Silvio Berlusconi mengt zich in de #metoo discussie: vrouwen moeten blij zijn als een man met ze flirt

Geen categoriejan 12 2018, 19:00
Silvio Berlusconi, voormalig premier van Italië, heeft gezegd dat vrouwen blij moeten zijn als een man hen versiert. Hij probeerde met deze uitspraak de Franse actrice Catherine Deneuve bij te staan. Of Berlusconi de juiste persoon is voor deze bijval, dat is natuurlijk nog maar de vraag.
Berlusconi is vaak aangeklaagd voor seks hebben met vrouwen die naar eigen zeggen het helemaal niet wilden. Seks schandalen zijn Berlusconi dan ook niet vreemd. Dat hij specifiek zich nu bemoeit met de #metoo discussie, zeker op zijn 81-jarige leeftijd, is dan ook lachwekkend, als het niet een beetje triest zou zijn.
In rechtse kringen wordt Berlusconi gezien als een 'baas' en een goede premier. Ik vind hem echter het toonbeeld van mannelijke hybris en seksuele schande. De bedoelingen zijn vast goed, maar hij is wel een van de laatste personen die iets kan zeggen over deze discussie.

"It's natural that women are happy if a man tries to seduce them," he said in a television interview. "I don't have much experience with this because it's always women who try to seduce me. The important thing is that the courtship is elegant.”

Ja, heel elegant en bescheiden. Ik walg van valse bescheidenheid, maar het siert een man om ingetogen te zijn wanneer het moet en uitgesproken wanneer het kan. Daar heeft deze heer natuurlijk helemaal niets van begrepen.
Enfin, buiten zijn persoonlijke leefstijl, heeft hij dan wel een aantal hilarisch politieke momenten gehad. Geniet anders daar maar van, een hilarisch debat met Martin Schulz:
https://www.youtube.com/watch?v=VMxPvcMIhg0
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten