Hypocriete EU-bobo Guy Verhofstadt veroordeelt het Catalaanse referendum: 'Het was verboden door het Hof!'

Geen categorieokt 02 2017, 12:00
En meneer beweert ook dat de Catalaanse regering bewust voor een strategie koos die ervoor zorgde dat tegenstanders van onafhankelijk niet kwamen opdagen. Huh?
De altijd verschrikkelijke Guy Verhofstadt, de leider van de nepliberalen in het Brusselse parlement, heeft een statement doen uitgaan over het referendum in Catalonië van gisteren. Het zal niemand verbazen dat de Belg dat referendum veroordeelt. De reden? Het zou "illegaal" zijn omdat het Grondwettelijke Hof (het Hooggerechtshof van Spanje) het had verboden. En dus heeft Catalonië dat maar te accepteren. Als eurocraat zijnde gelooft hij immers in het opleggen van de wet van bovenaf.
https://twitter.com/_leghorn_/status/914531837350957056
"De separatistische regering zette het zogenaamde referendum door," aldus Verhofstadt, "terwijl het Hooggerechtshof dat verboden had." Met andere woorden: als totalitaire fascisten iets verbieden heb je je als volk daar maar naar te schikken. Opvallend, want toen pro-EU demonstranten zich verzetten tegen de wettelijk gekozen regering van Oekraïne had Verhofstadt daar helemaal géén moeite mee. Sterker nog, meneer kwam toen heel snel langs om het vuurtje nog een beetje verder op te stoken:
Oh ja, toen had meneer de mond vol van het 'zelfbeschikkingsrecht' van volkeren, van democratie, en van mensenrechten. Waarom nu dan niet? Nou, het verschil moge duidelijk zijn: de Spaanse regering is pro-EU, die van Oekraïne was pro-Rusland. Meneer doet dus net alsof hij heel principieel is, maar feitelijk is hij een Machiavelliaanse, eurofiele, machtsgeile opportunist.
Ook beweert Verhofstadt dat de Catalaanse regering het referendum uitschreef omdat 60 procent van de Catalanen tegen onafhankelijkheid zou zijn. Huh? Wat? Ja, hij stelt het echt, in het Engels:

"On one hand, the separatist parties went forward with a so-called referendum that was forbidden by the Constitutional Court, knowing all too well that only a minority would participate as 60% of the Catalans are against separation."

Dat is niet eens bijna logisch. Als mensen tégen onafhankelijkheid kunnen ze dat duidelijk maken in het referendum. Je hoeft niet vóór onafhankelijkheid te zijn om te stemmen. Dat is juist het hele idee achter een referendum: iedereen kan zijn mening officieel delen.
Verhofstadt praat dus poep. Zeker als je bedenkt dat uit peilingen helemaal niet bleek dat 60 procent tegen onafhankelijkheid is. Peilingen gaven aan dat het spannend zou zijn (zeg maar 50/50), ja, maar 60%? Dat getal tovert Verhofstadt uit zijn hoge eurofiele hoed.
Natuurlijk 'veroordeelt' Verhofstadt 'het excessieve optreden' van de Spaanse politie tussen neus en lippen door ook even, maar dat is pure schijn. Meneer heeft daar helemaal geen moeite mee. Als dat wel zo was had hij wel een officiële waarschuwing doen uitgaan en Madrid verteld dat het de democratische wensen van de Catalaanse bevolking moet respecteren. Maar nee, meneer staat pal naast Madrid, en komt slechts met een lege waarschuwing waar niemand zich iets van aantrekt.
Dit is het echte gezicht van de EU -- van al die eurocraten die de mond vol hebben van 'democratie' en 'vrijheid.' Het is allemaal één grote poppenkast. Geen wonder dat regeringen uit andere delen van de wereld zich niets aantrekken van het gemekker uit Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten