Het 'ja-kamp' voor donorwet groeit in Eerste Kamer: Pia Dijkstra krijgt waarschijnlijk haar zin

Geen categoriefeb 12 2018, 13:30
Henk ten Hoeve, senator namens OSF, stemt er waarschijnlijk voor.
Het is een grote schande, maar De Telegraaf bericht dat het ja-kamp voor de beruchte donorwet van Demonisering66 licht groeit. Henk ten Hoeve, die in de Eerste Kamer zit voor OSF, zegt namelijk dat hij dinsdag waarschijnlijk voor het wetsvoorstel stemt.
Wel eist Ten Hoeve dat een motie van de PvdA -- waarin zogenaamd geëist wordt dat er "spelregels" opgesteld moeten worden om duidelijker te maken wat de positie is van nabestaanden en artsen -- wordt aangenomen. Als die motie niet wordt aangenomen of te veel wordt afgezwakt zal zijn 'ja' alsnog in een 'nee' veranderen.
Maar in principe is het dus 'ja.'
En dat is ongelooflijk zorgwekkend. De donorwet is draconisch. De wet gaat ervan uit dat jouw organen in eerste instantie toebehoren aan de staat. Alleen als je je daar tijdens je leven nadrukkelijk tegen verzette houd je er zélf zeggenschap over.
Het is totaal gestoord, maar het heeft er alle schijn van dat we die kant wél opgaan. En dat terwijl het wetsvoorstel alleen maar door de Tweede Kamer kwam doordat een parlementariër van de Partij voor de Dieren (Frank Wassenberg) zijn trein miste. Als hij die trein wel gehaald was had Dijkstras wet het niet eens gered. Maar nu is het zeer wel mogelijk dat haar belachelijke voorstel óók door de Senaat komt en dus officieel de wet van het land wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten