Russische generaal ontkent rol in neerhalen MH-17 en wil misschien media voor de rechter slepen

Geen categoriedec 09 2017, 18:00
Hebben de Russen er nu wel of niet mee te maken? De verschrikkingen met de MH-17 zijn nog steeds niet te bevatten en veel mensen zijn er nog, niet meer dan logisch, erg emotioneel over. Dan komt de media ook nog met aantijgingen aangaande Pieter Omtzigt en Rusland schijnt de grote Mastermind achter alles te zijn.
Wordt dit een stukje waarbij ik Rusland vrijpleit? Nee, helemaal niet zelfs. Ik las in de reacties onder bepaalde stukken dat DDS een bastion is voor pro-Russische nuttige idioten. Dat is wel grappig om te lezen, want reacties online plaatsen is wel het hoogste van sociaal en politiek verzet tegen iedereen met wie je het niet eens bent.
Schaamteloos, zeg ik u, ben ik een voorstander van logisch nadenken, common sense. In dit gepolariseerde politieke- en sociale landschap wordt je al snel voor alles en nog wat uitgemaakt als je ook maar enigszins beide kanten in een verhaal belicht, of enigszins nuance wil aangeven. Het hele welles-nietes spelletje, nu ook weer met de ontkenning van de Russische generaal, heeft alweer veel te lang geduurd.
Rusland is niet onschuldig, Poetin is niet onschuldig. Heeft Rusland enigszins iets te maken met MH-17 en is het een actief onderdeel in het geopolitieke systeem? Natuurlijk, ongetwijfeld, maar dat constante Rusland bashen wordt op een gegeven moment ook vermoeiend. De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben ook doelen en zijn ook actieve spelers op het wereldtoneel en actie volgt op reactie. Plannetje volgt op tegenplannetje.
Het is niet zo moeilijk om voor te stellen dat het niet allemaal zo zwartwit is, maar het hele debat wordt al snel gekaapt door propaganda en oneliners van beide kanten in een verhaal. Daarbij is het noodzakelijk om allebei de kanten te belichten en alle mogelijke oorzaken en redenen te bedenken. Niets is zo simpel als het lijkt en zeker vandaag de dag niet. Dus pro-Russische en anti-Russische mensen kunnen voor mijn part hun eentonige en vaak bekrompen wereldvisie mee naar huis nemen, want common sense heeft er geen boodschap aan.
Laten we het hele onderzoek dan ook niet gekaapt worden door de vele propaganda en propagandisten van alle kanten, daar hebben de nabestaanden helemaal niets aan. Geopolitiek bestaat en het tast veel aan Met dat in gedachten, verliest alles haar simpliciteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten