Een zwaar gehavende PVV is op weg naar een drama in Den Haag

Geen categoriefeb 03 2018, 12:00
Vijf kandidaat-raadsleden van de lijst gehaald en in een nieuwe peiling duikelt de PVV omlaag van 7 naar 4 zetels.
Het gaat alles behalve goed met de PVV in Den Haag. Nou ja, Geert Wilders en zijn fractiegenoten hebben het prima naar hun zin in de Hofstad, maar de lokale afdeling heeft het moeilijk. Dat komt eerst en vooral doordat Karen Gerbrands de leiding van die afdeling op zich heeft genomen. Deze dame is heel veel dingen -- loyaal aan Wilders, bijvoorbeeld -- maar helaas is ze alles behalve een goede manager. Of zelfs maar een slimme politica.
Waar er nog 14 kandidaten op de Haagse concept-kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen stonden zijn er daar nog maar negen van over. Mensen met een lang verleden bij de partij zijn buitenspel gezet door Gerbrands, één kandidaat (een infiltrant, aldus PVV'ers zelf) verdween nadat hij op de conceptlijst werd gezet, maar -- oh ja -- een enorme gek die twee jaar geleden nog zei best wat te zien in "burgermilities en -patrouilles" mag wél op de lijst blijven staan.
Misschien is dat laatste niet eens zo gek aangezien Gerbrands bang is dat ze anders helemaal geen lijst meer overhoudt. Zoals een PVV-bron eerder deze week zei tegen het AD:

"Ze hebben uit pure wanhoop gewoon een secretaresse van de fractie achter haar bureau weggetrokken voor de lijst."

Natuurlijk is het lastig voor een partij als de PVV om door te groeien -- er zijn geen leden en er is dus ook geen opleidingsinstituut -- maar dat is niet reden om er zo'n enorme puinhoop van te maken. Waar Wilders het heft zelf in handen neemt gaat het over het algemeen beter. Dan zit er misschien één rotte appel bij (zie Rotterdam), maar voor de rest is het prima te doen.
Helaas voor de PVV is Gerbrands niet eens bijna van hetzelfde leiderschapsmateriaal gemaakt als Wilders. Het is één grote rotzooi bij de PVV Den Haag en dat komt eerst en vooral op háár conto. Het is onderhand zo erg dat veel kiezers ongetwijfeld een overstap naar een andere partij overwegen, puur en alleen omdat Gerbrands en haar vrienden zo ongelooflijk incompetent zijn. Ze mag de kiezer dankbaar zijn als ze in maart nog vier van de huidige zeven zetels overhoudt in de Haagse raad.
Het is nu te laat voor Wilders om in te grijpen in Den Haag, maar hij weet wat hem te doen staat voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen: Gerbrands op een zijspoor zetten en iemand aanstellen in Den Haag die wél iets van competent is. Want op deze manier wordt de PVV razendsnel de clown van de gemeentepolitiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten