Woedend Tweede Kamerlid VVD: Frankrijk verspreidt 'fakenews' en beschadigt onze visserijsector

Geen categorie•jan 16 2018, 10:00
Wordt de Europese Commissie nu dan ook losgelaten op de regering Macron?
VVD Tweede Kamerlid Arne Weverling heeft het helemaal gehad met Frankrijk. Volgens hem verspreiden de Fransen namelijk "fakenews" met de intentie om onze visserijsector te beschadigen. Helaas heeft die Franse propaganda nog effect ook:
https://twitter.com/ArneWeverling/status/953164283730423808
Frankrijk wil dat die pulsvisserij verboden wordt. Dat is een Nederlandse techniek die "een alternatief is voor de gebruikelijke techniek waarbij sleepnetten over de bodem worden geveegd." Pulsvissers zeggen, terecht, dat hun techniek milieuvriendelijker is dan het alternatief, dat er minder schade veroorzaakt wordt aan de zeeboden en, oh ja, dat er minder "bijvangst" is.
De Fransen zeggen daar heel anders over te denken. Volgens hun anti-Nederlandse propaganda is de pulskor-techniek juist heel "schadelijk" voor vissen. Flauwekul, maar vandaag stemt het Europees Parlement toch over deze kwestie. Het heeft er alle schijn van dat de pulsvisserij inderdaad illegaal verklaard wordt en dat "een enorm deel van de Nederlandse kottervloot" daardoor de doodsteek krijgt.
Frankrijk wil het verbod op deze techniek -- waarbij een stroompulsje van 15 volt ervoor zorgt dat de vissen even opschrikken, waarna ze snel met een net gevangen kunnen worden -- omdat Nederlandse vissers nu een groot concurrentievoordeel hebben. En dat mag niet van de Fransen, want dat gaat ten koste van de luie, niet innovatieve Franse vissers.
En nu komt het nepnieuws gedeelte van dit verhaal: Frankrijk gebruikt dubieuze en achterhaalde fopstudies om europarlementariërs ervan te overtuigen dat de pulskor-techniek slecht is. Dat is je reinste flauwekul, maar Frankrijk heeft daar natuurlijk lak aan; het gaat erom om de eigen visserij te beschermen en de Nederlandse visserij tegelijk de nek om te draaien.
Dit bewijst voor de zoveelste keer dat het hele Europese Project uiteindelijk alleen maar in het voordeel is van grote landen als Frankrijk. Zij zetten gewoon net zolang druk op 'Brussel' totdat ze hun zin krijgen. Een klein landje als Nederland kan zich daartegen verzetten, maar dat heeft verder weinig nut. Wat de machtige landen willen krijgen ze. Waarom denk je dat die landen zo ontzettend eurofiel zijn?
Het trieste is dat zo'n man als Weverling nu wel roept dat de acties van Frankrijk belachelijk zijn, maar dat hij ondertussen toch steeds weer zijn eurofiele premier en partijleider steunt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten