Door Westen gesteunde Syrische milities laten honderden ISIS-terroristen bewust ontsnappen

Geen categorienov 14 2017, 9:00
De Syrische Democratische Strijdkrachten sloten in het geheim een deal met de terroristische organisatie.
Vorig maand omsingelden verschillende milities in Syrië -- met de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) voorop -- de hoofdstad van ISIS' zogenaamde kalifaat: Raqqa. Het was een ongelooflijk belangrijke ontwikkeling omdat ISIS al haar aanslagen en militaire strategieën vanuit die stad bekokstoofde. Daarnaast was het natuurlijk een geweldige klap voor de reputatie van de terreurgroep die zich vooral wilde onderscheiden van andere groeperingen door als 'winnaars' bekend te staan. Nou, dat viel dus even flink tegen.
Helaas is de BBC er nu achter gekomen dat de SDF heimelijk een deal heeft gesloten met ISIS waardoor honderden "zwaarbewapende" ISIS-gekken samen met hun families konden ontsnappen voordat Raqqa officieel bevrijd werd.
Dat is op zich al erg genoeg, maar wacht, er is meer: volgens de BBC vond de "evacuatie" van die levensgevaarlijke gekken namelijk plaats onder toeziend oog van de internationale coalitie.
De Britse omroep sprak met verschillende getuigen, waaronder vrachtwagenchauffeurs die duizenden dollars zwijggeld toegezegd kregen als ze de jihadisten stiekem vervoerden en ze hun activiteiten geheim zouden houden. De reden dat die chauffeurs nu toch naar buiten treden met hun verhaal is dat ze nog altijd op hun geld wachten én omdat de jihadisten in kwestie zich tijdens hun 'evacuatie' weer eens vreselijk misdroegen, onder meer door chauffeurs te martelen.
Al in al zou het 'konvooi' met jihadisten uit rond de 50 vrachtwagens hebben bestaan, plus 13 bussen en meer dan 100 voertuigen van ISIS zelf. Je hebt het dus over enorme aantallen ISIS-mafketels die de dans ontsprongen zijn.
En raad eens waar veel van die jihadisten vandaan kwamen? Juist: uit Europa. Met een beetje pech zijn die lui nu dus op weg naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Blijkbaar vinden de Koerdische strijdkrachten én hun coalitiegenoten onder leiding van Amerika dat prima.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten