Aantal migrantenpartijen sterk toegenomen in Nederland: multiculti wordt als politiek wapen ingezet

Geen categoriefeb 09 2018, 19:07
Dit had iedereen natuurlijk kunnen zien aankomen. Haal veel migranten naar binnen en uiteindelijk wordt het een sociale crisis. Die crisis wordt vertaald in politieke verandering, identiteitspolitiek, en uiteindelijk blijf je achter met een sterk politiek gefragmenteerde samenleving. De zuilen worden herboren en identiteit wordt een politiek wapen. Niet alleen op de rechterflank, maar ook op de linkerflank. Migrantenpartijen komen op.

Het aantal migrantenpartijen dat meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen is fors toegenomen ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs dertig gemeenten die volgens het CBS het hoogste percentage 'niet-westerse allochtonen' hebben. Deden er in deze plaatsen in 2014 nog 8 migrantenlijsten mee, deze keer zijn dat er 22. De helft van deze groei is toe te schrijven aan de deelname van Denk.

We kunnen daar heel moeilijk over doen, maar net zoals Thierry Baudet vorig jaar zei, je haalt migranten naar binnen en dan kan je niet raar staan opkijken als ze zich politiek gaan organiseren. Daardoor is dit fenomeen dus een logisch gevolg en moeten we daarmee dealen. Identiteitspolitiek is een wezenlijk onderdeel van de samenleving geworden. Door massa-immigratie en het gebrek aan focus op cultuur en identiteit zijn we op dit punt beland.
Toch moet ik zeggen dat ik het verbazingwekkend vind hoe mensen aan de ene kant kunnen zeiken over het feit dat allochtonen niet meedoen met de maatschappij, maar als ze zich politiek gaan verenigen het net net zo erg vinden. Dat gaat natuurlijk niet op. Toch begrijp ik de woede over deze ontwikkeling, want iedereen heeft dit zien aankomen, behalve de politiek.
Dit fenomeen is een teken aan de wand. Identiteitspolitiek wordt steeds belangrijker en dat uit zich in de maatschappij, cultuur, en de politiek. Deze elementen versterken elkaar en zo komen we in een flow terecht waar we niet meer uit zullen komen. Identiteit en cultuur kunnen niet ineens 'niet belangrijk' zijn. Des te sterker de globalisering, de sterker de focus op identiteit. Ik kijk in elk geval met een zeer kritische blik naar deze ontwikkeling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten