV verliest er 2
  Dat valt te billijken
  Maar laten we hopen dat de komende winsten bij de eurofiele VVD, de ‘ik buig niet links, ik buig niet rechts’ CDA en wellicht de allerlaatste der Hans van Mierlo-Mohicanen van de antidemocraten’66 van leider Vunz komen.

  Wie weet is er her en der zelfs een CU-aanhanger te vinden die niet wenst dat de islamistische kalief de scepter gaat zwaaien over NL (maar die kans acht ik klein, linkse wegkijk protestanten offeren liever hun kinderen op hun eigen altaar van ongebreideld nihilistisch narcisme. Virtue signalling en eigenpijperij vermomd als ‘christelijke naastenliefde’. Ze hebben er zelfs een eigen dagblad voor; de onmenselijke en haatdragende Thierry en Fortuyn demoniseerders van Trouw.)

 5.   

  And counting!

 6.   

  76 zetels voor ‘rechts’. We gaan de goede kant op.

  1.   

   @Nasrani
   Als dat toch eens zou kunnen… 40 voor premier Thierry en 36 voor vice-premier Geert.
   Grote schoonmaak in Den Haag, al die waardeloze uitvreters er uit. Rutte weer voor de klas, Pechtold weer veilingmeester. Daar kunnen die incompetente slappelingen geen schade aanrichten.

 7.   

  Uit de Elsevier:

  In dit land weet links de rest van de samenleving altijd zo goed de maat te nemen. De moraal? Daar gaan wij over. Het milieu? Daar weten wij van links alles van. En niet te vergeten van de historie van dit land. Ook daar zingen linkse activisten het hoogste lied.
  Maar besef van die historie, zelfs als het nog maar vijftien jaar geleden is, hebben ze niet. Daarom nog maar eens: 6 mei 2002 werd de aanstormende politicus Pim Fortuyn op het mediapark in Hilversum vermoord door een linkse dierenactivist. Dat gebeurde nadat Fortuyn maandenlang was verguisd, bedreigd en gedemoniseerd.
  Zo kreeg hij in perscentrum Nieuwspoort een taart gevuld met stront en kots in zijn gezicht gesmeten. Dat was het klimaat toentertijd. De acteur Waldemar Torenstra gaf blijk van wel heel weinig historisch besef toen hij taartgooien in tv-programma Pauw afdeed als een onschuldige actievorm.

  Het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front – verantwoordelijk voor de actie tegen Baudet – is een tot op heden onbekende beweging. Die verdient maar een antwoord: strafrechtelijke vervolging.
  In het verleden is te mild omgesprongen met zogenaamd ludieke acties. Die fout moet niet nog eens worden herhaald.

  Dat een andere politicus, Geert Wilders (PVV), zich al dertien jaar niet vrij kan bewegen is een schande die te weinig wordt gememoreerd. Het kan niet worden getolereerd dat dit nog een politicus overkomt.

 8.   

  8 zetels is een dikke 5% van de stemmen!

  Tjonge, Dát gaat een deuk in een pak boter trappen!

  :)

  1.   

   @Dopper
   Wat verdient dat nou Dopper, zo’n reactie ? € 5,- ? Stel je plaatst er 20 per dag, dan kom je op € 100,- per dag = € 500,- per week = € 2.000,- per maand. Toch niet gek, als bijverdienste. Lijkt mij ook wel wat. Waar kun je solliciteren ?

   1.   

    @Ben Zine, solliciteren op deze lucratieve functie heeft voor jou geen enkele zin. De overheden en maatschappelijke organisaties waarvoor ik werk en die met goudgeld betalen kunnen alleen maar uit de voeten met intelligente mensen. Domme tokkies maken geen kans.

    1.   

     @Dopper
     “Domme tokkies maken geen kans”.
     Dat vind ik nou niet aardig van je Dopper. Waarom noem je mij een domme tokkie ? Ik beledig jou toch ook niet ? Ik discussieer bij voorkeur op basis van inhoudelijke argumentatie, zonder op de man te spelen, dat is immers niet respectvol. Maar het geeft jou kennelijk een goed gevoel om je opponent te kleineren en te beledigen. Nou ja, dat zegt meer over jou dan over mij. In die zin zet je jezelf aardig te kijk. Ik ga jou niet beledigen, want ik wil me niet tot dat niveau verlagen. Kwestie van fatsoen.

     1.   

      @ Ben Zine.
      Toen viel tokkie Dopper helemaal stil !!
      hahahahaha !!!

     2.   

      Ben Zine voelt zich kennelijk aangesproken. Ik wees slechts op de functie-eisen in de sollicitatieprocedure voor een functie die hij helemaal op eigen kracht uit zijn duim zoog.

     3.   

      “Ben Zine, solliciteren op deze lucratieve functie heeft voor jou geen enkele zin”
      —————————————————————
      Je sprak hem dus wel degelijk aan, leugenachtig stuk vreten.

     4.   

      Floris denkt ook dat ik betaald word voor mijn bijdragen hier, of kan hij inzien dat Ben Zine zich hier schuldig maakte aan ongefundeerde laster?

     5.   

      Dopper probeert weg te glippen van z’n leugen en verandert van onderwerp.

     6.   

      Wat betreft betaling. Ik weet niet wat ik daarvan moet denken.

      Als het niet zo is dan ben je in ieder geval een trieste loser. Iemand die al meer dan 10 jaar dag in dag uit hele dagen op fora zit te kakelen en de querulant uithangt toont daarmee aan dat hij daarbuiten geen leven heeft. Dat is in feite heel zielig.

     7.   

      Ik wijs er op dat Ben Zine me eerst onder de gordel en zonder bewijs of logica belastert van het hier plaatsen van betaalde bijdragen voor een of ander politiek propagandistisch doel om vervolgens gekrenkt te reageren op mijn ironische reactie.

      De ironie wil dat Floris hier verontwaardiging uit over mijn vermeende belediging van Ben Zine om vervolgens mij hysterisch uit te krijten voor ‘leugenachtig stuk vreten’.

     8.   

      Dat je een pathologische leugenaar bent is hier algemeen bekend, zielepoot. Vandaag bleek dat weer eens.

     9.   

      ‘Leugenachtig stuk vreten’ en ‘pathologische leugenaar’, ik snap heel goed dat Floris hier aan de bel trekt over het naar zijn oordeel beledigende karakter van mijn bijdragen.

      :)

     10.   

      “Wat betreft betaling. Ik weet niet wat ik daarvan moet denken.”

      Dat is een stap in het voortschrijdend inzicht. Floris beschuldigde me het verleden tot vervelens toe dat ik werd betaald voor mijn bijdragen maar krabbelt nu voorzichtig terug naar het niet meer weten.

      Ik vind dat reuze dapper voor iemand die met zijn cultuurmarxistische complottheorieën kennelijk zeer gevoelig is voor sterke verhalen zonder bewijs of logica.

     11.   

      De waarheid mag gezegd worden, zielig mannetje.

    2.   

     Ik snap het best dat jij daar voor aangenomen bent, niet foute figuren kunnen niets aanrichten.

  2.   

   Geteld bij de 1.5 miljoen stemmen van de PVV en de 2 zetels van de FvD zijn we al aardig in de buurt van de 2 miljoen. And growing!

   1.   

    Dat zeg ik, 5% van de stemmen, dat is bijna een meerderheid.

    :)

    1.   

     @ Dopper.
     Je gedraagt weer als een verongelijkte tokkie !

 9.   

  Kom op dames! Wees blij en tevreden met ons huidige status als business directeuren,
  hoge officieren in ons militair, universiteit professoren, orkest dirigenten, Chirurgen,
  en uitmuntende studenten, die INTELLEGENTE partijen steunen, met veel getalenteerde
  vrouwen in hoge functies. Maar een kleine waarschuwing voor sommige jonge vrouwen
  is wel op z’n plaats: jullie talent wordt niet gewaardeerd bij de mannen clique van
  T. Baudets “Forum voor de Democratie”. Dit mannen-clique hebben al gedeclareerd:
  dat vrouwen mogen geen hoge positie krijgen binnen HUN partij!!!” Dit is niet democratisch, vooral niet in dit belangrijk verlichte tijd! Wat willen deze domme mannen, een terugkeer naar de 1950 jaren? Waarschijnlijk volgen deze domme kerels een soort Trump ideaal: dat vrouwen moeten gorgeous uitzien, en nakomelingen baren,
  maar voor de rest hebben wij niets te vertellen.
  Ik heb recente videos gezien van Thierry en zijn nieuwe vriend Theo. Zij huren zalen door heel Nederland om BLANKE MANNELIJKE leden te werfen voor Thierry’s verrechts “Forum Partij”. De videos laten de twee Thierry-Theo kerels zien op een podium, met eronder alleen blanke mannen, die tekenen voor lidmaatschap aan de
  Thierry partij, en doneren geld aan dit UNDEMOCRATISCHE partij. Conclusie:
  iedere vrouw dat steunt dit partij, is of naief of dom! Misschien geeft dit harde lijn tegen vrouwen een rede zijn om Wilders PVV te gaan registreren als a normaal partij.
  i.p.v. prive sociëteit! Als de PVV blijft bij Geerts prive sociëteit status, dan gaan Thierry
  en zijn witte mannen Geert binnenkort voorbij lopen. Maar beide ver-rechtse partijen
  zullen geen steun krijgen van intelligente moderne vrouwen!

  1.   

   “INTELLEGENTE partijen”

   ;)

   1.   

    @ Dopper.
    Er zijn meer intelligente partijen dan intellegente Doppers !
    Kinderachtig figuur, je lijkt wel zo’n puur ouderwetse bovenmeester die op kleine verschrijvingen let en daarop kennelijk geilt !

 10.   

  Het word tijd dat de populariteit van Geert Wilders weer eens gaat stijgen.

  Niet dat de FVD die hoge peilingen niet gun vind het alleen jammer dat dit blijkbaar ten koste gaat van de PVV.

  Ik liefst beide partijen gaan samenwerken.

  1.   

   Daar zorgt een zekere levensovertuiging (of doodsdrift) zèlf wel weer voor doordat de kopieer- en koeioneerdrift van kritiekloze volgelingen van Mohammed hen aanzet zich publiek opmerkelijk te onderscheiden van de aanspreekbare wereld.

 11.   

  En vanmiddag op de staatspropagandamachine kwam Janneke Stegeman oa vertellen hoe slecht FvD wel niet zou zijn. Mijn mening dat de meeste linkse vrouwen lelijk zijn werd weer bevestigd, en ze heeft zeker geen relatie, dat was wel duidelijk. Ze zeiden vroeger wass mann liebt dass neckt sich ” , dat gaat hier wellicht ook op.
  Ga door Thierry, goed bezig!!

 12.   

  7, 8 maanden geleden, -de PVV daalde in de peilingen- hoorde ik vaak op deze site zeggen dat het maar peilingen zijn. En dat de peilingen gemanipuleerd worden door Maurice de Hond en het linkse partijkartel. Nu -de FvD stijgt- nemen de reaguurders en de redactie de peilingscijfers kritiekloos aan. Kan iemand mij dat uitleggen? Of is het gewoon opportunisme?

 13.   

  Doet Thierry nog aan de baardchallenge? Of heeft de clown het daar al mee gehad?

  1.   

   Moet niet gekker worden met rechts.. Thierry ;-( https://www.lekkeremaaltijd.nl/

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!