Jesse Klaver breekt nu al met linkse samenwerking: "We gaan door met bouwen aan onze [eigen] beweging"

Geen categorienov 01 2017, 12:00
Klaver denkt dat hij groter is dan de PvdA en de SP.
Het lijkt erop dat zijn relatieve succes Jesse Klaver nu al naar het hoofd gestegen is. Hoewel de linkse partijen en hun vrienden in de media gisteren nog heel blij aankondigden dat SP, PvdA en GroenLinks eindelijk met elkaar samenwerken heeft het er alle schijn van dat die brede linkse coalitie nu al op losse schroeven staat.
Jesse Klaver vindt zichzelf namelijk véél belangrijker dan het linkse samenwerkingsverband:
https://twitter.com/RemkoTheulings/status/925638036494438400
Voor ons van rechts is dit natuurlijk heel goed nieuws. Links is sowieso al irrelevant tegenwoordig, maar die irrelevantie wordt alleen maar erger doordat zogenaamd progressieve linkse leiders zichzelf altijd veel belangrijker vinden dan de beweging waar ze deel van uit zeggen te maken. Kijk maar naar hoe Klaver dit draait: hem wordt gevraagd naar de linkse beweging die de handen ineen heeft geslagen, en hoe antwoordt hij? Door te zeggen dat hij zich vooral wil focussen op zijn eigen beweging. Daarmee bedoelt hij dus die persoonlijkheidscultus die hij gecreëerd heeft het afgelopen jaar.
Heeft links als geheel iets aan die cultus? Natuurlijk niet. Als Klaver om wat voor reden dan ook wegvalt is het ook meteen einde Klaver-beweging.
Maar daar heeft Klaver lak aan. Het gaat hem namelijk niet om links of zijn gedachtegoed, maar om hemzelf.
En daar mogen wij van rechts hem bijzonder dankbaar voor zijn. Lekker bezig Jesse, ga vooral zo door!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten