Joosteerdmans

Bam! Leefbaar Rotterdam bestuurders stappen uit de partij vanwege impopulaire komst AZC

Geen categorieokt 19 2017, 12:00
De kans is groot dat ze in maart mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de PVV.
De onrust bij Leefbaar Rotterdam begint langzamerhand steeds ernstigere vormen aan te nemen. Eerder dit jaar werd al bekend dat Leefbaar van plan was om akkoord te gaan met de komst van een asielzoekerscentrum (AZC). Geert Wilders gebruikte die mogelijkheid meteen om Leefbaar aan te vallen. Niet zo gek, want hij wil volgend jaar in Rotterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Om een goed resultaat te behalen moet hij Leefbaar leegeten.
Immigratie en integratie is dan natuurlijk een heerlijk onderwerp voor Wilders om op te scoren.
Daarbij wordt hij nu geholpen door Leefbaar Rotterdam zelf. In plaats van te luisteren naar de eigen achterban volhardt die partij namelijk in het pleiten voor de komst van het AZC in kwestie. Sterker nog, daar worden zelfs prominente partijleden voor opgeofferd:

Norbert Swaneveld en Marjan Gonsalvez werden eerder op non-actief gesteld na een ruzie over de komst van een asielzoekerscentrum in de wijk De Beverwaard in IJsselmonde. In ‘goed overleg’ hebben ze nu hun lidmaatschap van Leefbaar Rotterdam opgezegd.

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen gaan de twee onder eigen naam door. Dat is al problematisch genoeg voor Leefbaar, maar wat Joost Eerdmans en co. nog meer zorgen zal baren is dat Gonsalvez en Swaneveld in 2018 mogelijk mee gaan doen aan de verkiezingen voor de PVV.
Geen wonder dus dat Wilders deze tweet van WNL Vandaag gisteren heel blij retweette:
https://twitter.com/WNLVandaag/status/920584330686156802
Voor Wilders is dit natuurlijk een geweldig mooi cadeau van Leefbaar Rotterdam. Als dit zo doorgaat wordt die partij al vóór de verkiezingen verzwakt waardoor hij in maart 2018 keihard kan toeslaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten