Rutte doet weer eens stoer, noemt relschoppers Blerick "klootzakken"

Geen categorienov 03 2017, 17:00
Helaas voor hem is helemaal niemand daarvan onder de indruk.
Het is bijzonder onrustig in het Limburgse Blerick. Verschillende groepen hebben elkaar de oorlog verklaard. Na een recente schietpartij (waarschijnlijk vanwege drugs) liep het weer uit de hand. Vervolgens werden journalisten die polshoogte wilden nemen "belaagd."
Het is dus één grote bende. Letterlijk.
Hoewel hij de afgelopen zeven jaar de tijd had om daar iets aan te doen heeft Rutte de hele tijd met zijn handen in zijn zakken toegekeken terwijl dit soort problemen alleen maar groter werden. Het enige wat hij wel doet? Af en toe quasi-fel uit de hoek komen. Zo ook nu:

Premier Rutte noemt de raddraaiers in het Limburgse Blerick „klootzakken.” Hij wil dat hun omgeving, zoals familieleden, ook hun ’corrigerende rol’ oppakken en ze aanspreken op hun daden.

En wat hij daar daadwerkelijk aan wil doen? He-le-maal niets. Zoals een echte polderpoliticus betaamt is hij helemaal niet geïnteresseerd in oplossingen. Hij wil even snel en makkelijk scoren, gewoon omdat het electoraat daar vast wel weer intrapt, maar dat is het dan wel. Voor de rest staat hij er met de handen in de zakken naar te kijken.
Maar goed, het lijkt te werken. Hij leidt nu immers al zijn derde kabinet op rij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten