Ach jakkes: 'De Volkskrant' noemt de Partij voor de Dieren "ons grootste politieke exportproduct"

Geen categorienov 23 2017, 11:00
Gratis propaganda voor de partij van, voor en door veganisten.
Ach wat leuk! Nu de PvdA op haar gat ligt -- landelijk dan -- heeft de Volkskrant een nieuwe partij gevonden om te steunen: de Partij voor de Dieren.

Op internet zijn allerlei filmpjes te vinden van Thieme die een lezing houdt in Australië of aan de University of Oslo. Over de grens wordt ze als een heldin gezien, zeggen ze bij de PvdD. Nederland heeft dat nog niet zo door. Teunissen: 'Toehoorders zeggen na een lezing: kom op, wij gaan ook een partij beginnen.'

Wat we ons in Den Haag zelden realiseren: de inbreng van Thieme bij de algemene beschouwingen gaat het internet op in twaalf talen, waaronder Arabisch, Roemeens en Russisch. Haar woord is manna voor Dierenpolitici wereldwijd.

Vervolgens concludeert journalist Ariejan Korteweg dat dit het begin kan zijn van een revolutionaire beweging, "die met polderen weinig op heeft. Het socialisme begon ooit ook zo: een strovuurtje van wereldrevolutie, achturige werkweek, en arbeiderszelfbestuur. Dit keer begint het vuurtje in Nederland."
De enige 'maar'?

"Het zal nog wat schroom moeten afwerpen."

Wat ontzettend leuk he, dat De Volkskrant nu een nieuwe hobbyclub gevonden heeft? Je gunt het ze in ieder geval van harte. Nu de PvdA is weggevallen als een factor van belang hadden ze immers niets meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten