Schandalig! Overheid wil dat joodse vrouw belasting betaalt over tijdens bezetting opgebouwd pensioen

Geen categoriedec 28 2017, 9:00
Walgelijker dan dit wordt het niet. Het bewijst maar weer dat de Belastingdienst totaal geen hart óf verstand heeft.
Dit gebeurt dus in geen enkel ander land dan ons kleine kikker landje. Daar zijn de krentenwegers namelijk aan de macht.

De Nederlandse fiscus wil dat Inge Prenzlau (86 jaar oud) belasting betaalt over een premie (140 euro per maand) die ze ontvangt van de Duitse overheid. Ze krijgt die als zogenaamde ‘gettovergoeding’ omdat ze als 11-jarige onbetaald en noodgedwongen werkte in het bedrijf van haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met andere woorden, ze werd behandeld als een kinderslaaf. In 1942 werd haar vader ziek, waardoor hij niet meer bij het bedrijf kon werken. Dit betekende toen dat de Duitsers het bedrijf zouden overnemen. Daarom liep de kleine Inge elke dag vanuit Amstelveen naar de pillenfabriek in Amsterdam (een tocht van twee uur voor haar). Op die manier kon ze aantonen dat de familie nog steeds bij het bedrijf betrokken was, waardoor de nazi's het op dat moment met rust lieten. Maar: ze werd daar niet voor betaald. Het enige dat ze kreeg was een zogenaamde "gettovergoeding."
Die vergoeding werd na de Tweede Wereldoorlog omgezet in een soort van pensioen. Het gevolg is dat ze 140 euro per maand krijgt van onze oosterburen, die daar weliswaar belasting over mogen heffen, maar die het verstand (en het hart!) hebben om dat niet te doen.
Onze knettergekke overheid denkt daar heel anders over en wil dus belasting zien. En snel een beetje.
In het FD laat Inge (of: mevrouw Prenzlau) weten dat ze het ongelooflijk "bekrompen" en volstrekt "onbegrijpelijk" vindt. "In de oorlog zijn we volkomen in de steek gelaten. Laat de regering dan nu niet kinderachtig doen. Als het nou om veel geld ging, maar het is een bedrag van niets. Wel €1,4 mrd aan het buitenland schenken, maar voor die paar Joodse mensen die deze vergoeding nog krijgen is geen geld," zegt ze terecht tegen die krant.
Zo is het maar net. Het is een grof schandaal. Maar blijkbaar kunnen Rutte en co zich daar totaal niet druk over maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten