NPO Radio 1: "Wilders is de echte leider van de oppositie"

Geen categoriefeb 19 2018, 12:00
In het Parlement is Geert Wilders de baas. Dat schrijft David van der Wilde op de website van... NPO Radio 1.
Ik kon het nauwelijks geloven toen ik zag dat Geert Wilders een link rondtwitterde naar de website van NPO Radio 1, maar het klopte echt. En dat was nog niet eens de grootste schok. Nee, toen ik een paar keer had gecontroleerd dat het echt om Radio 1 ging besloot ik namelijk om het artikel maar eens te lezen. De inhoud ervan is ronduit opzienbarend.
De auteur van het stuk, David van der Wilde, stelt namelijk dat niet Jesse Klaver, niet Lilian Marijnissen en ook niet Lodewijk Asscher, maar Geert Wilders de echte leider van de opposite is. Ja, echt waar:

In de belangrijke debatten weten ze steeds de leiding te pakken. In het referendum-debat schitterde Bosma, bij het aftreden van Hennis stond Popken te shinen en Wilders was de baas deze dinsdag [red.: in het debat over Halbe Zijlstra's leugens]. Alleen tijdens het Groninger gasdebat liet Alexander Kops het afweten. Duidelijk is dat de PVV weet waar ze mee bezig is, op de momenten dat het er toe doet staan ze er.

En:

Het is misschien niet wat de linkse partijen willen horen, maar op dit moment is Geert Wilders de oppositieleider.

Het is toch ongelooflijk? Een NPO-scribent die Wilders zowaar een compliment geeft? Hoe is het mogelijk? Is Van der Wilde ziek? Wil hij graag ontslagen worden? Wat is er aan de hand?
Nou, misschien dat de laatste paragraaf de zaken wat kan verhelderen:

Dinsdag onderstreepte hij dat door Thierry Baudet de les lezen. In een haast achteloze onderbreking werd de jonge parlementariër op zijn plichten en plek gewezen door de PVV-leider. Hij had zijn punt tegen de VVD toen al gemaakt, de buit was al binnen. Maar hier stond Geert nog wel even voor op, deze scalp van Baudet was nice to have.

Ah. Dus wat Van der Wilde betreft was dit eerst en vooral een mooie gelegenheid om Thierry Baudet nog even een schop na te geven. Dat verklaart het.
Maar goed, ondertussen heeft Van der Wilde wél een waarheid benoemd: Wilders gedraagt zich de laatste tijd inderdaad als dé leider van de oppositie. De halfzachte butter cups van de linkse partijen slaan nog geen deuk in een pakje boter. Ze willen wel, maar kunnen niet. Asscher is helemaal niet op zijn plaats in de Kamer, Marijnissen heeft nog niet genoeg ervaring, en Klaver... Nou ja, is Klaver: een jongetje nog. Daar ga je de oorlog ook niet mee winnen.
Wilders, aan de andere kant, is scherp, snel, inventief, humoristisch, en loopt duidelijk over van het zelfvertrouwen. Als je hem zo bezig ziet in de Tweede Kamer krijg je de indruk dat het parlementsgebouw een tweede thuis voor hem is -- of misschien wel een eerste thuis. Hij voelt zich er duidelijk op zijn gemak, weet precies hoe het spelletje gespeeld wordt, en is voor de duvel niet bang.
Daar kunnen de andere leiders van oppositiepartijen nog iets van leren. Of ze dat nou willen of niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten