Viktor Orbán woedend op GroenLinks politicus Sargentini vanwege haar komst naar Hongarije

Geen categoriejan 13 2018, 16:00
De Hongaarse premier op je dak krijgen, dat is nogal wat. Toch heeft de GroenLinkse Sargentini het voor elkaar gekregen. Ze is naar Hongarije gegaan voor een onderzoek naar de rechtsstaat en daar is Orbán helemaal niet blij mee.

Volgens de regering van Orbán is Sargentini gestuurd om het land in diskrediet te brengen. Sargentini zelf is het daar mee oneens. Ze wilde met eigen ogen zien wat er in Hongarije gaande is. Daarom ging ze eerst op bezoek bij de Servisch-Hongaarse grens, waar Orbán een hek liet bouwen om de migrantenstroom in te dammen.

Het gaat om een groter onderzoek naar de mogelijk dat er een artikel-7 procedure gestart moet worden tegen de Hongaarse regering. Om zo min mogelijk in het nieuws te komen heeft Sargentini toen besloten om haar reis niet aan te geven en dat is in het verkeerde keelgat van de Hongaarse premier terecht gekomen.
Naast dit onderzoek wil ze ook kijken hoe de toestand is met betrekking tot de vluchtelingen. Hongarije heeft een hek laten bouwen langs de grens en heeft daarbij veel kritiek gekregen van andere Europese landen en de Europese Commissie.
Over de mogelijke procedure tegen Hongarije is Orbán ook duidelijk:

‘Als het de bedoeling is om één lidstaat uit te zonderen en te bestraffen op politieke gronden, en daarmee eenheid op links te vormen, kan men stellen dat de procedure goed werkt,’ zegt een lid van de Fidesz-partij van Orbán tegen Politico.

Het lijkt er op dat er een politieke heksenjacht wordt opgesteld tegen Oost-Europese landen. Polen en Hongarije worden niet gespaard en worden met dit soort acties gedwongen om in de lijn te lopen. Geen andere visie wordt geduld dan de visies van Duitsland en Frankrijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten