De wereld op zijn kop: Mugabe wordt benoemd tot VN-ambassadeur

Geen categorieokt 21 2017, 16:00
Mensenrechtenorganisatie zijn woedend om de benoeming van Robert Mugabe als VN-ambassadeur met betrekking tot gezondheid. Een 'goodwill' ambassadeur van de World Health Organization (WHO).
Het is ook beschamend dat dit blijkbaar gewoon kan gebeuren. Er is geen argumentatie om dit goed te praten. Mugabe is president van Zimbabwe en wordt gezien als een dictator. Niemand begrijpt dan ook dat dit kan gebeuren. Dat het gaat om smerige dealtjes valt niet uit te sluiten. Een andere verklaring bestaat immers niet.
De waakhond van de VN, UN Watch, begrijpt er ook helemaal niets van:

De waakhond van de Verenigde Naties, UN Watch is ook kritisch over de nieuwe functie van Mugabe. "De regering van Robert Mugabe heeft voorvechters van mensenrechten vreselijk behandeld, democratische tegenstanders tegengewerkt."

De waakhond noemt het "walgelijk" dat de VN Mugabe een "supporter van goede gezondheid" noemt. Daarbij maakten ze ook duidelijk dat Mugabe dit jaar al drie keer richting Singapore is gegaan voor een medische behandeling in plaats van een behandeling in zijn eigen land.

Als er een reden aangewezen moet worden waarom mensen supranationale organisaties niet vertrouwen, is dit er een van. Saudi-Arabië als voorzitter van de mensenrechtentak van de VN is een ander voorbeeld. Dat valt ook niet te verdedigen. Laten we maar bevestigen dat het niet gaat om het hoger goed, maar om een politieke uitruil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten