AD: dat de PVV meedoet in Utrecht bewijst dat Wilders alleen maar oppositie wil voeren

Geen categoriedec 11 2017, 10:00
Uh, wat?
Bij het Algemeen Dagblad zijn ze de weg helemaal kwijt. De linkse krant heeft namelijk besloten dat Geert Wilders' PVV alleen maar mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht omdat hij voor altijd in de oppositie wil zitten. Ja, dat lees je goed: volgens het AD bewijst de deelname van de PVV in meer gemeentes dan ooit dat Wilders genoegen neemt met een permanente rol in de oppositie.

Dat heeft alles te maken met de oppositierol waarmee Wilders zich lijkt te verzoenen. En juist in Utrecht kan hij zich heerlijk afzetten tegen het stadsbestuur van GroenLinks, VVD, D66 en SP. Stuk voor stuk gedroomde tegenstanders van de PVV. Zo kunnen de nieuwe raadsleden zich presenteren als vertegenwoordigers van 'Utrechters die in de steek worden gelaten'.

En:

Tegelijk zit er een vleug berusting in de keuze van Wilders voor een stad waar zijn partij gedoemd is tot de oppositie. In de landelijke politiek zal hij - met de huidige politiek leiders - geen deel meer uit gaan maken van de coalitie.

Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. De reden dat Wilders in meer gemeentes mee wil doen is juist omdat hij hoopt dat de PVV op die manier in de toekomst alsnog een sleutelrol kan gaan spelen in de politiek, als niet landelijk dan in ieder geval op gemeentelijk niveau. Als Tweede Kamerlid heeft hij er helemaal niets aan om actief te zijn in gemeenteraden, in ieder geval niet zolang de PVV een gesloten partij blijft met maar één lid.
Misschien dat Wilders begrijpt dat zijn huidige collega's in de Kamer niet met hem zullen willen samenwerken, maar hij probeert juist te ontsnappen aan die boycot door in te zetten op gemeentes. Oh, en als iemand begrijpt dat alles verandert in de politiek dan is hij het. Hij gaat zo lang mee dat hij heel goed begrijpt dat als de PVV 35 zetels haalt en Rutte opstapt als leider van de VVD, alles opeens anders is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten