Oh, dán is het goed! 'Veroordeelde Palestijnse terroriste zei bij VU-bezoek niets strafbaars'

Geen categoriefeb 28 2018, 21:00
Niets aan het handje dan, toch?
Is me dat even een stevige opluchting, zeg. Zaten we ons allemaal druk te maken over het bezoek van de veroordeelde terrorist Rasmea Odeh aan VU-kraakcafé De Verrekijker, blijkt dat dat allemaal voor niets was. Mevrouw heeft, zo oordeelt het Openbaar Ministerie vandaag, "niets strafbaars" gezegd of gedaan. Dat is bepaald op basis van een livestream van het evenement, waar alles live te volgen en terug te kijken was.
Nou, dat betekent dus dat ze gisteravond niét tot het massaal opblazen van synagoges in Amsterdam heeft opgeroepen, en zelfs niet persoonlijk een passerende man met een keppeltje heeft neergestoken. Fijn om te weten!
Op een serieuzere toon: wat moeten we nou met die conclusie van het OM? Het is natuurlijk hartstikke leuk dat deze dame - die in 1969 twee Israëli's opblies in Jeruzalem en daarvoor jarenlang in een Israëlische nor moest zitten - gisteren niet te gewelddadig werd, maar betekent dat meteen dat het evenement - waar media overigens niet welkom waren - koshere boel was?
Wie dat denkt, houdt zichzelf stevig voor de gek, ziet het echte probleem niet, of misschien allebei. Laten we wel wezen: Odeh heeft haar straf uitgezeten, dus technisch gezien mag ze weer gaan en staan waar ze wil - ook in een kraakpand aan een Amsterdamse universiteit. Dat is geen strafbaar feit. Maar maakt dat het moreel te verantwoorden dat deze extreemlinkse club met de veelzeggende naam 'Volksfront voor de Bevrijding van Palestina' haar uitnodigt? Dat ze een vrouw die nota bene joden moedwillig heeft omgelegd, daarvoor is veroordeeld én daarvoor allesbehalve spijt heeft, uitnodigen om vrolijk te komen vertellen over haar terreurdaden? Natuurlijk niet. Dat doe je enkel als je haar - uiterst gewelddadige - methoden steunt, of in ieder geval niet afkeurt. En haar een "respectabel persoon" noemt:

Ze is een van de levende voorbeelden van het Palestijnse verzet', zegt de woordvoerder van de RE ['Revolutionaire Eenheid', een andere extreemlinkse organisatie waar ze langsging, red.] die zich Maas Hoeder noemt. 'Wij vinden haar een zeer respectabel persoon en willen graag van haar leren. Dus dat hebben we gister gedaan.' Odeh was in Europa voor een bijeenkomst in België. De andere spreker was Coni Ledesema uit de Filippijnen.

Maar een Israëlische soldaat die een messentrekkende Palestijn uit zelfverdediging neerschiet is meteen een 'Zionistische, bezettende kindermoordenaar', toch? Juist ja. Weten we dat ook weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten