1984 is werkelijkheid geworden: levensgevaarlijke minister Ollongren zegt dat Facebook gaat samenwerken met Nu.nl en Universiteit Leiden

Geen categoriedec 19 2017, 14:00
Facebook gaat zogenaamd "nepnieuws" opsporen met behulp van Nu.nl en de Universiteit Leiden.
Minister Kajsa Ollongren is een heel enge dame. Sterker nog, ze is levensgevaarlijk. Zo wil ze bijvoorbeeld een vergunning invoeren voor online aanbieders van nieuws. Het is echt om bang van te worden.
Gisteravond had mevrouw de minister nóg een aankondiging bij Jinek Live: ze liet weten dat Facebook een samenwerking is aangegaan met Nu.nl en de Universiteit Leiden om "nepnieuws" te identificeren en vervolgens "als nep te benoemen." Ze voegde daar heel trots aan toe dat dit soort nieuws dan niet weggehaald wordt (want dat zou censuur zijn! Daar is ze natuurlijk hartstikke op tegen. Ahem) maar dat het 'slechts' de kwalificatie 'nepnieuws' krijgt. Zodat Facebook-gebruikers dus zien dat het als zodanig bestempeld is.
https://twitter.com/JinekLive/status/942889406796402688
Gelukkig kon Thierry Baudet nog iets heel belangrijks zeggen: het wordt er niet afgehaald, maar de artikelen krijgen wel 80 procent minder views. Dan kun je het er net zo goed wél afhalen. Want ja, dit is óók censuur.
Het meest enge hieraan is dat Nu.nl bepaald niet rechts is... en datzelfde geldt voor de Universiteit Leiden. Wie heeft die twee instanties benoemd tot officiële goedkeurders van wat wel en niet echt nieuws is? Niemand. Nou ja, minister Ollongren dus. Die heeft dat even besloten, samen met Facebook, en voila, de rest van Nederland moet dat maar accepteren.
Nou, nee. Bedankt. Als dit al gebeurt -- en het moet helemaal niet gebeuren, de invloed van nepnieuws blijkt minimaal te zijn in Nederland -- dan wel door ook rechtse instanties erbij te betrekken. Laat een écht rechtse denktank meedoen. Betrek bekende rechtse journalisten en columnisten erbij (Leon de Winter, Wierd Duk, etc.). Alleen dan kunnen we ervan uitgaan dat het misschien nog enigszins eerlijk gebeurt.
Maar nu? Echt niet. Nooit.
Oh, en kan de Tweede Kamer nu meteen actie nemen tegen deze minister? Deze dame komt met het ene na het andere dictatoriale plan. Accepteren de PVV, Forum voor Democratie, de SGP, etc. dat zomaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten